Annons

Annons

Annons

Ingarö

Pella Thiel får Martin Luther King-pris

• ”Alldeles överväldigande”

Text

Pella Thiel när NVP träffade henne i september.

Bild: JENNY FREJING

Annons

Ekologen och miljöaktivisten Pella Thiel, Ingarö, tilldelas Martin Luther King-priset 2023. Priset, som delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna Fredsrörelsen och Sveriges kristna råd, får hon för sitt arbete och engagemang för klimatet. I motiveringen beskrivs hon som ”en röst för alla hotade arter i den snabbt krympande biologiska mångfalden”.
– Det är alldeles överväldigande att ta emot ett pris i Martin Luther Kings namn. Hans vision om ett värdigare samhälle, där jämlikhet och rättvisa råder är mer aktuell än någonsin. Idag behöver drömmen även inkludera den levande helhet vi är en del av. Jag önskar att fler kan våga drömma så stort, säger Pella Thiel i ett pressmeddelande.

Martin Luther King-priset har delats ut sedan 2005 och går till en organisation eller person som verkat i Martin Luther Kings anda för att ”uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för”. Tidigare pristagare är bland annat rapparen Jason ”Timbuktu” Diakité, operasångerskan Malena Ernman, journalisten Martin Schibbye och klimatrörelsen Extinction Rebellion.

NVP träffade Pella Thiel i september och skrev om hennes och Henrik Hallgrens bok ”Naturlagen – naturens rättigheter och människans möjligheter”. Läs artikeln här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan