Nackas viltvårdare: Varg har setts i Boo

Boo Uppdaterad 16:0502 januari 2013
En varg har setts på Sergelvägen i Boo. Det hävdar Nackas viltvårdare, som nu går ut med en varning till alla hundägare:
– Det är viktigt att de inte springer löst.
En kvinna har i dag rapporterat till Nacka kommuns viltvårdare att hon sett en varg i närheten av bostaden på Sergelvägen i Boo. Där ska vargen också ha gett sig på och dödat ett rådjur.

– Det här inträffade förra veckan. Hon hade sett vargen dagen innan på nära håll, men när hon gick ut morgonen därpå upptäckte hon det döda rådjuret som det bara var skinntufsar kvar av. Det var också vargavtryck i närheten av kadavret, säger Göran Nilsson, viltvårdare i Nacka. 

I Solsidan ska ytterligare ett rådjur ha anfallits och dödats förra veckan, men där tror man att ett lodjur är orsaken.  

Nu uppmanar Nackas viltvårdare att alla hundägare i Boo bör hålla ett extra vakande öga över sina hundar.

– Man ska inte ha panik för detta, men man bör ha sina hundar kopplade. Och ser man något ska man höra av sig till kommunen, säger Göran Nilsson. 

Även härom året rapporterades det om en hanvarg som strök runt i Boo. Då var länsstyrelsens experter skeptiska till uppgifterna. "Det kan absolut ha varit en varg. Men att döma av statistiken är det mest sannolikt att det handlar om en hund", sa Andreas Zetterberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i en artikel i NVP.