Ny bussterminal stoppades av domstol

Nacka Uppdaterad 15:0107 december 2013
Mark- och miljödomstolen har stoppat planerna på en bussterminal i Katarinaberget. Det innebär att striden om Nya Slussen fortsätter.
Bussterminalen i Katarinaberget har varit flitigt omdebatterad i Nacka Värmdö Posten. Bland annat för att gångsträckan till Slussen blir betydligt längre för bussresenärer, dessutom har många ifrågasatt lämpligheten med att lägga terminalen under jord med hänvisning till brandrisken.

Men det var inte därför domstolen rev upp planen för bussterminalen i fredags. Det som stjälper bygget är en rad formella missar i planprocessen. Bland annat har Stockholm stad inte hållit de samråd som krävs med berörda kommuner och länsstyrelsen. Man har inte redovisat hur terminalen förhåller sig till andra planer, bland annat utbyggnaden av tunnelbana till Nacka. Mark- och miljödomstolen anser heller inte att det redovisat alternativa lösningar.

Bristerna anses både sammantaget och var för sig vara så allvarliga att domstolen därför upphäver detaljplanen.

Bussterminalen är ett projekt som är intimt förknippat med Nya Slussen, som nyligen fick grönt ljus efter en prövning i mark- och miljööverdomstolen. Vad som händer med planerna nu är oklart.

– Det är för tidigt att uttala sig om hur vi ska gå vidare, sa projektchefen Andreas Burghauser till Radio Stockholm under fredagen.

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x