FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

Barkarbygren kan gå före t-bana till Nacka

Nacka 06:21 | 21 maj 2013 En utbyggnad västerut är mindre komplicerad, enligt trafiklandstingsrådet.
En utbyggnad av tunnelbana kan komma att ske inte bara till Nacka utan också till Barkarby, enligt en överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och Järfälla kommun.

Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm, M, trodde i torsdags inte att en Barkarbyutbyggnad riskerar att försena utbyggnaden mot Nacka.

Vet du att den inte påverkar?
– Vi kan inte veta hur samtalen med regeringens förhandlingspersoner kommer att sluta. Vi ska förhandla fram så mycket bostäder som möjligt, och det kan ske både mot Nacka och Barkarby. Därför kommer vi att ge förhandlingspersonerna ett så stort underlag som möjligt, med möjliga utbyggnader.

– När sedan en finansiering finns så kan Barkarbyutbyggnaden bli klar tidigare än den mot Nacka. Den är så mycket mindre komplicerad och går fortare.

Samrådet kring tunnelbanan till Nacka avslutades för ett par veckor sedan. Omkring 5 000 personer gav sin syn på projektet.

– Många har tryckt på att de vill att tunnelbanan passerar östra Södermalm, att det finns en nytta med det, säger Stefan Persson, SL:s projektledare för tunnelbaneutbyggnaden.

Vad gäller Djurgården finns olika åsikter.

– En del tycker att det är bra att tunnelbanan har en station på Djurgården, till nytta för besöksresenärerna. Arbetspendlarna tycker istället att det är en nackdel med en extra station där.