"Ljungan" - lika Rapp som senast

Sport Uppdaterad 14:0217 september 2002
Precis som senast Anna Ljungdahl Rapp hade Skurutröjan på sig guldvåren 2001, visade hon i lördagens premiärvinst mot Skövde (28-23) att hon är mycket värdefull för Skuru.
NACKA HANDBOLL
I förhandssnacket har det varit mycket Skuru och Skövde när det har pratats guld. Redan i lördagens premiär drabbade de samman och i den inte alltför välspelade matchen, var det Skuru som hade bäst kontroll på både premiärnerver och bollbehandling.
– Det var inte världens bästa match. Men det är klart att jag är nöjd, vi slog Skövde som är favorittippade, säger lagkaptenen Anna Ljungdahl Rapp, som gjorde comeback i Skuru efter sitt proffsår i Spanien.

Bejublad comeback

Det var en bejublad comeback. Hon höll ihop försvaret från sin centrala position bakom ”indianen” Therese Helgesson på ett helgjutet sätt och i anfallet visade hon sig vara minst lika hungrig som när hon i sin senaste match i bollhallen förde Skuru till SM-guld. Sju mål blev det i lördags, men det finns mer att ge.
– Min insats var väl okej. Jag är hyfsat nöjd. Samarbetet med niorna kan dock fungera bättre, men vi har ju inte gjort så många matcher ihop, säger hon.
Aningen ringrostigt var det i Skuru, men laget gav ändå prov på ett relativt stabilt spel. Segern kändes därför aldrig hotad efter att de hade ryckt till 8-3 efter bara tio minuter anförda av en storspelande Veronica Isaksson. Glädjande var att de yngre spelarna tog för sig i anfallsspelet, målskyttet var spritt på nio spelare.

Storspelande Löfberg

Men det som gladde hemmapubliken mest, vid sidan om Ljungdahl Rapps comeback, var säkerligen Patricia Löfbergs spel i målet. Inte under hela förra säsongen nådde hon upp till den nivå som hon visade i lördags, med en jämn standard rakt igenom matchen och flera kvalificerade räddningar i varje halvlek. Det är inte helt ogrundat för Skurusupportrarna att hoppas på att det blir lika kul som senast när Ljungdahl Rapp gjorde en Skurusäsong.
Daniel Gunnarson
FAKTA MATCHEN Skuru IK- Skövde HF 28-23 (15-10) Mål, SIK: Anna Ljungdahl Rapp 7, Veronica Isaksson 7 (2), Sofie Svensson 4, Johanna Spanne 3, Eva Carlsson 2, Therese Helgesson 2, Jenny Gustafsson, Anneli Nilsson, Linda Silfwerberg SHF: Hanna Larsson 6 (4), Frida Johansson 4, Matilda Boson 4, Erika Nilsson 2 (1), Therese Wallter 2, Lina Nordenskär 2, Malin Mörthén 2, Hanna Qvist. Utvisningar, SIK: 4x2 min, SHF: 3x2 min