FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Lena, Ellen

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
18 augusti 2019

Nacka FF återuppstår i division 2: "Bra namn"

Sport 10:45 | 23 december 2011 På torsdagskvällen blev det till sist officiellt. Hammarby IF och Boo FF ska samarbeta. Det innebär att Boo FF får spela division 2-fotboll nästa år – som Nacka FF.
Plötsligt har Nacka- och Värmdöfotbollen två lag i division 2 nästa säsong. Värmdö IF – och Nacka FF.

Det blev klart på torsdagskvällen när Hammarby IF och Boo FF gick ut med sina gemensamma planer. Hammarbys talanglag i division 2 kommer att gå samman med Boo FF under nästa säsong, och ledas av Thom Åhlund. Laget ska heta Nacka FF.

NVP fick en pratstund med Boo FF:s ordförande Thomas Franzén.

Var kommer matcherna att spelas?
– Allt detta är relativt nytt för oss. När Hammarby skulle avveckla sin förening fick vi agera fort. Men det kommer att klarna i början av nya året. Det som hänt hittills är att ett antal medlemmar från Boo FF blir medlemmar i HTFF:s styrelse. Det första de kommer att göra är att ändra namn på föreningen och bestämma var vi ska spela våra matcher. Men om det skulle gå i lås vore Nacka IP ett bra alternativ.

Varför ska ni heta Nacka FF?
– Vi har gått upp i en befintlig förening och kan då inte välja ett namn som redan finns. Då är Nacka FF ett bra namn.

Kan ni komma att heta Nacka FF även efter första säsongen?

– Det är för tidigt att spekulera i. Jag tycker personligen att det är ett bra namn. Allt är öppet i det här läget.

Kommer HTFF:s spelare att gå över till den nya föreningen?
– Hammarby hade tänkt avveckla verksamheten, så inga spelare har kontrakt. Det är något som vi satt fart på. Det gäller att kontraktera upp en trupp. Det enda som är klart är att tränare blir Thom Åhlund.

Har du någon drömvärvning?
– Nej, kan inte påstå att jag har. Vi kommer att förlita oss på Thom Åhlund.

Kommer ni att ha Nacka FF:s gamla klubbmärke?
– Det är också en sådan fråga jag inte kan svara på idag. Men jag tippar att det mesta är på plats i början av nya året. Ur ett kommunperspektiv är det jätteroligt. Vi har inte haft något riktigt fotbollslag på högre nivåer på senare år. Och jag hoppas att det här kan förena fotbollen i Nacka på ett bra sätt.