Annons

Annons

Annons

Sicklaön

Insändare
”Ogenomtänkt neddragning — rädda buss 71!”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För två år sedan föreslog Keolis indragning av buss 71 från Jarlaberg,de kallade det inte indragning utan omdirigerig vilket i praktiken är detsamma för oss.

Buss 71, som föreslås inte längre trafikera Jarlaberg.

Bild: Privat

Annons

På grund av massiva protester från boende längs 71:ans linje, kommun, föreningar med mera togs förslaget tillbaka. Nu två år senare kommer samma förslag igen från Keolis! Situationen för alla boende och berörda är oförändrad sedan sist vilket gör att förslaget borde tas bort helt och hållet.

Annons

Bussförbindelsen med buss 71 från Jarlaberg är viktig för alla boende här för att kunna ta sig in till söder eller vidare till andra kollektiva färdmedel. Många har även sin arbetsplats, skola längs 71:ans linje och behöver kunna ta sig fram och tillbaka på ett smidigt sätt morgon och kväll.

I dag passerar 71:an bland annat dessa hållplatser:

Nacka strand: Här finns skolor, arbetsplatser, mässor bland annat.

Nacka Forum: Arbetsplatser, köpcenter, vårdcentral, tandläkare med mera.

Planiavägen: Den nya fina badplatsen vid Järlasjön, veterinär, vårdcentral.

Sickla köpkvarter: Arbetsplatser, köpcenter vårdcentral, tandläkare.

Sickla allé: Bauhaus med mera.

Sickla udde: Möjlighet att byta till Tvärbanan. Vid konserter vid Globen och Solna är detta en ypperlig väg att ta sig till och från Nacka/Sickla. Möjlighet även med byte från tvärbana till pendeltåg vid Årstaberg.

Allt detta innebär alternativväg för att minska/slippa trängsel vid Slussen och Centralen. Om 71:an försvinner tas möjligheten bort för de som inte har bil att ta sig till dessa ställen. Det blir svårt även med bussbyte med rollatorer, barnvagnar med mera.

Nackas och Jarlabergs befolkning växer snabbt i takt med ökat bostadsbyggande. Att dra ner på bussarna verkar ogenomtänkt och kommer att öka trängsel på övriga bussar och innebära sämre kollektivtrafik för resenärerna.

Jarlabergsbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan