Premiär: Nu öppnar Hammarbybacken

Sjöstaden Uppdaterad 10:3313 december 2012
Det blir en tidig premiär tack vare de senaste veckornas snö och minusgrader. Hammarbybacken slår upp portarna för en av nedfarterna redan i dag.
I början av november öppnade SkiStar för skidåkning i Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil och Hemsedal. Nu är turen kommen till Hammarbybacken.

Förra året försenades premiären till 14 januari men året innan öppnade anläggningen rekordtidigt den 6 december. Även i år har vädret bidragit till en ovanligt tidigt premiär för Hammarbybacken. Snökanonerna har arbetat sedan 30 november med att bädda för säsongens skidåkning.

De stora mängderna snö som fallit har gjort att snöproduktionen varit smidigare och snabbare än vanligt. Men det är inte den senaste veckans enorma mängd snö man efterfrågat på anläggningen.

– Natursnön har definitivt underlättat för snöproduktionen men det är minusgraderna som hjälpt oss. Vi förlitar oss helt på konstsnö som är betydligt mer slittåligt, säger John Andersson, platschef för Hammarbybacken.

Säsongen i år bjuder på nysatsningar som ska locka fler besökare. Efter årsskiftet ska anläggningen börja med skidtestardagar. Tanken är att inspirera samt erbjuda ett stort utbud av utrustning som får testas gratis.

Den 3 januari samt 8-9 februari kan besökare ta del av skidtesterna. En annan nyhet är sajten MySkistar, där Hammarbybackens gäster erbjuds dela med sig av sin åkning online.  Hammarbybacken öppnar nedfarten Sälen i dag, torsdag, klockan 17.

För tillfället är det dock oklart när resterande nedfarter kan öppna för säsongen.

–Vi är helt väderberoende och vill främst åt kylan för att kunna öppna samtliga backar. Minusgraderna är mer än välkomna, säger John Andersson.
  • Veronika Kylbergh

 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x