FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrik

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
19 januari 2019

Eklund Stockholm New York

Dyraste Saltisvillan någonsin

Saltsjöbaden/Fisksätra 15:28 | 24 oktober 2012 Saltsjöbaden har blivit värsta ”klickisen” på Hemnet. Här finns också den villa som spås bli Nackas dyraste någonsin.
– Det kommer att bli nytt säljrekord, säger Staffan Tell på Hemnet.
Fakta
Flest sidvisningar i Nacka                
Saltsjöbaden, Sjökullens väg, 40 miljoner     3 694
Saltsjö-Duvnäs, Duvnäs Udde, 25 miljoner     1 843
Lännersta, Källvägen, 7 miljoner        1 587

Flest sidvisningar i Värmdö

Johannesdal, Johannesdalsvägen, 8 miljoner    1 247
Herrviksnäs, Ålstigen, 2 miljoner        935
Norra Lagnö, Lagnövägen, 14,5 miljoner    920

Statistiken anger antal sidvisningar på Hemnet i vecka 41

Mest sökt på i Nacka
Saltsjöbaden – 3 374
Älta – 2 346
Kummelnäs – 415
Älgö – 254
Boo – 250

Mest sökt på i Värmdö
Gustavsberg – 2 222
Ingaröstrand – 1 414
Kungsängen – 282
Värmdö-Evlinge  – 271
Mörtnäs – 251
Saltsjöbaden skulle utklassa de övriga områdena i Nacka och Värmdö i en bostads-
batalj, åtminstone om den skulle baseras på grenarna ”klickade objekt” och ”sökningar” per område.

För samtidigt som antalet sökningar på Saltsjöbaden ökat med 87 procent bara den senaste veckan, ligger Wallenbergs gamla grosshandlarvilla ute för försäljning för rekordsumman 40 miljoner.

”Sticker ut”
Den spektakulära villan på Sjökullens väg i Rösunda är utan tvekan den mest sökta i Nacka och Värmdö under vecka 41, enligt bostadssajten Hemnet.

– Generellt kan man säga att objekt får många klick om de sticker ut på något sätt. Det kan exempelvis handla om att det är ett objekt med högt försäljningspris eller att huset, eller lägenheten, är ovanligt stort, eftersom besökare ofta sorterar objekten på dessa parametrar, säger Staffan Tell på Hemnet.

Det är en tes som stämmer bra överens med de mest klickade objekten i Nacka och Värmdö. För nog sticker grosshandlarvillan, och på andra plats i klickligan, en 25-miljonersvilla i Saltsjö-Duvnäs, ut på många sätt.

Att Saltsjöbaden även leder stort i antal fritextsökningar har enligt Hemnet också sina orsaker. Dels för att det är ett populärt område som många vill, eller drömmer om att bo i, dels för att området har ett rikt utbud av objekt.

En Solsidaneffekt
Men att antalet bostadssökningar på området har ökat med nästan hundra procent på kort tid, har med tv-tablån att göra.

– Vi tycker att man kan tala om en Solsidaneffekt. Tendenserna är nämligen så tydliga. När vi jämförde första veckan efter Solsidanpremiären, med veckan före, så hade antalet sökningar ökat med 87 procent, säger Staffan Tell.

Enskilda visningar
NVP kunde inte låta bli att ringa upp mäklarbyrån Eklund Stockholm New York, som ska sälja Nackas och Värmdös mest klickade villa, som har 40 miljoner kronor som utgångspris.

Har det någonsin sålts så dyrt i Saltsjöbaden tidigare?

– Nej, det högsta priset hittills är en villa som såldes för 38 miljoner kronor. Det här kommer med största sannolikhet bli nytt säljrekord, säger mäklaren Jonas Häggbom.

Den 560 kvadratmeter stora fastigheten från 1893 är bland de första husen som byggdes i Saltsjöbaden. Villan byggdes åt en medlem av familjen Wallenberg, och är unik i Stockholm med sin stora trädgård på 5 700 kvadratmeter.

Är det stor skillnad att sälja sådana här fräsiga villor, mot de lite mer vardagsbetonade?
– Det är ingen större skillnad i säljprocessen och hur vi jobbar. Men det är olika profiler på spekulanterna, om du jämför med vilka som tittar på en radhuslänga. Och sedan har vi enskilda visningar i stället för öppna visningar, annars skulle det komma massor av människor. För intresset kring sådana här hus är väldigt stort, säger Jonas Häggbom.