Annons

Annons

Annons

krönika

Hanna Bäckman
”Lyxigt att få skildra både glesbygd och storstad”

Fint att se att tidningen fortsatt är så viktig för så många, skriver NVP:s Hanna Bäckman

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

En ensam båt i ytterskärgården — och en SL-buss i gyttret i Sickla.

Bild: JENNY FREJING, JALMAR CARLSON

Annons

Från minkjakt i dimman i Värmdös ytterskärgård till förvirrande trafikröra där Nacka möter stan. NVP.se har verkligen spännvidd både vad gäller geografi och ämnen. Det är en stor fördel med att bevaka dessa två kommuner: Här ryms såväl glesbygdsfrågor som storstadspuls — både skärgårdsskolor med blott en handfull elever och idrottsytor fyllda till bredden av Sicklakids.

Annons

Annons

Här ställs miljöintressen gång på gång mot exploatering, här poppar padelanläggningar och konsthallar upp intill kantarellstället och här byggs temalekplatser och utegym där industrier och fabriker en gång låg. Här finns porslinsarvet i Gustavsberg, sommarstugeområden i stark förvandling och så alla minnen efter konstnärshänget i Saltsjöbaden, Duvnäs och Storängen kring förra sekelskiftet.

Tänk vilken lyx att få verka i berättarbranschen med de förutsättningarna!

Bland er, de uppemot 160 000 invånarna, finns ju också en och annan intressant filur. Det säger sig självt, och det märker vi tydligt i inkorgen varenda dag. Ni tipsar om er själva och varandra, om era barn och kompisar, lärare och farmödrar. Ni skickar in hjärtevärmande veckans ros-insändare och osande ilskna debattinlägg om sånt som inte funkar.

Det är fint att se att tidningen är så pass viktig för så många, att NVP kan fortsätta vara ett forum för det offentliga samtalet på lokal nivå i en splittrad och uppmärksamhetspockande samtid.

Tack för att ni fortsätter läsa tidningen och för att ni inte slutar engagera er i grannskapet och hembygden. Ni bor i spännande kommuner, väl värda att både hylla och kritiskt närstudera. Det planerar vi att fortsätta med!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan