Här är verklighetens Solsidan

Saltsjöbaden/Fisksätra Uppdaterad 15:1121 oktober 2013
Om du var en karaktär i tv-serien Solsidan, vilken förskola skulle du då lämna dina barn på? NVP tog rygg på landets största tv-serie för att kartlägga alla inspelningsplatserna.
I helgen hade superhajpade tv-serien Solsidan premiär igen. Och säsong nummer fyra inleddes med ett dödsfall. Huvudkaraktären Alex, som spelas av Felix Herngren, mamma dör och tillsammans med polaren Fredde (Johan Rheborg) försöker de uppfylla moderns sista önskan.

Begravningen, som äger rum i Skogsö kapell i Saltsjöbaden, filmades med största sannolikhet den 20 augusti i år, då produktionsbolaget Solsidan produktion fick tillstånd av polisen att filma sju timmar under eftermiddag- och kväll.

För att kartlägga alla de lokala inspelningsplatserna på allmän plats tog NVP del av handlingar från City polismästardistrikt, där produktionsbolaget ansökt om tillstånd för att få filma på de olika platserna i Nacka kommun.

Välanvänt promenadstråk

Det rör sig om allt från området kring Grand Hotel, som tidigare använts flitigt i tv-serien, till Snörpvadsgatan i Fisksätra, där två av Solsidankaraktärerna kommer att filmas i en parkerad bil.

Kanske blir det mer fart i Erstavik i Saltsjöbaden där ett Missing people-pådrag ska skildras, eller på Barnens hus tak vid Skvaltan, som med sina höga stängsel var idealisk som skådeplats för en fängelserastgård.

Så, vilken förskola är det som karaktärerna i tv-serien lämnar sina barn på? Jo, det rätta svaret är Samskolan i Saltsjöbaden.

Säsong fyra kommer att sändas i tio delar under hösten och vintern på TV4.
Några av scenerna som sticker ut
1. Tennismatchen
Trafiken mellan Saltsjöbadspromenaden och Rösundavägen 4 stoppades när produktionsteamet filmade vid tennisbanan.

3. Begravningen

Alex mamma avlider. Vid fyra tillfällen mellan augusti och oktober filmades begravningsscener i Skogsö.

7. Spårlöst försvunnen
Organisationen Missing People på plats för att delta i sökandet.

9. Centrumtugg
Dialog på parkeringen vid Saltsjöbadens centrum.

10. Att angöra en brygga
En båt lastad med skådespelare lägger till vid en brygga vid Restaurangholmen.

13. Shoppingsvängen
Den här säsongen får Nacka Forum besök av de shoppinglystna Solsidanborna, trots att favoritbutiken Nathalie Schuterman inte finns i köpcentrumet.

14. Fängelse
Taket på Barnens hus görs om till en fängselsrastgård. Inspelningen av fängelsescenerna ägde rum så sent som förra veckan.