"Böter vid badet – guld för Q-park!"

Insändare Uppdaterad 11:5526 april 2012
Grattis Värmdö kommun!
Ni har givit parkeringsbolaget Q-park ett verkligt guldkontrakt vid Gustavsbergsbadet.
Gustavsbergsbadet har svårt att få ekonomin att gå ihop och det kommer inte att bli lättare framåt, då Q-park tjänar stora pengar varje kväll på att lappa de besökande till badet.
Kommunen har gjort en ny fin parkeringsplats vid badet, men den räcker inte till för alla besökande. Längs med infartsvägen till badet har man dessutom grusat och gjort ytterligare plats för ett 30-tal bilar. Här råder parkeringsförbud för bilar, dock säger skyltarna ibland att det är tillåtet att parkera för bussar. Vid infarten på denna väg sitter dock parkering förbjudet-skylt, vilket jag, och många andra med mig, inte har sett.

För mig blev det fantastiska aerobics-passet på badet grumlat när jag upptäckte parkeringsboten på bilen. Det hade varit en sak om de 500 kronorna hade tillfallit Gustavsbergsbadet men när det går till ett privat bolag känns det helt fel, då badet är de som förlorar på detta.

Till kommunen går min stora fråga: Hur planerar ni parkeringsplatserna?

Busskommunikationerna är så dåliga att det krävs bil för att förflytta sig i kommunen men det är väldigt ont om parkeringsplatser, framförallt i Gustavsbergs Centrum.
Så, ansvariga på kommunen, se genast till att Q-park inte har möjlighet att sätta fler parkeringsböter, så att barnfamiljer och vi andra har möjlighet att fortsätta gynna vårt Gustavsbergsbad.
  • Kerstin

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x