Nätdjur och ljusskulpturer ställs ut bland byggkranar

Kultur & Nöje Uppdaterad 16:5917 november 2014
Ett resultat av idén att kultur ska ha en plats i det växande Nacka är Makaroni på Kvarnholmen. På lördag öppnar Malou Bergman en ny utställning i sina tillfälliga lokaler.
Temat i novembermörkret är ljus. Animationer, projektioner och ljusskulpturer kommer att visas under fyra helger på Makaroni. Lokalerna som även ger plats åt söndagsskola och projektet Kolibri är ett resultat av Katarina Fredrikas vision om att kultur ska finnas med också när ett område bebyggs.
– Det är vår andra stora utställning och jag har valt verk av både svenska och utländska konstnärer som jag tycker om, säger Malou Bergman.

En av utställarna är Eka Acosta, som i tjugo år skapat djur av hönsnät.
Intresset för djur fans redan när han var biolog i Paraguay, men han började arbeta med inredning och hittade ett sätt att arbeta, där han i vanligt hönsnät kan fånga ett djurs beteende och själ.
– Hönsnät är något som oftast täcks, men jag täcker inte, utan målar det bara.
Resultatet är djur som avtecknar sig mot sin bakgrund.

I utställningen Lysande konst kommer han också att visa en nygjord taklampa och djuren kommer att visas med flouricerande färg.
Konst under fyra helger
Makaroni på Kvarnholmsvägen 89 är öppet lördagar och söndagar klockan 15-19.
Man visar animationer av Ben Ridgway, Jake Fried, Motomichi Nakamura och Andy Thomas, skulpturer av Tess Oweson, Lotta Danfors, Mattias Larson och Inga Palmér och visar lampor. Performanceuppträdanden och livemusik kommer att finnas på plats.

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x