Annons

Annons

Annons

Handboll

Skuru skakade Sävehof i första matchen

Skuru IK gjorde säsongens bästa insats och pressade favoriten Sävehof till en jämn första SM-semifinal. Men Sävehof vann till sist med 28–27 (12–14).
– Om de ska vinna i Nacka måste de spela jäkligt bra, för vi har alla tillbaka nu, säger tränaren Magnus Oscarsson Söder inför semifinal 2 i Nacka i kväll.

Text

Annons

SM-slutspelet i handboll är alltid en långdragen historia in på våren, och Skuru har de senaste åren alltid gått till minst semifinal. Den här säsongen, efter ett svagare seriespel, fick Skuru storfavoriten Sävehof i semifinal, och det finns risk att laget missar SM-final. Efter fyra raka förluster i serie och cup under året mot Sävehof gjorde Skuru en suverän första halvlek i första SM-semifinalen i helgen och ledde med 14–12.
– Men det är några minuter i början på andra halvlek som straffar oss. De går i kapp och förbi och de där två eller tre målen de fick som försprång var svara att ta igen. Men med 30 sekunder kvar och de hade bollen var det nervöst läge. Vi var nära riktigt att sno bollen och nå kvittering, menar Magnus Oscarsson Söder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan