Annons

Annons

Annons

Segling

EM-guld för KSSS Anton Dahlberg

Efter en rafflande final utanför San Remo i Italien vann KSSS Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson sitt andra raka EM-guld i den nya OS-klassen 470 mixed.

Text

Lovisa Karlsson, GKSS, och Anton Dahlberg, KSSS, jublar efter målgång i medaljracet i EM.

Bild: Svenska seglarförbundet

Annons

– Den här segern betyder otroligt mycket för oss. Utan att segla briljant håller vi ihop det och knyter ihop säcken dag efter dag, sa Anton Dahlberg till Svenska seglarförbundets hemsida.
Svenskarna ledde EM-regattan inför lördagens final, men hela sex nationer/besättningar hade chansen att vinna. Allra närmast jagade Tyskland, endast tre poäng efter svenskarna, och om tyskarna var före svenskarna i mål och hade en båt till emellan dem så skulle tyskarna ta guldet. Men så blev det inte. Tyskarna var visserligen före i mål, men på en sjätte plats. Och eftersom Anton och Lovisa blev sjua så knep de guldet, med en poängs marginal.
– Självförtroende är inte något man bygger över en dag. Men segrar som den här bygger det. Samtidigt ska vi vara ödmjuka. Det var väldigt tajt, sa Anton. 470 mixed är en OS-klass och det svenska paret som har KSSS i Saltsjöbaden som sin hemmahamn är nu en stark medaljaspirant i OS-tävlingarna som också avgörs i Medelhavet på Rivieran, nästa sommar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan