Annons

Annons

Annons

Sicklaön

Debatt
Stadsdirektör: ”Trädfällning vid Kyrkviken – en nödvändighet”

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”När arbetet är färdigställt med dagvattendammen kommer området få nya träd och växter", skriver Nackas stadsdirektör Victor Kilén.

Bild: Liza Simonsson och Ryno Quantz/Nacka kommun

Annons

Svar på Jens Christian Jacobsens insändare (NVP 16/8 2023).

Ja visst är det tråkigt att fälla vackra träd längs med Kyrkviken, men det har varit en nödvändighet för att möjliggöra arbeten med va-ledningar i området. När vi utvecklar Nacka stad sker noga avvägningar mellan att bevara grönområden och samtidigt bygga bostäder och bidra till plats för fler. Det är också viktigt att finna en balans mellan att behålla grönska och att införa nödvändiga infrastrukturlösningar. När arbetet är färdigställt med dagvattendammen kommer området få nya träd och växter.

Annons

Annons

Nacka är känt för sina stora blå och gröna värden. Närheten till naturen och dess möjligheter till ute- och friluftsliv är viktiga anledningar till att människor väljer och trivs i Nacka och här har man dessutom närmast i Sverige till skyddad natur.

Politikerna är tydliga: Kommunstyrelsen har bestämt att halva Nacka ska vara grönt. Det innebär både att viktiga och uppskattade naturområden ska bevaras och att staden ska få anlagd grönska, i form av parker, planteringar och träd längs flera av gatorna.

När ombyggnationen av Kyrkviksparken är färdig kommer det finnas en ny dagvattendamm och skyfallstråk och ett nytt rekreationsområde med park, bryggor, träd och växter. Det är ett av alla de projekt som vi satsar på för att få attraktiva livsmiljöer i hela Nacka och att verka för möjligheter till rekreation, lek och vistelse i attraktiva gröna rum, ett rikt växt- och djurliv, renare luft och ett behagligt lokalklimat för Nackaborna.

Victor Kilén
Stadsdirektör Nacka

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan