FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Teresia, Terese

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
26 april 2019

Jenny Frejing

Villeroy & Bochs nya anläggning invigdes

Värmdö 15:13 | 08 maj 2015 I morse slog portarna upp till Villeroy & Bochs nya anläggning på Ekobacken utanför Gustavsberg. Med det lämnar företaget en 375-årig fabrikshistoria bakom sig och blir nu ett serviceföretag.
– Det har varit en lång resa. Vi är stolta över Gustavsberg. Vi har beslutat att investera i denna anläggning, för att ta Gustavsberg till nästa nivå. Nu kombinerar vi två varumärken så att vi förblir starka i framtiden, sa Andreas Pfeiffer, styrelseledamot och divisionschef för Villeroy & Boch i Mettlach i Tyskland när den nya anläggningen invigdes.

På fredagen invigdes alltså den nya logistikanläggningen på Ekobacken efter en 375-årig fabrikshistoria i Gustavsberg. Företaget går nu från att vara en klassisk fabrikstillverkning till ett serviceföretag som ska satsa på snabbare export.

Och efter många års ovisshet med upprepade varsel är det nu klart att 105 jobb blir kvar i Gustavsberg.

–  Företaget har genom historien ständigt förnyat sig och visat vägen för svenskt företagande. Från kommunens sida är vi mycket glada och tackasamma för utvecklingen. Det här betyder oerhört mycket för Värmdö kommun, det är ett gammalt varumärke som nu får möjlighet att leva vidare, och erbjuder ett 100-tal arbetstillfällen vilket är betydelsefullt för kommunen, sa Monica Pettersson, M, kommunstyrelsens ordförande.

Öppet hus på söndag
Ekobacken blir primärt en logistikanläggning med lager, montering och kvalitetskontroll. Här kommer drygt 40 personer att arbeta.

En del av företaget blir dock kvar i hamnområdet. På huvudkontoret i Tornhuset arbetar man forsatt med produktutveckling och förnyelse av varumärket och företaget.

Förutom representanter från de tyska ägarna var bland annat tysk svenska handelskammaren och Värmdö kommun på plats vid invigningen. Under dagen kommer cirka 180 anställda från företagets olika enheter i Norden, men även representanter från Ukraina, Ryssland och Baltikum.

Den nya anläggningen som är 8 500 kvadratmeter stor togs i bruk i januari. Bygget påbörjades i juni 2015 och har utförts av NCC.

På söndag blir det också "öppet hus" för allmänheten i den nya anläggningen mellan klockan 11 och 14. Bussar utgår från Coop Forum vid Värmdö Marknad.