Förgrep sig på festgäst

Fisksätra Uppdaterad 10:3305 september 2014
En 41-årig man från Fisksätra har dömts för våldtäkt sedan han förgripit sig sexuellt på en kvinna i en utsatt situation. Han döms till två års fängelse.
Kvällen inleddes med alkohol, mat och samkväm mellan fyra kvinnor och en man. Mannen och en av kvinnorna var sambos och värdar för tillställningen. På natten gick en av gästerna och lade sig i värdparets sovrum, där hon sov tillsammans med sin son och dotter samt värdparets dotter. Då ska mannen ha krupit upp bakom henne och antastat henne. Kvinnan kunde, på grund av rädsla att väcka barnen, inte freda sig mer än att hon sa åt honom att sluta samt knep ihop benen.

Trodde det var sambon

Mannen har en annan bild av det inträffade, och menar att han trott att det var hans sambo som låg i sängen, och att han blivit chockad när han förstått att det inte var så. 

Tingsrätten finner kvinnan vara en trovärdig person, medan mannens berättelse framstår som tillrättalagd och på flera punkter motsägelsefull. Även rättsmedicinsk undersökning stödjer kvinnans berättelse.

Mannen döms till fem års fängelse. Han ska även betala skadestånd på 115 000 kronor.