Annons

Annons

Annons

Insändare
"Hur kan systemet vara så förlegat?"

• Signaturen ”En förkrossad mamma” är kritisk mot hur Värmdös kö till förskolan fungerar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Hur är det möjligt att vi har ett så förlegat system att endast de som skolas in i augusti får gå på en av de bra förskolorna?" Det undrar insändarskribenten.

Bild: MOSTPHOTOS

Annons

Jag är så förbannat trött på kommunens sätt att behandla våra barn. Att börja i förskolan är en av de största milstolparna i våra barns liv. Vi föräldrar lämnar bort det finaste vi har och då måste vi få göra det till en förskola som känns bra för både föräldrar och barn!

Jag har gjort gedigen research och besökt varenda förskola inom flera kilometers radie, läst enkäter och talat med föräldrar med barn på dessa förskolor — allt för att kunna göra ett kvalificerat förskoleval åt min dotter.
Vi har stått i kö i över ett år. När det är tre månader kvar och vi ännu inte fått höra någonting ringer jag upp kommunen och får ett skratt till svar när jag frågar om vi kommer att få ett av våra tre förskoleval och sedan säger hon att ”om man inte skolar in i augusti så får man ta det som finns över”.

När det är tre veckor kvar till att vår dotter ska skolas in får vi besked om en placering. Precis som jag befarade har vi fått plats på värsta tänkbara förskola för oss.
Jag får en klump i magen och börjar febrilt att fundera på lösningar. Ska jag ta ett lån för att ha råd att fortsätta att ha henne hemma?
Hur är det möjligt att vi har ett så förlegat system att endast de som skolas in i augusti får gå på en av de bra förskolorna?
Hur kan kommunen ha så få förskolor och förskoleplatser att föräldrar får besked tre veckor före förskolestart? Hur kan man som kommun placera barn på en förskola som det tar 45 minuter, enkel väg, att gå till?

Att det inte finns mer än en utbildad förskollärare på hela förskolan eller att det saknas skugga på gården, borde vara skäl nog till rannsakan för kommunen. Jag är själv pedagog, så kom inte med struntpratet om att alla förskolor är likvärdiga, för det vet vi att de inte är.

Värmdö kommun: Se över ert förlegade kö-system, er urusla handläggningstid och kvaliteten på era förskolor!
Och byt ut handläggningspersonal som är oförskämda när oroliga föräldrar ringer och vill ha vägledning och svar.

En förkrossad mamma

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan