Annons

Annons

Annons

Nacka

Så påverkar byggandet trafiken i sommar

Att det byggs mycket i Nacka kan inte ha undgått någon, inte heller att byggena har inverkan på framkomligheten på flera håll. Nu har kommunen, utifrån kartan nedan, satt ihop en lista över åtta platser och områden där trafikflödet påverkas nu i sommar.

Text

Bild: Nacka kommun

Annons

1: Fisksätra

Bygget av nya bostadsområdet Fisksätra entré, invid centrum, har påbörjats. Dessutom bygger SL om saltsjöbanestationen för att skapa dubbelspår, samtidigt som kommunen uppför en ny multihall intill, som ska stå klar 2024.

Detta sammantaget påverkar framkomligheten, och trafikanter uppmanas att följa skyltningen på plats. Helt klara beräknas arbetena vara först år 2030.

2: Orminge

Nu i maj påbörjas arbeten som gör att det blir svårare att ta sig fram på Edövägen. Körfälten smalnas av och i sommar kommer vägen att bli enkelriktad. Sedan tidigare är delar av Kanholmsvägen avstängd.

Det som görs på platsen är förberedande mark- och ledningsarbeten, inför Orminge centrums stora utbyggnad med närmare 2 000 nya bostäder, en ny bussgata och nya butikslokaler.

Annons

Annons

Arbetena på Kanholmsvägen/Edövägen beräknas vara klara i höst.

3: Skurubron

Som NVP nyligen berättade kommer den nya Skurubron att öppnas inom kort, etappvis. Under hela sommaren arbetar Trafikverket på och vid sidan av vägen, varför körfälten kommer att förflyttas i sidled i omgångar.

I augusti ska nya bron öppnas för trafik i båda riktningarna. Då vidtar istället Trafikverkets arbete med att bygga om den gamla bron till en lokalväg med gång- och cykelväg.

4: Värmdövägen Finntorp – Järla bro

Tidigare i år leddes trafiken på Värmdövägen mellan Finntorp och Järla bro om, till en tillfällig väg på den just nu avstängda Saltsjöbanans spårområde.

Detta görs för att kommunen vill göra Värmdövägen till en "trygg och grön stadsgata".

Vägen på banvallen, dit även busshållplats Finntorp flyttats, planeras bli kvar i ungefär ett år.

Dessutom genomförs sprängningar i området, vilket innebär kortare stopp i trafiken.

2028 ska hela den förnyade stadsgatan, från Sickla bro till Vikdalsvägen, stå klar.

5: De framtida tunnelbanestationerna

Arbetena vid de tre framtida tunnelbanestationerna i kommunen – Sickla, Järla och Nacka — fortsätter.

Annons

Under sommaren pågår bland annat arbeten ovan jord, för att få till biljetthallarna. Dessutom görs sprängningar ovan jord, då trafiken måste stoppas under korta stunder.

Annons

6: Sickla bro

Sickla bro, som går mellan Värmdövägen och Sickla industriväg, ska ersättas av en ny, eftersom den nuvarande inte längre håller måttet. Parallellt med det arbetet läggs nya ledningar i marken på platsen.

Trafiken har därför letts om i området, och Sickla industriväg har stängts för genomfart. Arbetena beräknas pågå till våren 2024.

7: Tvärbanan

Mellan den 10 juli och 6 augusti stängs Tvärbanan, och ersätts med buss på sträckan Stora Essingen – Sickla. Anledningen är underhållsarbete med bland annat spårövergångar och växlar på flera platser längs banan.

8: Danviksbron

Den 31 juli inleds arbetet med att renovera den 100 år gamla Norra Danviksbron vid Danvikstull. Då stängs gångvägarna under bron av på båda sidor kanalen.

Från den 4 september ska motvikten på bron tas bort, och då kan bron inte öppnas, vilket innebär att den segelfria höjden sänks till 10,8 meter i tre månader. I två veckor i november/december stängs kanalen av helt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan