Annons

Annons

Annons

Värmdö

Insändare
Flytta till Värmdö – mitt dyraste beslut

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

P-böter, broavgift och vatten – att bo i Värmdö innebär många extra kostnader, skriver signaturen Fd Nackabo.

Bild: Albin Henriksson, Jenny Frejing

Annons

Att flytta till Värmdö kommun börjar likna ett av de dyraste beslut jag nånsin har fattat.

Inte nog med att det är långa resvägar. Oavsett om man ska åka till mataffären eller ett arbete, så tar det minst en halvtimme att komma fram, vilket innebär ökad mängd drivmedel som kostar mer än nånsin.

När man väl kommit fram till mataffärens parkering, då gäller det att alltid ha med sig en p-skiva, annars är det garanterat någon framme och lappar ens bil. Gratis parkering i skärgården är ett minne blott. (Jag har då i alla fall inte sett någon, oavsett om du ska handla eller bada.)

Annons

Annons

Visst kan man åka buss, men har man barn är det inte ens säkert man kommer på bussen, med barnvagn och kassar i mängder.

Då tänker man kanske att man kan söka arbete där man bor, men det finns inga kontorsjobb att söka. Så alternativet blir att antingen skola om sig eller pendla till stan. Ja, då kommer vi till nästa punkt: den nya broavgiften. Mhm, samma sak där, byt arbetsplats eller betala.

Jaha, men byta bostad, det är ju ändå något genomförbart, sagt och gjort. Bytt till nybyggd lägenhet, med relativt normal hyra för en helt ny bostad. Men vad ingår då i denna hyra. Vatten? Nej! Det debiteras en extra avgift för allt kall och varmvatten förbrukning per hyresgäst. Detta innebär alltså att det är mer ekonomiskt fördelaktigt för mig att köpa en korv med bröd för 5 kronor, eftersom det inkluderar gratis vatten. Vill jag ha dricksvatten hemma, är det billigare att åka till ett tappvattenställe och fylla på dunkar, för att sen förvara i kylskåpet.

Ska bli spännande att få veta vad nästa kära lilla avgift kan tänkas bli.

När man nu vet alla dessa extra kostnader det innebär att bo här, känner man sig inte särskilt välkommen att stanna. Det känns inte som att det ens går ekonomiskt att bo i denna kommun. Och ja, jag vet att allting kostar, men på riktigt, alla har inte en bra lön.

Summa summarum, var noga med i vilken kommun du väljer att bo, i förhållande till din inkomst.

Fd Nackabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan