Annons

Annons

Annons

Boo

Slog man med rottweilerfigur — döms till fängelse

• Boobo blev skallad när han öppnade dörren • Förklaringen: Ville köpa radiodelar

En eftermiddag i januari knackade en okänd man på hos en man i Boo. När Boobon öppnade dörren blev han skallad och sedan misshandlad med en hundfigur i betong.
Nu döms en 43-årig till ett och ett halv års fängelse.

Enligt 43-åringen åkte han till Boobon för att köpa delar till sin amatörradiohobby. I förhör har han sagt att han hade fått tips om att mannen som bor på adressen säljer delar.

Bostadsägaren, en man i 60-årsåldern, har berättat att 43-åringen skallade honom direkt när han öppnade dörren.
Enligt domen misshandlade 43-åringen sedan mannen med en stor mängd knytnävsslag. 43-åringen slog även med en ungefär tre kilo tung betong- eller cementfigur i form av en rottweiler. Den äldre mannen fick bland annat fraktur på ett revben, sår, svullnader och blåtiror på båda ögonen.
43-åringen har erkänt att han slagit den andra mannen en gång. Han har dock hävdat att det rörde sig om nödvärn. Enligt honom hade den andra mannen en pistol i byxlinningen vilket gjorde att han kände sig hotad.

Tingsrätten menar att ingen av männens berättelser kan bedömas mer osannolik än den andra. De konstaterar dock att den äldre mannens skador inte kan ha uppkommit bara av ett slag. De anser även att det är anmärkningsvärt att 43-åringen åkte till mannens hus utan att kontrollera att han var hemma eller ens hade radiodelar till försäljning.
Förutom fängelsestraffet ska 43-åringen betala drygt 45 000 kronor i skadestånd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan