Stadsbyggnadspriset går till Braxenparken i FIsksätra

Saltsjöbaden/Fisksätra Uppdaterad 09:3412 april 2011
Den upprustade Braxenparken i Fisksätra, som invigdes strax före valet förra året, har fått Nacka kommuns Stadsbyggnadsutmärkelse 2011.
Nacka kommun och Stena Fastigheter stod tillsammans bakom upprustningen för att göra parken tryggare och trevligare.
Braxenparken var ett av 10 nominerade stadsbyggnadsbidrag och blev utvalt av deltagarna på Nackas årliga Stadsbyggnadsdagar förra veckan, där politiker, tjänstemän, byggherrar och fastighetsägare deltar.

Motiveringen till Braxenparken löd:
”En härlig mötesplats där det finns något för alla. Ytor och redskap som lockar till aktivitet och samvaro. Mjuka, böljande former väcker upptäckarglädje. Träd och exotiska växter har planterats ut, några ger bär och nötter som är ätliga. Vatten från duscharna rinner ut i en liten bäck. Parken är fint inplacerad vid bergskärningen utmed Fisksätravägen.”

 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x