Annons

Annons

Annons

krönika

Hanna Bäckman
Ett riktigt bra NVP-erbjudande: DN och Expressen på köpet

Varför ska man egentligen bry sig om lokala nyheter? Det korta svaret är: För att det är viktigt – och roligt!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Hanna Bäckman, chefredaktör för Nacka Värmdö posten.

Bild: Jenny Frejing

Annons

Det som händer precis intill oss, runt knuten och i närsamhället är ofta sådant som vi har chansen att påverka på ett helt annat sätt än det som sker på region- eller riksnivå. I ett kommunval spelar en enskild röst betydligt större roll än i ett riksdagsval. Och om en skola läggs ner kan grannskapet gå ihop och protestera, och faktiskt stoppa nedläggningen. Detta skapar sammanhållning och tillhörighet – livsviktigt för att samhället alls ska fungera.

Men är det verkligen så roligt med lokalnyheter? Ja, det är klart! Det är kul att ha koll på det som händer omkring en och att inspireras av folk i närheten som gör bra saker och har goda idéer. Vet man senaste nytt, så har man något att prata med grannarna om. Och man missar inte konserten, matchen eller föreställningen som äger rum några kilometer hemifrån.

Annons

Annons

Vi på NVP har serverat lokaljournalistik till Nacka- och Värmdöborna ända sedan 1989. En hel del har hänt i omvärlden sedan dess. Då gjordes tidningen med nu bortglömda verktyg som typometer och ljusbord, och internet var något som få kände till.

I dag rusar priserna på papper, tryck och distribution i takt med att nyhetskonsumtionen förflyttas till mobilerna.

Kärnan i det vi pysslar med här i Villa Pauli i Storängen är densamma som då. Men sättet vi når ut med resultatet har förändrats i grunden.

Som bekant kommer vår papperstidning sedan årsskiftet ut varannan vecka, och i sommar gör vi ett längre uppehåll. Efter vecka 25 – då vi även bjuder på vår fina sommartidning – dröjer det till vecka 30 innan nästa tidning kommer i brevlådan, och numret därpå kommer i vecka 33.

För att hålla koll på nyheterna gäller det därför att följa vårt flöde här på NVP.se. Här är vi nämligen en dagstidning: Vi rapporterar om blåljusutryckningar, trafiknyheter, sportresultat, nyöppningar och pinfärska beslut om ämnen som skolor, miljö och bostadsbyggen.

Vi är också ett lokalt nyhetsmagasin, med långläsning, egna granskningar och fördjupningar, kulturbevakning, lokal debatt, personporträtt och bildreportage.

För att enklast hänga med kan man ladda ner vår app, NVP nyhetsapp heter den, via exempelvis App store. Via den skickar vi ut pushnotiser kring stora nyhetshändelser och annat som vi tror intresserar många. Det går även att ladda ned e-tidningsappen, Nacka Värmdö Posten e-tidning, där man kan bläddra i papperstidningarna digitalt.

Annons

Annons

För att hålla detta igång behöver vi, som annan ambitiös digital nyhetsmedia, ta betalt. Därför erbjuder vi sedan några år tillbaka NVP Plus, där man mot en månatlig summa får ta del av alla våra publiceringar.

Nu finns dessutom, tack vare att vi numera är en del av Bonnier News Local, ett erbjudande som jag tror att många NVP-läsare kan lockas av: +Allt. Det innebär i korthet att man tecknar en digital prenumeration på NVP i kombination med DN, Expressen, ett flertal livsstilsmagasin och en lång rad lokala nyhetssajter.

För tydlighetens skull, här är allt som ingår:

• Alla artiklar på nvp.se, i nyhetsappen och i nyhetsbrev

• Över 40 lokala nyhetssajter och appar – från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr

• DN Digital Bas – alla artiklar på DN.se och i DN-appen

• Expressen Premium – alla artiklar på Expressen.se och i Expressen-appen, e-tidningen och korsord

• Alla artiklar på teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se

För att minimera krånglet är det samma inlogg överallt. Och det går såklart att uppgradera till +Allt för den som redan är NVP Plus-kund.

Ingen dum deal, eller hur? Ni är varmt välkomna att läsa mer här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan