FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

KD oroade för Nackas t-bana

Nacka 14:56 | 22 maj 2013 Kristdemokraterna i landstinget och i Nacka oroas av att moderaterna förra veckan sade att en tunnelbaneutbyggnad till Barkarby kan vara minst lika intressant som en utbyggnad till Nacka.
– Vi blir oroade eftersom det finns ett begränsat budgetutrymme. Dealen för ett år sedan, när det blev klart att en förstudie av en tunnelbana till Nacka skulle göras, var att Nacka skulle prioriteras. Men nu sänder moderaterna och socialdemokraterna ut andra signaler. Risken finns att tunnelbanan till Nacka blir en långbänk och försenas, säger kommunalrådet Jan-Eric Jansson, KD.

Nacka är den kommun som utlovat byggen av flest nya bostäder och då borde utbyggnaden hit gå först, enligt KD.

– För ett år sedan var alla överens om det, men signalerna som skickas ut nu tolkar vi som att moderaterna nu river upp det som varit den stora poängen så att vi är tillbaka på ruta ett.