MP-politiker polisanmäler "vårdslös" bussterminal

SL:s modell av den nya bussterminalen. FOTO: Jenny Frejing
Nacka Uppdaterad 13:4223 augusti 2013
Sidney Holm, MP, har polisanmält Stockholms kommun för allmänfarlig vårdslöshet. Han menar att den planerade bussterminalen kan bli en dödsfälla.
Klockan 10.15 i dag lämnade Sidney Holm, MP, in sin anmälan hos Nackapolisen. Det är Stockholms stads plan att spränga in en bussterminal i Katarinaberget som han opponerar sig emot. Bussarna är tänkta att stå bredvid varandra, och om en buss börjar brinna skulle elden snabbt sprida sig till de andra bussarna, säger han.

–    Det skulle kunna leda till katastrof. Jag känner frustration. All info finns där, men det är få som lägger ihop alla bitarna. Bussterminalen kommer inte att fungera som den är utformad. Var sjunde buss blir underkänd vad gäller brandsäkerhet. Att ställa alla bussar i ett slutet bergrum är helt enkelt inte säkert, säger Sidney Holm.

Anders Burghauser, projektchef Slussen, tycker att det är tråkigt att det kommit in en polisanmälan.

–    Bussterminalen är till för att tillgodose att Nacka och Värmdö växer. Att bussar brinner ibland vet vi, men det kommer att finnas åtgärder som sprinklersystem om olyckan skulle vara framme. Brand- och evakueringsfrågan är ett pågående arbete.

 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x