Annons

Annons

Annons

krönika

Hanna Bäckman
NVP i ny fin form — på papper och webb

Kanske ser du att NVP ser lite annorlunda ut?

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Här håller vi till — Villa Pauli i Storängen i Nacka.

Bild: Jenny Frejing

Annons

Mycket är sig likt, men formen i papperstidning har från och med numret som ges ut i dag fått sig en uppdatering, med nya typsnitt och delvis ny färgsättning.

Och här på NVP.se har du nog noterat att utseendet också är ändrat, ganska ordentligt. Nu har vi en mer nyhetsmässig sajt än tidigare, som gör vår dagliga bevakning rättvisa.

Förändringen är en följd av att NVP sedan i februari ägs av Bonnier News Local. Nu ingår NVP i ett större sammanhang, vilket ger oss helt nya muskler — som jag hoppas vi snart kan börja flexa.

Annons

Annons

Medan jag ägnat de senaste veckorna till att så gott som varje dag sätta mig in i nya system, program och arbetssätt har jag skänkt en och annan tanke till alla elever som genomgår detta under hela skolgången.

Jag kastas tillbaka till skolbänken, där jag dagligen förväntades lära mig nytt. Det är inga traumatiska minnen; jag har min skoltid i ljust minne. Men vad uttröttande och krävande det kunde vara att matas med information att ta till sig och bearbeta, för att därefter bli testad och förhörd.

Tur då att det finns andningshål i skolan, till exempel i form av ett blåsprojekt. Nyligen skrev vi om samarbetet mellan Blåsarsymfonikerna och Värmdö kulturskola som förhoppningsvis mynnar ut i fler unga trombonister, flöjtister och klarinettister.

Och det finns såklart andra sätt att lära sig nytt än att sitta i nämnda skolbänk. Förra helgen berättade vi om frisörutbildningen på Gustavsbergs gymnasium, där praktiken spelar stor roll och där eleverna även får träna inför livet efter skolan genom att driva frisörsalong som UF-företag.

Det är något av innehållet i vår uppiffade tidning. Hoppas du gillar vad du ser, både i den pappers- och webbaserade versionen av NVP!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan