Annons

Annons

Annons

Debatt
NL: ”Mötesplatser får inte glömmas bort när Fisksätra växer”

”Hamn var uppenbarligen inget långsiktigt projekt och blev heller aldrig riktigt en del av Fisksätra”, skriver Nackalistan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Planen är att slagfältsmuseet Hamn stänger i slutet av månaden.

Bild: RYNO QUANTZ

Annons

Nu byggs det för fullt i Fisksätra och antalet invånare här ska öka. Då är det viktigt att kommunen inte glömmer allt annat som gör ett område till ett levande samhälle: mötesplatser och lokaler tillgängliga för föreningar och privatpersoner.

Museet Hamn var ett initiativ från kommunens styre och finansierades med EU-pengar. Det var uppenbarligen inget långsiktigt projekt och blev heller aldrig riktigt en del av Fisksätra. När Nackas styrande allians nu väljer att avveckla Hamn är det viktigt att verksamheten byggs underifrån och att Fisksätraborna finns med i processen.

Fisksätra Folkets hus fungerar i dag som ett nav för aktiviteter, med allt från dans och debatter till fotbollsskola. Att de får permanenta lokaler som ligger centralt och anpassas är avgörande. Kan delar av Folkets hus flytta till Hamns lokaler? Villa Kaprifol som är Fisksätras äldsta byggnad vore en utmärkt plats för idrottsföreningar. Kanske kan scouterna komma tillbaka om rätt förutsättningar ges.

Nackalistan vill ge de många hårt arbetande ideella krafterna i Fisksätra möjlighet att utvecklas. Tillsammans kan vi göra Nacka och Fisksätra bättre! För övrigt anser vi att planerna för Fisksätra södra bör pausas. Mer om det i ett annat debattinlägg.

Mikael Carlsson, NL
YuSie Rundkvist Chou, NL
Lamin Jatta Modigh, NL
Shahin Malak, NL
Maritta Kuosa, NL
Teija Ek, NL

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan