Skuru skakade serieledarna

Emelie Westbergs Skuru var nära att knipa en poäng mot serieledarna Sävehof. FOTO: Carl Lundborg
Sport Uppdaterad 16:3505 februari 2011
Skuru stod för en stark insats mot serieledarna Sävehof under lördagseftermiddagen. Det räckte nästan till en poäng.
Skuru ser starkt ut när det återstår fem omgångar kvar av grundserien. Under lördagen gästades Nackalaget av drottningarna i Elitserien - Sävehof. Efter den fullständiga knockouten i Partille, då Skuru blev överkörda med 36-20, trodde många att hemmalaget skulle få det svårt.

Anna-Carin Petersson vass
Men Skuru kämpade hårt matchen igenom och visade en oerhörd vilja inför de närmare 400 åskådarna i Nacka bollhall. Anna-Carin Petersson var, tillsammans med Bodil Norrbom och Nathalie Hagman, Skurus vassaste spelare i första halvlek. Framför allt Anna-Carin Petersson gjorde livet hårt för Sävehovs försvarslinje från sin vänsterkant. 

Gulldén i fortsatt fin form
Men Sävehofs landslagsspelare visade, även de, god form. Framför allt Isabelle Gulldén, som efter sitt succémästerskap i EM fortsätter att övertyga. 21-åringen som nyligen gjorde klart med danska Viborg dit hon beger sig efter årets säsong, styrde mycket av Sävehovs spel och rann igenom försvaret gång efter annan. Efter första halvlek ledde Sävehof med två bollar, 16-14.

Bodil storspelade

I andra visade ett taggat Skuru att man inte tänkte släppa matchen och i den 23:e minuten tog Nackatjejerna ledningen för första gången genom Emma Petersson. Samtidigt fortsatte Bodil Norrbom att storspela och murade igen mellan stolparna, till publikens jubel. Men Skuru slarvade i slutet och kunde inte ta till vara på de lägen som dök upp. Några missade lägen, passivt spel och en och annan domartabbe senare, kunde Sävehof slutligen ta hem ännu en seger till Partille. 26-27.

"Lite surt"
Skurus bästa spelare Bodil Norrbom var besviken över att man inte lyckades knipa åtminstone en poäng. Men hon var nöjd över lagets insats, som hon tror inger respekt inför slutspelet.
– Ett par bättre avslut på slutet och vi hade fått poäng. Det är lite surt. Men i dag vågade vi tro på oss själva, särskilt i andra halvlek. Vi får se om Sävehof vågar välja oss i slutspelet, säger målvakten.
Skuru-Sävehof 26-27 (14-16)

Skuru IK: Nathalie Hagman 6 (1), Anna-Carin Petersson 6, Emma Petersson 4, Anna Walter 4, Johanna Westberg 3, Emelie Westberg 2, Hedvig Owe 1.

IK Sävehof: Isabelle Gulldén 8 (2), Ida Odén 5, Jenny Wikensten 4, Jennifer Kasman 3, Jamina Roberts 3, Frida Toveby 2, Hanna Fogelström 1, Karin Isakson 1.