FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Joakim, Kim

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
20 mars 2019

Universal music

Nova ska bli en ny stjärna

Kultur & Nöje 10:00 | 06 juni 2015 Skivdebuterande Nova Miller spås en internationell karriär redan som 13-åring. Nu släpps debutsingeln ”Supernova”.
13-åriga Nova Miller från Nacka är en av de artister som skivbolaget Universal hoppas ska erövra popvärlden som en ny Taylor Swift.

Uppvuxen i en musiker-familj och elev i Nacka musikklasser har hon spelat och sjungit länge.

– Jag har arbetat med min manager i ett år och signade med skivbolaget för ett par månader sedan.Nova Miller beskriver den musik hon vill göra som gitarrdriven pop. Och singeln ”Supernova” släpps på fredag.

– Den låten handlar om att man ska kunna skina sitt starkaste. Nästa vecka åker jag till Los Angeles för att träffa min mentor John Legend och träffa nya låtskrivare. Han blev intresserad av att jobba med mig när han hörde mig på Youtube och vi träffades när han spelade i Sverige.

Förhoppningen är att hitta samarbeten med låtskrivare inför kommande skivsläpp. Samtidigt måste skolan få ta sin tid ytterligare ett par år. Mer musik av Nova Miller planeras till hösten.