FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Marta

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
27 juli 2017

Mitt i slutspelet

2017-04-29 15:08

Hej hej hallå!

Jag och Lina Hawia Svensson kickade igång den här morgonen med att ses på gymmet och köra ett ordentligt benpass. Vi fick ju ett rätt rejält uppehåll mellan semifinalerna så vi passar på att trycka på lite extra då i egenträningen. Passet såg ut såhär:

Rörlighet
Skivstångskomplex
Frontböj
Bulgarian split squats
Excentriska tåhävningar
Raka marklyft
Lårcurl
Rygglyft
Pushpress med viktskiva
Utfallssteg

Passet tog ungefär 90 minuter och efteråt hoppade vi in i duschen och gav oss iväg till våra respektive arbeten. Jag skulle på möte med organisationen Fatta som jobbar för att bekämpa och förebygga sexuellt våld. Vi diskuterade jämställdhetsfrågor och framtida samarbeten. Därefter var det ett hemligt möte, sedan ska jag spela in en film till ett program, svara på mail, äta lunch, jobba lite mer med sociala medier och ikväll är det träning. Därefter ska jag jobba lite med min organisation Omtanke Stockholm för hemlösa.

Mina dagar just nu är lite så. Mycket spring och möten och mail. Telefonsamtal, intervjuer och bilder på sociala medier. Det är faktiskt hur kul som helst även om ni säkert förstår att det är mycket att stå i. Det är precis det jag vill göra och jag känner att jag blir en bättre handbollsspelare va mitt samhällsengagemang för jag blir klokare, snällare, mer fokuserad och driven samt när jag får jobba med det jag vill på dagarna så presterar jag bättre på dagarna också. Det här härligt att bara få vara sig själv! Och jag spelar i ett lag där tjejerna välkomnar alla mina idéer och konstiga kläder med öppna armar! Jag är lyckligt lottad att ha så fina vänner i mitt lag! Kärlek till er!

Jag hoppas ni vill komma och heja på oss Skurutjejer i Eriksdalshallen på måndag 8:e maj kl 19.00 i den andra semifinalen mot Sävehof! Vi ska ge dom allt vi har och vi behöver ert stöd!

//Linnéa

Hej! Jag skriver säkert på helt fel sida, men jag hörde ditt sommarprogram och blev så glad! Glad över att det finns modiga, kraftfulla kvinnor som kämpar för alla kvinnors rätt att leva som män och att ha samma rättigheter som män. Att få känna sig trygga och säkra och inte bli undanskuffade och betraktade med ett föraktfullt småleende. Tack för ditt fina och modiga program! Jag och mina döttrar kämpar på din sida.

Amanda Terring Högdahl och Skurus flickor -07

2017-03-26 15:59

Hej, 

 På intiativ av min syster Lina, var hon, jag, Hanna Åhlén, Jenny Södrén och Johanna Hellgren från Skurus damlag i Tyresö förra veckan för att heja fram flickor -07 som spelade flera matcher. Flickor -07 är på alla våra matcher och hejar på oss. De var kul att få ge tillbaka lite. Att se tjejernas miner när vi tågade in i hallen i matchtröjor med trumma och pompoms var obetalbart. Helt klart höjdpunkten på min helg. Tjejerna gav så mycket energi tillbaka. I framtiden har förhoppningsvis jag barn. Om de vill hålla på med lagsport så hoppas jag att de får spela i ett lika härligt lag som Skurus F -07. De spelar med sådan glädje och verkar ha en fantastisk sammanhållning. Det är nog mycket tack vare att de har en otrolig tränare, Amanda Terring Högdahl. Amanda är 24 år och precis nyexad sjuksköterska. Hon har inte egna barn men lägger ändå ned sin själ i laget. Jag tror inte Amanda själv förstår hur värdefull hon är för dessa tjejer. Vilket engagemang och stort hjärta. Tänk om det fanns flera Amandor i föreningslivet, då hade svenskidrott varit värdsklass. Amanda, du är en STOR förebild och jag vet att vi är flera som aldrig slutar imponeras av dig. / Emma

Emma!! Vad glad jag blir av att läsa det här! <3 Ni är fantastiska som tog er tid att komma och heja på tjejerna. Minne för livet för både mig och tjejerna.

Ni är riktiga förebilder, alla ni i a-laget och Amanda! F07 har tur som har er!

Bloggcomeback

2017-03-26 15:01

Hej, 

Det har varit en lång frånvaro för mig här på bloggen. Det beror på att jag har börjat jobba på en advokatbyrå. Jag har utbildat mig till jurist i kombination med handbollen och nu när jag är skadad passar jag på att jobba. Det har varit en stor omställning att få ihop ett heltidsjobb och min träning. Därav min frånvaro på bloggen. Jag är van med att ha mycket att göra men på senaste tiden har det varit extremt. Nu känns det dock som att det har lugnat ner sig lite. Omställningen har bl.a. fått mig att inse vilka jäkla superstars mina föräldrar är. Hur hann de få tiden att räcka till för tre sjukt aktiva barn, pendla till sina heltidsjobb i Sthlm, vara handbollstränare, fotbollstränare och hockeytränare, vara sociala och umgås med vänner, träna, städa och göra hemlagad mat varje kväll? Blir själv trött av tanken. 

Jobbet har varit väldigt viktigt för mig under den här perioden. Det har varit skönt att ha någonting annat att fokusera på än skadan och vägen tillbaka till handbollsplanen. När knät inte förbättras i den takt jag önskar så är det lätt att bli frustrerad. Att i en sådan situation bara ha handbollen kan vara jobbigt. Jag vet eftersom jag har varit i den situationen tidigare. I och med att jag har jobbet tar annat upp tankarna. Inte endast på grund av att jag har mycket att göra, utan framförallt på grund av att mitt jobb ger perspektiv på livet. Jag möter varje vecka fantastiska människor som flytt sina hemland eller blivit utsatta för allvarliga brott här i Sverige. Det är viktigt att poängtera att man inte alltid ska förminska sina egna problem, det är okej att få vara ledsen och känna att något är tungt i sitt liv, men som ni kanske förstår är det svårt att gräva ned sig för två knän som inte fungerar och inte svarar på träningen ”tillräckligt” snabbt när jag regelbundet träffar människor som splittrats från sina familjer och går och väntar (i år!) på att få svar på om de kan få stanna här i Sverige och bygga upp ett nytt liv.

Emma 

 

Linnéas mediakarusell

2017-03-24 21:11

Hej hej hallå alla vänner!

Ni har säkert gissat att jag har haft lite järn i elden på sista tiden. Helt ärligt har jag jobbat som in i helvete. Jag har kämpat för att nå ut med mina budskap om jämlikhet, alla människors lika värde och civilkurage. Det har varit oerhört roligt och gett mig fantastiska möjligheter men samtidigt har jag hamnat en del i blåsväder med mycket hat och hot riktat mot mig. Tråkigheterna är priset man betalar om man som ung tjej står för sin åsikt och tar plats i det offentliga rummet utan att be om ursäkt. Inte för att det på något sätt är okej, det är fruktansvärt att vi inte kommit längre än så. Men för egen del är jag rätt van och hanterar hatet och hotet på mitt sätt. Rakryggat och utan att ta någon skit.För er som inte sett min regnbågsfärgade kalufs poppa ut lite överallt kan jag uppdatera er vad fasen jag snackar om. Jag driver ett Instagramkonto som heter Assholesonline där jag bemöter de sexuella trakasserierna jag får online med humor. Dessutom skriver jag där om feminism, sexuella övergrepp, rasism, hbtq-frågor och mänskliga rättigheter. Detta konto har blossat upp från ca 45.000 följare, vilket jag tyckte var mycket, till att nu ligga runt 170.000. Detta skedde på grund av att jag figurerat i TV, radio, tidningar, podcasts och på min egna Facebook och Instagram och kämpat för dessa frågor varje dag sista månaderna!Dessutom driver jag ju som ni vet Omtanke Stockholm för att hjälpa hemlösa personer och den nya organisationen Refugee Relief som syftar till att mildra lidande hos människor på flykt. Juste, jag går Juristprogrammet på Universitetet också. Hehe.. Fråga mig inte hur jag hinner, reportarna frågar det hela tiden och jag har inget bra svar mer än att jag gör saker jag tycker är kul och att jag hinner för att jag vill tror jag. Eller så har jag en hemlig tidsmaskin, men då skulle jag inte berätta det för tänk om någon försöker sno den! 

Vill ni hänga med mig på mina dagliga äventyr fyllda av handboll, regnbågshår, dödshot och glitter kan ni också följa mig på:

Facebook: Linnéa Claeson
Instagram: @linneaclaeson @assholesonline 
Twitter: linnea_claeson
Snapchat: linneaclaesonDet är väldigt olika uppdrag som jag sysslat med. Jag har börjat föreläsa vilket har varit jätteroligt. På internationella kvinnodagen jobbade jag 21 timmar. Det började hos TV4 Gomorron Sverige, sedan till regeringen i Rosenbad för att hålla seminarium med Jämställdhetsministrn Åsa Regnér. Därefter till Eskilstuna för att föreläsa - fullt ös och nästan medvetslös när sista tåget rullade hem mot Stockholm igen! Men en superrolig och lärorik dag! Massa massa massa intervjuer och mail sen har jag delat ut priser på Eldsjälsgalan och Näringslivets mäktigaste kvinnor.

Nu springer jag på hemliga möten, har telefonintervjuer och slåss mot mer näthat än någonsin. Ja det är väl lite vad jag pysslar med för tillfället utöver handbollen! Massa roliga upptåg som ni hör och även en hel del skit som kommer av att säga och stå för sin åsikt. Jag vet att många vill höra vad jag pysslat med på sista tiden så hoppas ni tyckte det var kul, och ni som bara tyckte jag bara skröt känner nog inte mig! :D Men hoppas ni kan vara glad för det som går bra iallafall!
Hoppas ni får en trevlig helg och att ni vill stötta oss i Nacka bollhall i det kommande slutspelet! Serien är jämn i år och alla behöver allt publikstöd de kan få!

Bästa hälsningar, 

Linnéa 

Inte snyggt men vi gjorde det

2017-01-28 18:53

Hej allihopa!

Jag hoppas ni har en fin lördagskväll för det har vi eftersom vi sitter på tåget hem från Göteborg med två poäng i bagaget. Idag stod Heid för motståndet och det blev en onödigt jämn match enligt vår mening. Låt mig berätta om dagen vi haft. 

06.00 ringde väckarklockan och jag tassade runt i lägenheten hemma och kokade gröt och ägg och packade ned det sista i matchväskan för att bege mig till Centralen.

08.10 lättade tåget från Stockholm mot Göteborg och det var knäpptyst första två timmarna i tåget när alla sov som stockar. Kudde var ett måste i väskan den här dagen!

11.30 rullade vi in på tågstationen i Göteborg och vi begav oss till Nordstan för att äta lunch på det vanliga stället. Pastabuffé var på menyn och vi satt och snackade skit och åt och började ladda ordentligt. Sedan fick vi skjuts till Heidhallen och gick en promenad i solen innan vi bytte om, flätade håren och gick ut för att värma upp.

15.00 blåste domaren igång matchen och vi startade med ett 6-0 försvar. Vi var taggade och på g och det kändes innan som att vi hade en bra känsla. Matchdag är ju den roligaste dagen på veckan! Vi smällde på skyttarna och vår målis Rebecca Nilsson började med en riktigt stabil räddning som vi kunde kontra på och det kändes riktigt bra. Dessvärre (för oss) var Heids målvakt Josefin Wickström i toppform och gjorde en kanonmatch. Sjävklart roligt för Heid och henne, hon var superbra och blev välförtjänst matchens lirare! Hon besvarade våra slarviga och snabba avslut med benparader vilket ledde till att matchen kändes lite målsnål trots att vi fick många frilägen. Därutöver hade vi några fler tekniska fel än vad vi är vana vid.
Bakåt hade vi inte en kanonmatch utan det kändes lite glest och snurrigt och många brandkårsutryckningar krävdes för att rädda upp varann och deras mittsexa fick alltför många lätta inspel. Det kändes lite trögt både framåt och bakåt kanske man kan sammanfatta det som och med en kvart kvar hade Heid ledningen med 18-20. 

Men vi gav sjävklart inte upp. Inte heller kändes det nervöst utan vinnarkulturen vi byggt upp tillsammans under flera år gör att vi har en trygghet i att vet att vi kommer gå om och vinna i slutet. Vi krigade på och slet bakåt vilket tacksamt nog gav oss några lätta kontringsmål och vi gjorde på kort tid tre raka och tog över ledningen. Med Frida Rosell's och Alexandra Bjärrenholt's lyckosamma målskytte var vi inte hotade sista tio minuterna och när matchen blåstes av stod det 31-27 på tavlan.

17.00 hade vi haft matchsamling, duschat och satt och åt middag. Det bjöds på pannbiff (en vegetarisk biff för min del), stektpotatis, morötter och bearnaisesås. Vi fick sedan skjuts av trevliga Heidföräldrar in till Centralen och hade en timme till tåget skulle gå varvör vi smet in i Nordstan och satte oss på ett fik och köpte varsin semla. Lyx på en lördag!

18.25 gick tåget tillbaka mot Stockholm där vi sitter nu och kollar lite videoanalys på dagens match för att kika på vad vi ska ta med oss som var bra och vad vi ska förbättra. Det var inte snyggt, men vi gjorde det sa Hanna Åhlén precis. Lite så kändes dagens vinst. Men två poäng är alltid två poäng får man tänka i enlighet med vanliga idrottsklyshor. Jag passade på att blogga lite nu innan jag ska försöka slå på fokuset lite för att plugga. Skulle behöva läsa några rättsfall innan helgen är slut så lika bra att sätta igång. Bäst att göra det i början av tågresan också för sista timmen nr tröttheten faller in brukar vi mest sitta och flamsa och skratta. Så här kommer en liten hälsning från Skurus A-lag. Hoppas ni har en fin helg!

//Linnéa

Hej! Jag vill bara säga att du är en modig och cool person. Jag blir ledsen och illa berörd när jag ser vad män skriver till dig. Helt rätt att uppmärksamma deras omgivning på vad de håller på med. Jag har en dotter på 1 år. Jag är rädd och orolig för vad hon kommer utsättas för när hon växer upp. Jag hoppas att vi kan ge henne självkänsla och mod så hon kan bemöta liknande trakasserier med kraft och avväpnande, briljant humor. Som du gör. Var rädd om dig.

Segertåget fortsätter

2017-01-24 20:09

Hej allihopa! 

Det är en fin tid att vara Skuruit. Inte bara för att vi i A-laget har plockat några fina vinster på rad utan även för att många andra lag i föreningen är väldigt lyckosamma! Fantastiskt att se så många ungdomar träna hårt och vinna både matcher i seriespelet och i cuper. Fortsätt träna på så kommer ni gå långt vill jag passa på att hälsa er! För mig har hård och diciplinerad fysträning varit nyckeln. Hitta din nyckel! Matchen mot Hellton kammade vi hem med 11 mål vilket var väldigt roligt! Vi lyckades väl med kontringsspelet och det resulterade i dessa stora slutsiffror! Bussen hem till Stockholm från Karlstad blir ju mycket muntrare med två poäng med sig och att man känner att vi gjort en gedigen insats. 

I skolan är det fullt ös medvetslös så som juristprogrammet ofta är. Jag läser numera specialkurser vilket är otroligt roligt. Först läste jag Straffrätt och samhälle där vi granskade, analyserade och kritiserade straffrättsliga frågor och bestämmelser. Nu läser jag Skadeståndsrätt vilket är en väldigt rolig kurs med mycket rättsfall att läsa. Det känns relevant att specialisera sig på det eftersom skadestånd ofta kopplas in i alla olika rättsområden. 

Vidare till nattvandringar och lite snack om hemlösa personer i Stockholm. Har ni någon koll på hur många det finns eller funderat över Sveriges hemlöshet? 
Jag har utöver handbollsträningar, individuell fysträning och matcher hunnit med lite annat. Jag gillar ju att ha många bollar i luften (alltid en semirolig ordvits när man är handbolsspelare...) Jag har bland annat jobbart hårt med min organisation för hemlösa Omtanke Stockholm som jag och min kompis Elin Westher grudade i somras. Vi har gjort nattvandringar där vi arbetar uppsökande genom att ge oss ut i Stockholmsnatten och träffa hemlösa personer. Vi träffar och pratar med väldigt många trevliga människor. Med oss har vi kaffe, te, bröd och bullar samt hygienartiklar, mensskydd och vinterkläder. Populärast har varit kanelbullarna, långkalsongerna och varma ullsockor! Det är ju förståeligt när man sitter ute i minusgrader. Det har varit väldigt lärorikt och trevligt men samtidigt fruktansvärt jobbigt och ibland även lite läskigt.
Vi arbetar mycket med att försöka få mötet mellan oss och de behövande att vara värdigt, respektfullt och trevligt. Då behöver man både fundera över bemötande och medmänsklighet men även säkerhet och struktur. Många erfarenheter rikare är vi efter dessa månader med vårt helt ideella arbete med Omtanke Stockholm. Vill ni se fler bilder från vår verksamhet finns vi på Facebook och vi välkomnar ert stöd!
Sista veckan har vi jobbat hårt med att lyckas skänka grejer från Omtanke Stockholm till en kvinnojour som huserar kvinnor och barn som inte har några hem på grund av våld, hot och sexuella övergrepp. Vi är väldigt glada att ha kunnat bidra dem med kläder, leksaker, blöjor, hygienartiklar, mensskydd, smink, fina krämer och parfymer. Vi har även lyckats ge dom en spjälsäng, babyhoppgunga och barnbilstol. Vi känner verkligen att sakerna gick till en god sak och beundras av det idella arbete som kvinnorna som driver jouren gör. 

Vill ni hjälpa oss att hjälpa fler personer i nöd går det bra att swisha oss på: 070-716 64 64 eller ge pengar till vårt kontonumer: 32702285783. Varje krona gör skillnad!

Hoppas ni har en fin kväll och att ni hejar på oss på lördag när vi möter Heid borta! Alla poäng är viktiga i denna jämna serie, varje mål räknas!!!

//Linnéa


Vilka fantastiska tjejer! 👍

Skuruvinst i toppmötet

2017-01-15 14:51

Fem bollar upp mot Skövde är inte pjåkigt! Igårdagens match var vi taggade till tänderna på revanschlust gentemot Skövde men framförallt gentemot oss själva. Vi ville visa att vi var det bättre laget och tog taktpinnen i matchen direkt med en 4-1 ledning efter några minuter. Det var ett härligt drag i hallen med vår trogna publik som stöttade oss både när det var jämt där ett tag och stod 9-9 och när vi ledde med några bollar majoriteten av matchen. Småtjejerna i Skuru som även var våra maskotar som var med på inspringet stod upp och hejade och skrek! Som alltid vart det autografskrivning efter matchen också och vi fick passa på att försöka ge några visdomsord till dom om hur man ska träna vidare för att spela i elitserien i framtiden. 

Matchens karaktär var tuff, hård, mycket spring och bra handboll! Båda lagen gillar att springa och ingen är beredd att vika ner sig. Vårt målvaktsspel med Daglund var lyckosamt tillsammans med vårt försvarsspel. Vi hade bra koll på deras spelare och det vi inte lyckades stoppa ordentligt var deras skyttespel från Sara Johansson som smällde in några baljor från höger nio. Jag spelade både tvåa och trea och var väldigt nöjd för egen del med min insats. Även anfallsspelet klickade bra för laget idag och jag lyckades göra mål på skott utifrån, genombrott och bidrog med assistspel. Det kändes som vi tog med oss självförtroendet och vårt flow från matcherna uppe i Boden och det var glada och peppade Skurutjejer på banan! En väldigt rolig match för våran del såklart och viktiga två poäng att plocka med oss till kampen om serieplaceringen. 

Efter matchen snackade jag lite med radiosporten om matchen, vad vi gjorde annorlunda från förra matchen som jag ansåg mest handlande om att vi fick till det bakåt och målvaktsmässigt. 

Under matchen spelade både vi och Skövde med dessa sporttoppar som innehöll en GPS i nacken från Kinexon. Svenska handbollsförbundet har nämligen ett pågående forskningsprojekt som med GPS-mätningarna ska svara på hur mycket och hur snabbt handbollsspelare springer under matcherna. Det ska bli spännande att få ta del av resultatet och jag håller er uppdaterade när jag fått svar! Hur mycket tror ni vi springer under en match? 3 km? 5 km? Upp mot 8 km? Gissa!

// Linnéa 

Mitt hjärta stannade för en sekund

2017-01-11 19:42

Här sover en person.

Det är minusgrader och snöstorm för tredje gången denna vargavinter när jag tog den här bilden ikväll. Mörkret hade infunnit sig för länge sen och jag gick en promenad längs vattnet mellan träningen och kvällens tentaplugg. Den kraftiga blåsten och snön gjorde att det tog emot att gå ut och jag pustade ut när jag kom under en bro så att jag kunde gömma mig från det ihärdiga snöfallet en liten stund. Jag ser då att jag inte är ensam med att söka tillflykt därunder. Först drogs blicken till vagnen med alla kassar och sen stannade den på människan som låg bredvid på marken. 
Både jag och mitt hjärta stod alldeles stilla för någon sekund.

Tankarna snurrade ett tag. Hur kan någon behöva leva såhär? Hur kan vi välja att prioritera så att skyddsnätet blir så här litet? Var är medmänskligheten i alla beslut om vår ekonomi och resursfördelning där uppe bland molnen och kostymerna? Var är medmänskligheten här nere hos oss på individnivå, för vi kan väl alla göra vårt bästa vi också? 
Sen fick jag en klump i magen när jag frågade mig själv: Kommer den här personen överleva vintern? Kommer personen ens överleva natten?

Med vårt nystartade Omtanke Stockholm har vi spenderat en del tid med att sätta oss in i hur systemet och situationen ser ut för socialt utsatta. Svaret på att "det är väl bara att gå till socialtjänsten?" är att det inte är så enkelt. Dessutom finns det inte plats för alla på härbärgen och det är inte heller alla som har råd eller möjlighet att ta en sådan plats om den ens skulle finnas.

Jag gick hemåt ikväll med en känsla av sorg, otillräcklighet och någon form av skuldkänsla för att jag inte har det lika illa ställt som personen jag nyss mött. Kanske irrationella känslor, men känslor behöver ju inte vara logiska. Jag försöker ofta bejaka och kanalisera sådana känslor och ta vara på den positiva kraft som de kan medföra. Jag vill göra skillnad och den minsta av goda gärningar kan betyda hela världen för någon. Jag gick hem och räknade hur många långkalsonger, mössor, vantar och hygienartiklar vi har och började packa nya påsar.

Jag och Elin ska hitta dom som hamnar utanför, dom som faller mellan stolarna, som sover på gatorna, som gömmer sig från snöstormar under broarna.

Var med och hjälp till.

Swisha till: 070-716 64 64 (Min kompanjon Elin Westher står på kontot)
Varenda person, varenda krona gör skillnad.

Din donation går oavkortat till vinterkläder och hygienartiklar för hemlösa personer i Stockholm.

//Linnéa

Swishat! Fina ni är tjejer! Det är sådana som ni som gör skillnad. Hoppas mitt lilla bidrag kan hjälpa er att hjälpa! Stor eloge till er // gammal Skuruspelare

Så bra skrivet Linnea! Det berör, och det behövs. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi stöttar de hemlösa, och även barn som far illa pga vuxnas missbruk, genom vår kör via regelbundna insamlingar av pengar och hjälpande material. Ni gör skillnad! <3

Vinst med 40-14 och 30 minusgrader

2017-01-06 12:12

Här kommer en hälsning från Boden! 

Vi lyckades pricka in vargavintern med 30 minusgrader, massor av snö och strålande solsken. Iallafall till solnedgången kl. 13.30... Det är väldigt fint här bland snötäckta berg och vi har blivit väl omhändertagna med god mat och ett schysst hotell. Vi har hitills klarat av två morgonträningar och en storvinst igårkväll med 40-14 mot Boden. Vi var väldigt taggade och hade en revanchlust mot oss själva att visa hur bra vi kan vara. Vi rivstartade med 4-1 tack vare ett fantastiskt försvarsspel som var tight och tryggt. Bakom oss stod Hanna Daglund och räddade varenda boll och därefter kontrade vi med sex spelare hela tiden. Vi hade ett härligt flow och gick vidare till 9-1. Efter en kvart stod det 15-2 - det var en sån där match där väldigt mycket klickade samtidigt och alla presterade. 

Vi gick in i halvtidsvila med 20-8 och snackade om att fortsätta köra på och inte slå av på takten. Vi bytte målvakt till vår yngre Rebecca Nilsson som även hon var i god form och vi fortsatte med en mycket starkt försvarsspel och ett bra andra fas tryck. Det var skönt att känna att vi allt annat än slog av. Andra halvlek var kanske till och med bättre en första. Vi sprang och sprang och sprang och det var väldigt rolig match som man aldrig ville skulle ta slut! Handboll är bra kul ändå! 

En riktig lagvinst med målskyttar över hela banan, klockrent försvar och starka målvaktsinsatser! 

Vi har gjort videoanalys på matchen och pratat om vad vi ska ta med oss och vad vi ska förbättra. Imorse hade vi en träning och nu ligger vi på hotellrummet och kollar lite videoklipp individuellt innan lunchen klockan ett. Returmötet spelas kl. 16.00 så vi har laddat om och taggar på nytt! 

// Linnéa

Hemmamatch 94 mil från Nacka!

2017-01-04 13:02

Hej allihopa! 

Nu är det dags för oss att dra till Boden! Det ska bli 22 minusgrader så varma kläder är packade och planet går vid klockan fyra. Det ska bli fantastiskt roligt att få komma upp till Bodens härliga hemmapublik och fullsatta hall och spela två matcher där. Som många av er redan vet har vi ju alltså sålt våran hemmamatch och spelar den i deras hall istället av ekonomiska skäl. Vi är laddade till tusen på att få spela match igen och spendera tre dagar uppe i norr med höga förhoppningar på att plocka med oss fyra poäng hem till Stockholm och kanske få se lite norrsken också. För mig vore det andra gången då jag såg norrsken när jag spelade steg 3 i Malmberget med Hellton för en herrans massa år sen! Hoppas ni har haft ett fint nyår. Nu kör vi igen!! 

//Linnéa

Gott Nytt År!

2017-01-02 10:45

Gott nytt år allihopa och tack för i år. Det är ofta sagt att 2016 varit ett riktigt skitår men värt att nämna är att mycket positivt också skett i vår värld. För egen del har jag kämpat för jämlikhet och mot sexuella trakasserier och näthat på TV, radio, i nordiska tidningar och sociala medier. Dödshoten och lovorden har ständigt avlöst varann för mitt arbete med Assholesonline.

Jag har spelat min tredje raka SM-final med mina fantastiska lagkamrater i Skuru IK. Jag går mitt fjärde år på juristprogrammet.
Jag och Elin Westher har startat Omtanke Stockholm för att hjälpa hemlösa. Jag volontärarbetade för att försöka mildra lidande hos människor på flykt nere i Grekland och här hemma i Sverige. Jag var på flera demonstrationer för frihet. Jag har ofta talat om vikten av civilkurage och att vi måste våga stå upp för varandra och för det vi tror på.

Nu på självaste nyårsafton summerar jag ett lärorikt år och blickar framåt. Jag vill förändra, jag vill hjälpa till, jag vill göra mer. 
Jag önskar alla ville fundera en stund på vad ni kan göra för att bidra till att er omvärld blir lite bättre under 2017. Var med och gör skillnad.

 

 

Jämställdhet och idrott

2016-12-18 18:45

"Män får resurser för att prestera. Kvinnor måste prestera för att få resurser."

Detta sa jag i torsdags på fotbollspodcasten Trea på bollen igen som drivs av Niklas Jarelind och Christoffer Eriksson. De bjöd in mig för att prata om just jämställdhet och idrott. Lyssna gärna på den om ni får en stund över och säg vad ni tycker eller fundera lite själva på vår diskussion. Googla namnet på podden bara så finns den högst upp.
Det var roligt att få en inbjudan av dom att snacka om det här bara en månad efter att Avkastpodden utsåg mig i sin regering till den bästa tänkbara posten: Kultur- och Jämställdhetsminister! Tror motiveringen löd att jag har färgglatt hår och därav förmodligen lyssnar på svår musik, pluggar juridik samt slåss mot kvinnohat och sexuella trakasserier på min instagram Assholesonline. Hursomhelst är jag nöjd över min ministerpost så tack för den!  

Det fick mig i alla fall att vilja snacka lite mer feminism här. 
Jämställdhet och idrott är ingen lätt fråga. Tvärtom är den omtvistad och jag skulle säga att idrott är ett av de yrken där utvecklingen går otroligt långsamt framåt. Inte förrän 2012 tillät alla länder i OS att kvinnor fick delta i spelen. 1992 var det 35 länder som enbart skickade män. Idrott är ett av de få yrken där man utan att behöva förklara sig kan slänga ur sig att män och kvinnor ska ha olika mycket lön, att deras förmåga och prestation är olika mycket värd och att män bara rakt av är bättre än kvinnor. Punkt. 

Nu kanske vissa säger att män drar in mer vinst än kvinnor och ska därmed ha mer lön. De kvinnliga Världsspelarna i USA:s fotbollslandslag drar in jämförbart med pengar men tjänar 40% mindre än vad herrlandslaget gör. Hur motiverar dom det undrar jag. Det är inte ett unikt exempel heller. 

Men vi har ju olika fysiska förutsättningar säger vissa nu. Jo det kanske vi har men hade jag och min killkompis jobbat med att lyfta lådor och packa in dom i lastbilar hade det inte alls varit lika comme-il-faut att uttrycka åsikten att jag är sämre på grund av att jag är kvinna och där med ska ha mindre ersättning. 

Jag tror det kan vara andra faktorer som spelar en stor roll. En av dom är att vad som är normalt alltid utgår från mannen. Det finns fotboll och så finns det något som kallas damfotboll. Det normala är vad männen gör, hur männen spelar, hur hårt en man kan skjuta, hur snabbt han kan springa. Kvinnans prestation jämförs som en sämre kopia. En efterapning. Som att vi springer runt och försöker bli lika som män? Som att vi inte kan vilja bli så jävla bra som vi kan - utan jämförelse. 

När vi diskuterar jämställdhet och idrott ska även tilläggas att idrotten domineras av män i ytterligare aspekter än idrottsutövare och ersättning. Det är majoriteten män som är ordförande för föreningar och förbund, styrelseledamöter, förbundskaptener, tränare, assisterande tränare, fystränare, domare och delegater, för att nämna några. Jag vill att vi reflekterar lite och frågar oss varför det är så. 

Det finns en del fördomar när det kommer till könsroller. Ett belysande exempel hittas i rapporten från Englands fotbollsförbund där dessa förslag framfördes rörande hur man ska få fler tjejer att börja spela fotboll: västarna måste vara rena och lukta gott, på träning och matcher ska finnas pauser för Instagram och Twitter och det är bra att göra reklam på ställen där tjejer hänger så som fik och på toaletten... 

För inga killar går på toaletten eller? Och våra västar luktar fan inte gott och inte heller är dom rena men det gör mig precis ingenting. Sammanfattningsvis: kvinnors idrottande tas inte riktigt seriöst. Ett annat exempel är att man försöker locka fler kvinnor till publiken i hockey genom att erbjuds sminkkurser i pauser och vitt vin. Sånt där som tjejer gillar. Ingen tjej vill ju gå dit för att faktiskt kolla på hockey...

När jag gick ut i media och kritiserade TV-avtalet för jag visste vilka negativa konsekvenser det skulle medföra för föreningarna så var diskussionen under artiklarna inte om sakfrågan utan om att min bild var sexig, att kolla på damer spela handboll i korta shorts var bättre än porr och att vi därför gärna fick få mer sändningstid. Ingen ville tala om idrott. 

Och våra shorts är väldigt korta. Beachvolleybollens kvinnor spelar i hotpants. Det har under hela den kvinnliga idrottens historia framförts förslag på att idrottarna måste vara vackra och attraktiva. Springa i sporttopp, handbollsspelare i kjol, simma i mer feminina baddräkter som inte tillplattar brösten, krav på smink och extrapoäng baserat på utseende. Det hör väl ihop med att en kvinna inte är framgångsrik om hon inte även ser bra ut. Det räcker inte att vara en jävel på sin idrott, smart eller bra på sitt jobb. Inte nog med att idrottandet inte tas seriöst. Det har även hånats och förkastats. 

Damsport är inte ens sport. Många idrotter har fått höra det. Hockey- och fotbollsspelare är bara äckliga flator hela bunten. (Som att det vore något fel att vara lesbisk?! En jävligt taskig attityd som även trycker in herridrottare i garderoben.) Kvinnors kroppar är inte gjorda för att idrotta. Idrott är inget kvinnor borde lägga sin tid på eller intressera sig av. Damspelare borde bara lägga ned helt. 

I Sverige får vi handbollsdamer nöja oss med ett TV4-avtal som innebär att alla herrmatcher sänds men inte i närheten lika många dammatcher. (Vi är absolut inte nöjda.) Damlandslaget får mindre resurser än herrlandslaget. I somras sändes ett program om vilka som var dom bästa handbollsspelarna på försäsongen. Enbart manliga handbollsspelare det vill säga. Vår liga bytte namn och de sa att man ville komma bort från att heta "dam"-elitserien så för att få bästa möjliga resultat bytte man namn till något som förkortas SHE.......
På SM-banketten efter fjolårets final skulle de nya ligorna lanseras och först började dom med att presentera herrarnas liga genom en lite häftig film med några av de bra herrspelarna från serien. Sen var det klart. Ingen film för damerna. Vi damer får inte heller i närheten lika mycket lön, inte lika många sponsorer är intresserade av att synas med oss (och vi i Skuru har ju ändå varit i SM-final tre år i rad det borde väl vara hyfsat bra att samarbeta med oss kan man tänka), inte lika många vill se våra matcher och tidningarna skriver inte om dom i samma utsträckning heller. Sävehofs damlag är ju ett av de mest framgångsrika lagen i Sveriges handbollshistoria och ändå sänds inte alla deras matcher på TV, inte får dom lika mycket lön som herrarna i elitserien och inte lika många sitter i publiken på deras matcher. 

Jag tycker herrsport är roligare att kolla på och jag har väl rätt att tycka vad jag vill, säger vissa nu. Absolut visst har alla rätt till sina subjektiva åsikt. Men vi kanske kan fråga oss varför vi tycker som vi gör. Är det delvis för att vi lärt oss uppskatta vissa saker mer än andra? Att den normala mannen är normen.

Vore det inte svinspännande och sjukt imponerande att titta på idrottare med funktionsnedsättning. Någon som simmar utan alla armar och ben, någon som är så sjukt bra på att spela basket i rullstol. Kanske dessa prestationer vore ännu mer imponerande och värdefulla än personer utan funktionsnedsättningar? Men vi har väl uppenbarligen lärt oss att detta inte är lika intressant att titta på eftersom det inte i närheten är lika många som tittar, det som levereras är inte lika värdefullt och många skulle nog jämföra prestationerna och säga att det är rimligt att dom har mindre lön. Varför är det så? Måste det vara så? Kan vi fundera lite på det tillsammans. 

Den normala mannen får vara det bästa exemplet, målet att uppnå och det vi lärt oss att uppskatta mest. Vissa egenskaper som uppfattas positiva har vi lärt oss är förknippade med män. Stark, kontrollerad, lojal, eftertänksam, tålmodig, naturlig ledare, intelligent, allvarsam, vinnarinstinkt, modig. Vi förväntar oss det av män och vi ser ofta det vi förväntar oss. Vem har bestämt det? Kan vi inte ändra det nu? Idag.   

Detta är högaktuellt även inom sportens värld då en bra idrottare bör inneha flera av dessa egenskaper som vi anser vara manliga. Men jag och mina lagkamrater och alla andra kvinnliga idrottare försöker inte vara något vi inte är, försöker inte efterlikna män och vill inte heller vara män. Vi gör det vi älskar och vi är jävligt bra på det vi gör. Vi är starka, intelligenta och modiga. Vi är ledartyper. Vi är vinnare. 

Inte trots att vi är kvinnor. 

För att vi är kvinnor. 

 

//Linnéa Claeson

Mycket bra skrivet Linnea! Det är en märkligt mansdominerad idrottsvärld vi fortfarande lever i.

Så tänkvärt👍

Så bra inlägg Linnea. Håller med till 100%. Keep on rockring.

Det behövs flera kvinnliga ledare i alla idrotter,även i samhället stort små pojkar måste lära sig att respektera små flickor reda på dagis!

Ledighet i London

2016-12-08 16:35

Vi är hemkomna från vår lediga vecka som jag hade lyxen att få spendera med gott sällskap i London! Jag och två vänner som jag pluggar juridik tillsammans med packade väskorna för att inta storstaden. Vi hyrde en lägenhet genom Airbnb så vi lagade frukost hemma varje morgon och sedan bar det av på olika äventyr. Första dagen var blackfriday så då stod shopping på schemat. Efter att lite julklappshandel var avklarad så kände vi oss klara för dagen och åkte till Covent Garden för att äta middag på en mysig restaurang. Dagarna därefter spenderades i lugn mak med att åka runt till olika områden i London och promenera lite, fika och lyxigt nog hade vi turen att ha sol i London varje dag! Här nedan står mina vänner Elin och Matilda i Hyde Park där vi strosade och matade ekorrar. En ekorre kom upp till mig så jag fick klappa den, jag blev så himla glad för jag älskar ju djur! Elin var mer skeptisk och sprang sin väg för hon tyckte jag uppviglade ekorrarna!

Vi alla tre är riktiga Downton Abbey fans och dessutom svaga för historia och drömmer nog om att vara födda i olika epoker ibland. Vi har nog en romantisk föreställning om flappers på 20-talet, rokokoklänningar på 1700-talet och en vilja om att stå längst fram i barrikaderna med Fredrika Bremer som var orsaken till att riksdagen 1858 beslöt att ogifta kvinnor skulle få rätt att ansöka om att myndighetsförklaras! Så i linje med att vi ibland drömmer oss tillbaka till svunna tider så valde vi att åka till en ort utanför London som heter Harrow on the Hill. Området är främst känt för sin anrika pojkskola och här känns det som man åker tillbaka 200 i tiden när man går omkring bland perfekt knäppta skoluniformer och otroligt vackra gammeldags byggnader. Vissa delar av Harry Potter filmerna spelades till och med in i den här fina och lite gömda delen av London. Vi åkte hit och flanerade bland kvarteren och gick på afternoon tea med klassiska engelska snittar, scones och bakelser. En fantastisk dag!

Ett annat område som faller mig i smaken är Camden. Jag blir inspirerad av alternativa stilar som punk, rock och ungdomsrebellerna som hänger där. Här finns även fina marknader, trevliga restauranger och dessutom åt vi otroligt goda crépes där. Här skulle jag nog helst bo i London om jag skulle välja ett område. Vi turistade även lite som sig bör och var i Notting Hill, Embankbent och såg Big Ben och London eye. 

Sammanfattningsvis en mycket härlig vecka men tid för återhämtning för kropp och själ så man kan komma tillbaka till Stockholm med ny energi för seriens sista matcher innan serien vänder, sen kör vi på ännu hårdare! Hoppas ni har en trevlig december hitills! 

// Linnéa

 

 

Framsteg

2016-11-30 20:15

I jämförelse med mina andra korsbandsskador känns det som att rehaben går ganska långsamt framåt. Min sjukgymnast säger att det ändå går bra och min läkare är superpositiv så jag försöker fokusera på det och att det faktiskt går FRAMÅT! Inga bakslag :)  
        Jag har länge fått låsningar i knäna och de knäcker men de senaste veckorna har det äntligen börjat bli lite bättre. Jag hoppas att den trenden fortsätter i takt med att jag lägger på mig mer muskler. Därför fick jag nyligen börja springa!!! Så jäkla kul. Men mest glädjande den senaste tiden har ändå varit Linas framsteg i rehaben. Jag blir så lycklig över att se henne närma sig comeback. Jag sitter visserligen i ”samma båt” som henne men jag fick ändå spela 1 år efter min förra skada innan det var dags igen. Lina fick, precis som Hanna Fogelström, knappt känna på den där underbara känslan att spela igen innan oturen var framme återigen. Hon hade precis gjort en toppsäsong och var nära på att bli proffs när hon skadade sig. Efter rehaben spelade hon 1 match innan hon sen drog andra knät i en landning. Fogelström blev proffs i Frankrike, skadade sig, kom tillbaka och spelade bara en kort period innan det var dags igen. Liknande för Malin Håkansson i Skövde. De här spelarna hade knappt fått fylla på kontot med handbollsenergi innan det var dags igen. Det är imponerande att ge sig in i rehaben igen när man inte ens fått känna på hur det verkligen känns att vara tillbaka. Ni är grymma tjejer och blir så glad över att höra att det går framåt för er! Ni ger mig energi. Tänker på er de dagar som det känns extra tungt att stå vid sidan av. Idag var en sån dag. Förhoppningsvis känns det bättre imorgon kl. 07.00 då klockan ringer för morgondagens träningspass. 

Emma

Bild från vårt senaste rehabpass tillsammans. Långt ifrån spel ihop, men hopp i tjockmatta har vi iaf kunnat checka av. 

Vinst mot Hellton!

2016-11-19 21:08

Idag plockade vi två poäng till i en kamp mot min moderklubb IF Hellton! Årets säsong har visat direkt att inga matcher är lätta matcher och samtliga lag i serien har ju tagit poäng. Vi var därmed taggade till tänderna när vi ställde upp för avkast idag i Nacka bollhall. Jag inledde matchen som mittnio och vi fick revidera våra anfallsplaner snabbt då Hellton började med att punkta en av våra nior i några anfall. Eventuellt punktspel hade vi diskuterat innan så det var ingen överaskning utan vi gick över till ett attckspel som kunde utnyttja de stora luckorna som punkten medför. Vi hade bra flow, fin fart på bollen och kom till många bra lägen över hela banan och Hellton tog ner sin punkt.

Vi var välförberedda då vi både tittat på video och snackat om Hellton innan, så som vi gör inför varje match. Deras anfallsspel var vad vi förväntat oss men inte mindre lyckosamt för det. De har skickliga niometare som gick hårt och därefter spelade ut till kantspelare som är vassa i läget. Första halvlek ledde vi med några bollar hela tiden men lyckades inte rycka ifrån. Vi gick till halvtidsvila med ett måls övertag.  

Andra halvlek var väl lite upp och ner för båda lagen skulle jag säga och Hellton hängde sig kvar hack i häl på oss. Båda lagen åkte på en del utvisningar och vi har fördel av att vi är starka i undertal både framåt och bakåt. Vi spelar rätt smart bakåt när vi är en man mindre och brukar lyckas pressa fram ett tekniskt fel eller ett mindre bra skottläge. Vi har många rutinerade spelare så det kommer naturligt av det. 
Samma lugn, rutin och vinnarinstinkt gör att vi vinner matchen idag utan att någon gång känna oss stessade. Vi är bra på att vinna matcher, många av oss har varit med länge och vet vad som gäller när det är tio minuter kvar med en ettmålsledning. Så även om vi inte var hundra procent nöjda med hur spelet klickade idag så är vi glada för vår två poäng som är mycket viktiga för oss. 

Jag är också otroligt imponerad av våra två unga debutanter Hannah Scheuer och Frida Rosell som båda gick in med energi och fart och båda gjorde sina första mål! Grymt bra! 

Med denna seger i bagaget väntar nu ett längre matchuppehåll vilket innebär några dagar ledigt från laget, egenträning och sedan går vi på hårt med fys och handboll när vi ses igen. En perfekt period att träna sig starka inför årets slutspel - det måste man alltid ha i tankarna! Sjävklart drömmer vi om ett guld, det hoppas jag alla lag i elitserien gör! Man måste drömma och man måste tro på sig själv och det vi håller på med! Om inte ens vi tror på oss så kommer det ju aldrig att gå eller hur! Så man måste drömma och tro och sen så får man ge allt man har för att komma dit - det gör vi varje dag!

//Linnéa 

Foto: Magnus Clarén

Tack för ett fint referat från matchen Linnea! Skönt att gå till seriespelsvila med 2 poäng till i bagaget. Fortsätt våga utmana, du gör det så bra när du gör det, och det resulterar ofta i mål. Precis som du skriver, man måste våga tro på att det går! Sant! Kul att följa er💚

Vi fortsätter plocka poäng

2016-11-18 20:35

Hej på er!

Hur gick det för er i den stora snöstormen i Stockholm? För vår del vart det inställd handbollsträning då det var omöjligt att ta sig till Nacka och iställande pulsande till gymmet för intervaller. Vissa i laget kom inte hem samma dag faktiskt utan fick sova hos någon annan i laget. Det var ju såklart veckans stora snackis utöver USA valet och Donald Trumps vinst och det finns det mycket jag skulle kunna skriva om det men jag kan väl sammanfattningsvis säga att jag anser det otroligt problematiskt att så många människor ställer sig bakom sexistiska, rasistiska, hbtq-fientliga, islamofobiska och kvinnofientliga värderingar. Det skrämmer mig nog mer än presidenten de valde. Vad som nu väntar är väl ingen som vet i och med att hans politik är tämligen oförutsigbar.

Jag känner dock ett starkt behov av att säga till majoriteten av de svenskar som gick ut och sa att valet var helt absurt och att de som röstade på Trump var dumma i huvet att vi även måste sopa framför vår egen dörr. I Sverige, liksom i stora delar av världen, har de blåsit kalla högerextrama vindar under en lång tid och vi har ett stort parti i vår egen riksdag som jag anser visat sig stå för rasistiska, nazistiska och kvinnofientliga åskådningar. Vi måste kämpa, vi måste organisera oss, vi måste jobba varje dag för det vi tror är rätt. Vi kan inte bara peka på ett annat land och säga att de gör fel när vi inte gör allt vi kan här hemma för att göra skillnad. Det är iallafall min åsikt.
Vi kan alla bidra mer - nu är tiden inne för att göra det också! 

Nu till HANDBOLL - Världens roligaste sport och vi har ju spelat två matcher. Vi hade ett toppmöte nere i Skåne mot Lugi som slutade med oavgjort efter en väldigt rafflande avslutning. För er som inte sett matchen kan jag meddela att det stod 19-19 med ungefär 30 sekunder kvar och vi hade bollen. Vi har ett långt anfall och växlar varandra som tillslut leder till ett friläge, men när vår spelare Åhlén hoppar upp helt fri i zon 3 så blir vi avblåsta för passivt spel. Vi vart såklart otroligt upprörda, sådär som man blir när man är uppe i matchens hetta och det var ju lika med 15 sekunder kvar så det var ju ett oerhört avgörande läge. Men frustrationen fick vänta, det var bara några sekundr kvar och Lugi hade vunnit bollen. De tog en timeout och vi krigade allt vi hade i försvaret för att tiden skulle rinna ut innan de fick avsluta. Lugi fick dock iväg ett skott som vår målvakt Hanna Daglund dyker ner för att rädda och får en hand på så den snurrar med bakåtspinn in mot målet. Jag tror aldrig tiden har gått så långsamt när jag stod som trea och stirrade på vår målvakt och bollen och höll andan! Med två sekunder kvar får Daglund grepp om bollen. Slutsignalen går och matchen slutar 19-19. Jag tror varken vi eller Lugi var nöjda med att gå därifrån med en poäng var men det är väl så det är med oavgjort. Lika nöjda, lika missnöjda.

Usch, jag hatar verkligen att spela oavgjort, haha! Det var inte en jätterolig resa hem på nattåget tillbaka till Stockholm iallafall, men pizza i Lund piggade upp något iallafall. Från nattåget var det bara raka vägen till skolan. 

Nästa helg stod Heid för motståndet hemma i Nacka bollhall. Det var en väldigt rolig match. Heid har många nya spelare, ny tränare och en helt ny spelidé med mer fart. Vi gjorde bra ifrån oss med ett bra försvarsspel som resulterade i kontringslägen. Vi lirade med två sexor, "hockeybyten" som vi kallar det, när vi byter ut alla sex utespelare samtidigt. Det är häftigt att vi har en sån bred trupp att det är möjligt och det passar även vårt kontringsspel eftersom vi är väldigt springglada. Vi vann med en schysst målskillnad och nu inför uppehållet ligger vi trea i serien.

Imorgon hoppas vi på att kunna fortsätta klättra i serien och plocka poäng. Vi välkomnar min moderklubb IF Hellton till Nacka bollhall denna lördag kl 15.00. Det är alltid roligt att möta Hellton där flera tjejer är kvar som jag spelade tillsammans med i Värmlandslaget. Jag tycker dessutom dom är ett härligt gäng, med en fin lagmoral som aldrig ger sig. Imorgon blir en rolig match, det vill jag lova er! Vi ses i Nacka bollhall!

// Linnéa 


Foto: Kenneth Landgren

Vilken rysare det blev i Lund. Tycker, precis som du, att avblåsningen i ert sista anfall var märklig. Ni satsade ju framåt. Glad ändå att ni vann en poäng, bättre än två förlorade :-)

Match i Bollhallen 12/11

2016-11-07 10:49

Igår tappade vi en poäng borta mot Lugi. Väldigt frustrerande att sitta hemma i tv-soffan och följa en jämn match som slutar i poängtapp. Tjejerna topppade det med att åka hem nattåg från Lund. De har garanterat varit med om bättre söndagar.. men idag är det ingen kollektiv träning så det finns tid att ladda om. Ny match redan på lördag 12/11 hemma i bollhallen kl.15.00. Ni kommer väl dit?! Ses isf på läktaren! 

Stockholmhjärtahandboll

2016-11-02 18:18

I helgen anordnade Stockholms handbollsförbund en handbollsfest i Eriksdalshallen #sthlmhjärtahandboll. Det var en heldag med handboll. SKOJ! Några tjejer från vår bollskola i Fisksätra hängde med mig och Lina hela dagen. Mellan 12.00 och 12.50 fick de köra en träning i stora hallen. Det kunde tyvärr inte komma så många tjejer men de som kom uppskattade det jättemycket! Matilda Boson var på plats som gästtränare. Hon delade ut EM-tröjor till tjejerna och gav många bra handbollstips. 

Massa människor som jobbar med att arrangera hemma-EM i december var där och marknadsförde mästerskapet. De erbjöd bl.a. prickskytte och ansiktsmålning. Tjejerna testade såklart på allt. Under eftermiddagen var det dags för våra Fiskis-tjejer att springa in tillsammans med damlaget som spelade mot Eslöv. Häftig upplevelse enligt tjejerna! Efter dammatchen spelade Hammarbys herrar mot Aranäs. Extra kul att se ex-skuruiten Adam Norman ta för sig; Heja Adam!

Kul med handbollsevenemang i Sthlm. Mer sånt! Uppskattat både från oss spelare och publiken. Om ni missade evenemanget eller om ni som var där är sugna på att snart igen gå på ”handbollsfest” i Sthlm tycker jag att ni bokar biljetter till någon eller flera av landskamperna i december under EM. Ni kan köpa biljetter på: http://swe2016.ehf-euro.com/sv/home/

Emma

Utvärdering av oktober

2016-10-30 21:39

Hösten är här och vilken fin höst vi har fått! Jag älskar när träden blir färgade i gult och rött. På tal om gult och rött var vi ju härom veckan i Skåne för att möta Höör. En viktig match för oss i och med vår knackiga start i serien samt att det är många lag som tagit poäng såhär i början. Vi åkte ner redan på fredagen och sov i Hässleholm för att sedan ta buss till Höör på lördagen.

Vi fick en bra start och drog ifrån och kände att vi höll i taktpinnen hela matchen. Höörtjejerna gav absolut inte upp utan kämpade på hela matchen och i en period i andra halvlek kom dom närmre men vår seger var aldrig hotad egentligen utan vi vann ganska bekvämt. Det var en rolig, fartfylld och tuff match och jag tycker därför det alltid är roligt att möta Höör som har många väldigt bra spelare! 

Den här helgen väntade Eslöv hemma. Vi möttes i Eriksdalshallen med en grönvit läktare som hejade på oss hela matchen, vilket var behövligt eftersom det blev lite onödigt jämnt i första halvlek. Som tur var la vi i en andra växel sista trettio och kunde vinna med sex-sju bollar.

För min del har handbollen känts bra under oktober. Jag har gett 100% varje träning och då känner man att man får utdelning och utvecklas hela tiden. Jag försöker sätta upp mål med varje träning och hela tiden utvärdera hur de går. Det får mig att alltid vara fokuserad på att komma framåt och sikta högre.
 

Nu sitter jag och har en minut över på första gången på flera veckor. Oktober har varit helt otroligt mycket att göra. Visserligen har jag alltid ett pressat schema med en elitsatsning i handboll, juristprogrammet på 100%, allting runt min instagram assholesonline och sedan en strävan efter att hinna träffa familj, vänner och mata ankor emellanåt också. Men oktober har varit utan dess like.

Jag har stigit upp 05.00 eller 05.30, tränat fys hemma någon timme, sedan suttit och pluggat hema i köket till 07.00. Därefter har jag åkt till skolan för att möta upp andra elever eftersom vi haft tre grupparbeten denna månad och varit i skolan till tre, sen direkt till träningen i Nacka 16.00-18.00. Sedan har det bara varit raka vägen hem för middag och fortsatt plugg till ungefär elva på kvällen.

MEN! I fredags lämnades tentan in och den tuffaste kursen på programmet är gjord! Så himla skönt! Jag är nöjd med mina arbeten i skolan och hoppas på ett bra betyg också! Nu ska jag sova i två dagar känns det som och börja bocka av min enorma att-göra-lista. 

Nu med min nyvunna frihet ska jag fortsätta lite med mina projekt jag håller på med utöver handbollen som jag ska berätta lite mer om! 

Hoppas ni haft en fantastisk oktober!

//Linnéa


Foto: Magnus Clarén


När jag läser om ditt hektiska liv känner jag mej själv oförskämt slö.. Dags med en uppryckning, du ger verkligen inspiration i rätt riktning! Kul match mot Heid, snällt att låta de få komma igen lite i andra halvlek så inte utskåpningen blev total....

Min vecka (Emma)

2016-10-09 20:53

Hej!

Det har hänt mycket i livet den senaste tiden, därav frånvaron här på bloggen. Trots att jag tagit min examen hoppade jag, i början av september, på en kurs i påföljdsbestämning. På det har jag börjat jobba på ett stort byggföretag med ekonomi/administration 2 dagar i veckan och ha praktik på en advokatbyrå 1-2 dagar i veckan. Som ni förstår är det fullt upp. Det har varit ganska skönt eftersom det tar bort fokus från att jag inte kan spela handboll just nu.

För att vara säker på att hinna med all träning måste jag planera veckan varje söndag. Så här ser min kommande vecka ut:

Måndag:

 • Sjukgymnastik med fokus benstyrka med min sjukgymnast på Sophiahemmet
 • Jobb
 • Bollskola för tjejerna i Fisksätra
 • Träning Skuru Nacka bollhall. Innehåll: sjukgymnastik med fokus knäkontroll och bål 1 h, skotteknik 30 min

Tisdag:

 • Överkropp pass 1 + kondition pass 1 (cykel)
 • Skola fm
 • Praktik
 • Konsert Winnerbäck

Onsdag:

 • Sjukgymnastik med fokus knäkontroll + bål
 • Skola fm
 • Skola em, praktik?
 • Skuru IK – Skara

Torsdag:

 • Sjukgymnastik med fokus benstyrka
 • Jobb
 • Rörlighet (ev. nacka bollhall)

Fredag:

 • Handbollspass med elever i åk 6-7 på Skuru skola
 • Överkropp pass 2
 • Handbollspass med elever i åk. 8-9 på Skuru skola
 • Kondition pass 2 (cykel, rodd, assault bike) 

Lördag:

 • Kondition pass 3 (crossfitpasset) + rörlighet

Söndag:

 • VILODAG
 • Träff med laget 15.00-18.00

Du vilar dig inte i form precis, full fart med sikte mot handbollsplanen ser jag. Imponerad över din inställning. Kul och bra att du är med kring Skurus "framtid" i olika ålderskullar. Lycka till med din rehab! Kram Ingela

Vinst i seriepremiären

2016-09-26 19:57

Det var kul att vara tillbaka i Bombardier arena igen. Senaste matchen vi spelade där var ju första semifinalen med 2000 personer på läktaren och hela hallen kokade så jag hade en bra känsla när vi började värma upp. Både vi och Västerås hade lite nya konstellationer att prova och matchen började med två taggade lag som ville smälla på och springa.

Dagen för premiären var det ungefär 900 i publiken så det var en härlig stämning och vi hade många Skurusupportrar som var där och stöttade oss när vi tog ledningen i matchen. Det var en ledning som vi tacksamt behöll hela tiden. Jag var väldigt nöjd med mitt försvarsspel under matchen där jag fick styra och ställa som trea. Framåt gick det också bra med ett fartfyllt kontringsspel som jag och tjejerna i laget gillar! Vi tog chansen att spela med alla våra spelare och pröva lite nykomlingar som gjorde bra ifrån sig!

Det kändes både roligt och viktigt att vinna premiären med raka besked. Vi och alla andra kan nu känna att vi är starka i år igen. På onsdagkväll väntar Kristianstad hemma. Vi ses i Nacka bollhall! // Linnéa


Vinst i Europacupen

2016-09-11 17:52

Nu har vi invigt Nacka bollhall nya fräscha golv på riktigt. (Äntligen nytt golv, när får vi en ny hall?) I lördags drog Europacupen igång med hemmamatch mot tjeckiska HK Slavia Praha.

Matchen började för vår del lite knackigt med en del missade frilägen och fummel med bollen. Trots detta tog vi ledningen och jobbade oss in i matchen med ett mycket lyckosamt kontringsspel. Vårt nyförvärv på högerkanten Mathilda Lundström gjorde en kanonmatch med 6 mål, vilket var jätteroligt! Försvarsmässigt växlade vi sedvanligt mellan offensiva och defensiva varianter vilket stressade våra motståndare. Tjeckerna hade framförallt duktiga 9-metersspelare med starkt skyttespel och gott m6-samarbete.

Mitt i första halvlek får vår linjespelare Ronja en otroligt ful tackling i vår kontring och flyger två meter efter en vårdslös smäll i huvet. Den ansvarige tjeckiskan fick direkt rött samt blått kort vilket innebär att hon blir rapporterad. Som tur var klarade sig Ronja undan hjärnskakning men har en rejäl blåtira som minne av händelsen.

Vi höll ledningen under stor delar av matchen men när de började dra ihop sig la tjeckerna in en ny växel och gick upp till 20-20 och tog sedan även ledningen. Varje mål blev plötsligt otroligt viktigt och vi höjde både vårt anfallsspel och försvarsinsats betydligt. Tjeckerna chansade med att ta ut målvakten en period och här lyckades då vår målis Hanna kasta en lång fin boll rakt i mål som hon brukar göra. Det tog musten ur våra motståndare lite och vi tog tillbaka taktpinnen och ledningen av matchen. Vi smällde på lite mer, sprang lite hårdare och avslutade därmed med en fyramålsledning när domaren blåste av matchen.

Härligt med en vinst i säsongens första match. Vi ska slipa på lite grejer inför returmötet i Prag nästa helg. Det känns viktigt att vi putsade på siffrorna och kan åka ner till Tjeckien med fyra bollar upp för man vet aldrig hur det är att spela matcher utomlands. Vi har erfarit domare som blåst övertramp när man hoppar från frikastlinjen och gett oss utvisningar så fort vi rört spelare så vi är beredda på allt! Därför är det också så otroligt skönt att åka ner med en vinst och lite plusmål.

Sammanfattningsvis var det superkul att spela handbollsmatch igen. Tack till alla er som kom och hejade på oss, det betyder jättemycket! Nu har vi en träningsvecka på oss att bygga upp ett ännu bättre spel inför nästa lördag för att hämta hem två poäng från Tjeckien. Videoanalys, handboll och fysträning är planen!

Trevlig helg!

//Linnéa

Grattis till vinsten! Bra sammanfattning av matchen. Klacken var också lite "ringrostig" efter uppehållet men vi kommer nog igång vartefter :-) Har fått tillbaks stämbandsinflammationen men hoppas få bukt på den till seriestarten. Lycka till i returen! Kan man följa er match någonstans? Kram

Vilken härlig story grattis och lycka till på lördag!

Betydelsen av ett skyddsnät

2016-09-11 17:05

Jag trodde att en till korsbandsskada, särskilt med tanke på tajmingen, skulle få mig att deppa ihop totalt men de senaste månaderna har faktiskt varit rätt bra. Det är såklart att jag haft dippar. Senast i måndags fick min sjukgymnast agera psykolog mellan övningarna men överlag har jag känt mig stark. Jag kan dock inte ta åt mig all cred själv och hävda att jag har ett fantastiskt psyke. En stor del i att jag ändå tacklat det bättre än vad jag förväntade mig beror på att jag har ett fantastiskt skyddsnät. Med skyddsnät menar jag såklart personerna i min närhet: familj, vänner och sambo.

Från att ha haft en oplanerad sommar i hopp om att åka till OS fylldes hela min sommar, utan att överdriva, med planer på typ en vecka efter min skada. Jag tror inte att jag haft en enda oplanerad helg under hela sommaren, bortsett från de två första veckorna efter operationen då jag låg i soffan hemma hos mamma och pappa och knaprade värktabletter. Vänner drog med mig på Håkan Hellström konsert efter att ha fixat handikappsplatser på Ullevi, jag fick blombud och besök, bjöds på middagar för att tänka på annat, blev bjuden till Spanien i två veckor tillsammans med familjen och åkte till Italien med min sambo och 16 vänner. Jag tog äntligen min examen och firades som en kung av tjejerna. Flera av er, framförallt Mariefredsgänget, skriver dessutom ofta och frågar hur det går och kommer med hejarop. Jag säger det inte ofta, förmodligen aldrig, men ni betyder så mycket mer än vad ni tror. Tack för att ni lyfter mig utan att ni vet om det. Jag inser knappt själv hur mycket era små (och stora) gester betyder. Det är först nu när jag verkligen sitter och funderar som det blir tydligt.

Det här inlägget syftar inte enbart till att hylla mina vänner och familj, och det syftar definitivt inte till att hylla mitt psyke, utan syftet är främst att ni ska fundera på om ni kanske kan vara någons skyddsnät? Om du har någon i din närhet som kanske har en tuff period så visa omtanke; små gester betyder mycket. Ta dig tid för att fika eller skicka ett sms. Jag lovar dig att du kommer få tillbaka det tusenfalt när det väl är din tur att möta en motgång. Små gester minns man; de sätter sig i hjärtat. 

De är inte bara ni anhöriga som kan göra skillnad. Du som tränare har stort ansvar. Jag har turen att ha förstående tränare som stöttar. Min ena tränare har t.o.m. följt med till sjukgymnasten för att ha en dialog om hur det går och mina framtidsutsikter. Men efter att ha pratat med många andra har jag förstått att det är många som känner sig bortglömda och utanför när de drabbas av en långtidsskada. Det är såklart oundvikligt. De känslorna hade jag också när jag drog mitt första korsband trots att även mina tränare från ungdomstiden fanns där. Jag hade inte mognat och förstod inte att min identitet var mer än bara handboll. Därför har du som tränare ett stort ansvar. Du kan såklart inte lägga ner all din tid på skadade spelare, de är ju inte på banan, men glöm inte bort att fråga hur de mår och hur det går. Några få ord är inte någon uppoffring.

Emma

Bra skrivet Emma! Glad att du är vid gott mod trots den hårda prövningen. Fint att du har så bra stöd omkring dig, det är mycket värdefullt, kanske mer än många förstår. Jag kan skriva under på att det stämmer, efter att liksom du ha gått igenom flera långvariga skador. Man glöms lätt bort när man inte längre kan vara aktiv. Jag gissar att du har en stor fördel av att vara tvilling en sån här gång, i synnerhet med en syster som håller på med samma idrott och har gått igenom samma typ av skada. Det stöd ni kan ge varandra är det nog inte många som kan få. Jag saknade er på planen i går. Håller tummarna för att få se er båda spela i Skuru igen framöver. Kram

Härligt med ett sådant bra stöd! Det är ju otroligt viktigt! Är också övertygad om att du får och förtjänar detta stödet då du själv är en så fantastisk person. Heja dig!

Från ett flyktingläger i Grekland

2016-09-05 13:39

Hej på er! Jag vill berätta lite om min sommar nu innan löven blir röda och luften kall.

I somras under mina lediga veckor från Skuru åkte jag och min bästa kompis Jonas till Aten i Grekland för att volontärarbeta med flyktingsituationen. Vi åkte för att jobba med Team Sweden Volunteers. Dagarna innan resan kändes det väldigt bra att åka ner samtidigt som jag också var rädd bl.a. för vad jag skulle komma att uppleva och känna. Efter min första dag nere i Aten satt jag på hotellet på kvällen och skrev den här texten för att försöka bearbeta vad jag sett. Den är lika sann då som nu:


Jag hade aldrig kunnat förbereda mig på det här. Även om jag sett bilder, läst beskrivningar från andra volontärer och försökt föreställa mig för att vara redo. Det går inte att vara redo. Det går inte att förstå. 

Jag läste innan jag åkte att en volontär hade skrivit att Pireius är helvetet på jorden. Nu vet jag varför. 

Det är över fyrtio grader varmt när vi går in på området genom poliskontrollen. Överallt står tält uppställda direkt på den brännheta asfalten. Många tält står i solen. Här bor människor i alla åldrar och vi hälsar först på en familj med två spädbarn och en fyraåring som precis brutit armen. Dom sover på asfalten utan liggunderlag precis som hundratals andra familjer här. 

Vi går vidare på området och kommer fram till de tälten som står inpressade i skuggan under motorvägen. Trafiken slutar aldrig och människorna lever i dammet och smutsen från vägen. Här bor hundratals barn och unga som inte får någon utbildning. Samma barn som redan fått uppleva så mycket trauman. Vad kommer dom få för framtid med en sådan uppväxt?
Vi träffar människor som levt i den här ovärdiga misären i över ett halv år som börjar tappa hoppet och vissa säger att dom snart inte orkar mer. 

Förhållandena här är fruktansvärda. Värmen är outhärdlig. Det är värre än vad ni ser på bilder, det är värre än vad jag beskriver och det går inte att förbereda sig på eller föreställa sig. Men jag skriver ändå för att försöka förmedla hur mycket hjälp som krävs och hur akut behovet är här nere. 

All hjälp är livsviktig. Skänk en krona eller kom hit och hjälp till prata med en vän eller dela ett facebookinlägg för att sprida informationen om vad som försiggår här nere. Varje liten omtanke behövs och gör skillnad.

// Linnéa

Du gör en fin insats som engarerar dig för flyktingarna Linnea! Bra berättat, det är svårt att förstå vad flyktingarna går igenom och utsätts för. Tack vare dig får man en lite bättre inblick.

besök gärna ett svenskt långvårds boende med

Om du, p.lo, tar hand om gamlingarna så kan väl Linnéa få engagera sig i flyktingar om hon vill. För du gör väl det, besöker äldreboende och bryr dig om gamla?

Framåt för Skuru!

2016-09-01 19:47

Här är mitt fantastiska färgglada lag! Skurus A-lag för säsongen 2016/2017 som tränat hela sommaren för att vara snabbare, starkare och bättre än någonsin. Det är så otroligt roligt att vara en del av det här glada gänget. Det är häftigt att så många kan få vara som dom är i en så stor grupp med tjejer. Det finns så mycket olika personligheter, olika intressen utöver handboll, så många olika klädstilar, vissa jobbar andra pluggar olika utbildningar. Vi har jurister som jag, ekonomer, psykologer, businessexperter och tränings- och fysiologer. Det är ingen som kollar snett på mig när jag kommer inspringande från universitetet med grönt hår, gröna läppar, glitterbyxor och en disneyryggsäck fylld med lagböcker. Det är inga konstigheter! Och det vill jag lova är ingenting man möts av överallt inte! Världens finaste gäng tjejer!

Sen har vi också mycket gemensamt. Bland annat den drivkraft som gör att vi orkar och vill träna på elitnivå. Pushar oss själva till att ge hundra procent varje träning. Släpar oss upp till morgongymmen tillsammans innan skolan och ses igen på kvällen i Nacka bollhall. En vilja och attityd som gör att vi kommit såhär långt. Det är häftigt att vara i en sådan grupp med likasinnade galna vinnarskallar.  

Vi har också gemensamma drömmar. SM-guldet finns alltid inställt i kikarsiktet. Det är dit vi jobbar mot varje dag. Många av oss har tränat för det ihop under flera års tid. Den här säsongen kommer vi göra allt för att stå som segrare i slutet.  
Vi drömmer också om att gå längre i Europacupen. Personligen är europamatcherna en av de roligaste matcherna som finns. Utländskt motstånd är något helt annat har jag lärt mig under mina landslagsår. Därför är det jävligt häftigt att få möjligheten att möta topplag i Europa tillsammans med Skuru och som tur var är det dags redan nästa vecka! Den 10:e september mitt på dagen drar Europacupen igång och vi möter ett Tjeckiskt lag i Nacka bollhall. Helgen därpå är det vår tur att åka till Prag för returmötet. 

Det ska bli väldigt kul att se var vi står efter sommarens träning och de nya konstellationerna i laget. Hoppas ni kan komma och stötta oss i Nacka bollhall nästa lördag och hela säsongen när vi kommer gå för guld varenda minut i varenda match!

//Linnéa

Såklart vi kommer vara på läktaren och heja på er tjejer👏🏽👏🏽👏🏽👍 Lycka till i Europacupen och med seriespelet när det drar igång.

Ni gör ett väldigt fint jobb och är ett välbehövligt inslag i en ganska hockeygrabbig kommun. 💚

Äntligen drar handbollen igång igen. Det ska bli kul att följa er ännu en säsong. Hoppas ni lyckas slå Tjeckiskorna så att ni får möta Carins Viborg, det vore kul! Lycka till! Ses på lördag i Nbh!

Bloggpremiär

2016-08-31 21:01

Hej!

Jag heter Emma och tar över skrivandet efter Carin som lämnat för proffsspel i danska Viborg (lycka till kompis!).

Jag är visserligen ny här på skurubloggen men ni skuruiter som följer bloggen känner nog igen mig. Jag har funnits i klubben länge; det här blir min åttonde säsong i Skuru IK och elitserien. I år kommer jag dock tyvärr få följa större delen av säsongen från läktarplats. Några minuter in i SM-finalen drog jag främre korsbandet i vänster knä, min tredje korsbandsskada. Det SUGER; det går det inte att hymla om. Att missa SM-finalen, chansen att ta en OS-plats och en plats i hemma-EM i december var tungt, riktigt tungt. Jag har aldrig varit så arg som jag var när jag låg där på golvet i Malmö arena och innerst inne förstod att det kommer dröja ett bra tag innan jag får snöra på mig handbollsskorna igen och göra det absolut roligaste jag vet. Att få stora drömmar krossade på en sekund är minst sagt en väldigt speciell känsla… Situationen är dock som den är och det enda jag kan göra är att blicka framåt och försöka möta motgångarna på ett så bra sätt som möjligt. Rehab är jobbigt, faktiskt skitjobbigt, men det är också en chans att bygga upp sig, bli ännu starkare och komma tillbaka ännu bättre.

I bloggen kommer jag bl.a. skriva om just detta, min resa tillbaka och den känslomässiga berg-och-dalbana som en långtidsskada innebär. Ni kommer få insyn i mitt träningsupplägg och mina träningsprogram. Planen är även att ni ska få följa laget och delar av min vardag. Om ni är intresserade av att jag och Linnéa tar upp något speciellt ämne så kommentera gärna. Vi hörs! /Emma 

Heja dig Emma! Du är så grym <3

Du är bäst Emma. Du kommer komma tillbaka starkare än förut å med din envishet å vilja kommer du gå precis så långt du själv vill. Yeeay ! Hejja dig :)

Du är en förebild för så många. Du klarar allt!

Det ska bli kul att följa dig via bloggen Emma. Ser fram emot att läsa om din rehab. Du gör det bra som försöker komma tillbaks efter ännu en knäskada. Hoppas få se dig spela igen innan säsongen är över, kanske i en SM-final :-) Lycka till!

Ny säsong – nu kör vi!

2016-08-31 13:59

Välkommen till en ny handbollssäsong och ett nytt år för Skurubloggen där Linnéa Claeson och Emma Hawia Svensson nu sitter bakom spakarna.

Ni kan förvänta er att få följa med dessa tjejer på träningsupplägg på elitnivå, matchspel i Europa och medaljjakt i svenska elitserien.

Utöver elitidrottandet är det här som ni vet två personer med starka åsikter på flera områden och därmed kommer ett och annat inlägg vara opinionsbildande eller beröra tuffa ämnen där Emma och Linnéa sätter ner foten.

Hoppas ni vill hänga med - Nu kör vi!

//Emma och Linnéa

Härligt! Ser fram emot att läsa bloggen under hösten!

Lycka till Sveriges bästa lag!

Carin och Linnéa tackar för detta år

2016-08-17 10:02

Nu är det dags för mig att signa ut från Skurubloggen och Skuru IK. Jag byter en grön tröja mot en annan men behåller såklart nummer 8. Efter OS i Rio kommer mitt hem inte längre vara Stockholm och tryggheten i Skuru utan i Viborg och helt nya lagkamrater, ett nytt lag och ingen talar svenska. Jag ser verkligen fram emot detta, men kommer såklart sakna alla lagkompisar, tränare och skuruiter hemma i bollhallen. Tar med mig ett sjuttonårigt handbollsliv ifrån Skuru och hoppas och tror på en återförening med klubben i mitt hjärta någon gång i framtiden.

Med detta inlägg tackar Linnéa och Carin båda för sitt bloggår tillsammans och vill skicka en sista hälsning till alla er som följt med oss hela säsongen och jagat SM-medaljer tillsammans med oss.

Linnéa kommer fortsätta blogga tillsammans med en ny kompanjon. Kan ni gissa vem det blir? Nästa inlägg kommer det avslöjas och med detta startas även det nya bloggåret upp för säsongen 2016/2017.

Hoppas ni vill hänga med då på nya utmaningar och äventyr! Tack för oss en sista gång!

Hälsningar Carin och Linnéa

SM-final för Skuru 2016

2016-05-11 14:31

Vi gjorde det igen! Vi står i en SM-final för tredje året i rad! Alla timmar vi lagt ner på träning, förberedelser, sömn, mat, analys, planering, missat skolarbete, missat jobb, missade nöjen är så sjukt värt det utan den minsta tvekan när vi kan stå här och hålla varann om ryggarna och känna att vi gjorde det igen! En SM-final plats - WOW, vilken känsla!

De första åren var känslan mera extas och eufori. I år känner jag mig lika glad men på ett annat sätt. I år har vi haft pressen på oss hela tiden att ta den här platsen, vi har varit jagade och vi är inga underdogs längre. Vi har hanterat det och presterat hela året och tagit både kvartsfinalerna och semifinalerna med 3-0. Det är starkt och det är tack vare att det finns så många vinnarskallar i vårt lag och det är så kul att få spela med såna häftiga tjejer varje dag. 

Nu vill vi ha den där guldmedaljen så mycket att det gör ont samtidigt som man blir glad varje gång man tänker på den kommande finalen också. Vi är otroligt redo, förväntansfulla och glada över att stå i en SM-final och vi kommer göra allt vi kan för att stå som segrare när matchen är slut i Malmö den 22 maj. Hoppas ni hejar på oss från läktaren eller TV-soffan. Nu går vi för guld.

//Linnéa

Ja nu går vi för guld! Nackas stoltheter är ni!!

Ni har verkligen gjort en stor bedrift som lyckats nå final igen. Jag är mycket optimistisk efter att ha sett er framfart i slutspelet. Tror det blir tredje gången gillt. Den "8:e spelaren" ska göra allt vad vi kan för att lyfta er fram mot ett mycket efterlängtat SM-guld. Lycka till tjejer! Vi ses i Malmö!

Härligt kämpat tjejer👍 Vi håller tummarna och önskar er lycka till i finalen✊✊

Lycka till! Å se till att ta det där guldet nu. Heja Skuru! (åttonde spelare som tyvärr bokat Norgeresa helt fel helg men som hoppas på guldfirande i Nacka efter finalen).

Lycka till i finalen! Vi sitter på läktaren och hejar!!!

Hoppas du fick mitt brev med bilderna, Linnéa och hinner fixa autograferna innan säsongen är över. Lycka till i finalen!

Grattis, vad duktiga ni är! Lycka till den 22:a maj!

Viktig vinst i första semin

2016-04-27 16:17

Det var ett väl förberett och taggat Skuru som intog Bombardier Arena i Västerås igår. I två veckors tid har vi förberett oss inför semifinalspelet med videoanalys, metodsnack, fys- och teknikträning så det var med en längtan vi klev in i hallen. Det var äntligen dags att göra det vi älskar mest! På läktaren dunkade det in inte mindre än 1800 personer och det superhärlig känsla att springa in till Västerås- och Skuruklackens applåder.

När domarna blåste igång matchen visade både lagen att idag skulle det smälla. Tufft försvarsspel och en hel del tjuvknep gjorde att domaren inledde med att dela ut flera varningar åt båda håll. För Skurus del så är jag mycket nöjd med vårt försvarsspel. Vi hade bra träff, jobbade tillsammans och täckte upp för varandra. Som grädden på moset stod sedan Hanna Daglund som säkerheten själv i målet och räddade boll efter boll. Oförglömligt är sekvensen när hon får en boll rakt i ansiktet från fyra meter och i ögonblicket efter räddar en straff från samma spelare. Så sjukt bra!

Med ett så hårt arbete som vi la ner i försvaret igår så blir utdelningen alltid ett vasst kontringsspel och våra sexmetare löpte på bra hela matchen och kunde springa in massa mål. I andra halvlek var det bara att hålla i och fortsätta ösa på och det tycker jag vi gjorde mycket bra och vi ledde som mest med 12-13 mål. Vi presterade på alla positioner vilket innebar att Västerås punktspel inte lyckades. Varken enpunkt eller tvåpunkt kunde bräcka vårt anfall och alla i laget tog ansvar i spelet. Fantastiskt roligt att se och en riktig lagvinst blev det tillslut med siffrorna 33-24! Vi firade, hoppade och kramades som det sig bör när man vinner en semifinal i SM-slutspelet. Vi ÄLSKAR att vinna!

Direkt efter matchen i omklädningsrummet var det en del i en som ville njuta av kvällens seger men en lika stor del som direkt ville börja fokusera på nästa match och vad vi kan göra bättre. Det tycker jag är en styrka hos oss. Alla vill alltid utvecklas och bli bättre. Vi bilade hem till Stockholm med en skön känsla och en viktig seger i bagaget.

Idag stod väckarklockan på 06.00 för en grötfrukost, skola några timmar och sen morgongym med laget. Ett bra gympass som Calle la upp med lite skivstång och exploträning för att få lite fart i kroppen. Nu ska gårdagens match kollas igenom och analyseras. På lördag kör vi igen och då vill vi ju vara ännu bättre! Hoppas ni kommer och hejar på oss!

//Linnéa

Härlig match - vi hoppas på en lika "enkel" seger på lördag

Bra spelat och bra skrivet Linnea! Fortsätt göra det du är så bra på, mål! Grymt bra försvar, Västerås kom ingen vart. Det var kul att få dela segerglädjen tillsammans med er. Nu laddar vi för ny match på lördag. Kommer lite sent till matchen, ska sjunga en stund för Kungen vid slottet först.

SLUTSPEL SEMI

2016-04-26 10:33

Idag är det dags för den första semifinalen i slutspelet mot Västerås. Vi har laddat på i över två veckor och det känns fint att äntligen dra igång. Första matchen spelas borta i Västerås och sen har vi två hemmamatcher i Bollhallen. Det kommer bli tufft och fartfyllt vilket jag ser fram emot. En viss tempohöjning om man jämför med kvartsfinalerna mot Heid. Jag laddar med lite sovmorgon, sista finishen på min C-uppsats som ska in om 6 dagar och lite extra vila innan avfärd mot Västerås.

 

Om man inte är på plats i hallen sänds matchen på TV4 Sport. Kul att TV äntligen förstått att dammatcherna ska sändas. Vi ses i rutan!

 

Carin

Vilken fantastisk match du och laget gjorde Kakan. Ni ägde matchen från början till slut. På lördag siktar vi på hemmavinst också :-) Lycka till!

Redo för semifinal

2016-04-24 16:56

Det är ingen hemlighet att vi siktar på ett SM-guld i år och det känns fantastiskt att det äntligen börjat dra ihop sig. Med fyra lag kvar i slutspelet är nu det riktigt roliga börjar: kampen om de ädlare valörerna och slaget om en SM-finalplats. Vi var starka i kvartsfinalspelet mot Heid och gick därifrån med tre raka segrar vilket har gett hos gott om tid att förbereda oss. På tisdag smäller det med första semifinalen borta i Västerås. Vi har tränat hårt med både handboll, fys och haft möten med analys och förberedelser som vanligt. Vi fick även en bra träningsmatch mot våra A-pojkar tidigare i veckan med tufft spel och mycket spring. En bra känsla finns i gruppen och alla är förväntansfulla för att komma igång! Nu kör vi!

Sen måste jag även passa på att hälsa ett stort grattis till våra USM-lag där både Skurus tjejer och killar kammade hem bronsmedaljerna. Starkt jobbat! Skurus framtid ser ljus ut med många duktiga yngre lag som visat framfötterna under SM och i Stockholmsslutspelet. Det är mycket roligt och viktigt för stockholmshandbollen att det gått så bra för många unga lag i SM såsom Gustavsberg, Sorunda, Silwing och Rosersberg. Det vore otroligt roligt att få se talanger stanna i Stockholm och få fler lag i de högre ligorna framöver på både dam- och herrsidan. Vi har länge varit flera damlag i elitserien men tyvärr blir det enbart Skuru nästa år och det anser jag är för lite för så många duktiga handbollsspelare det finns här! Jag tror även det vore till fördel för svensk handboll om Stockholm blev ett starkare handbollsnäste så att fler spelare har möjlighet att satsa på din idrott, kanske stanna i sin hemstad och även att det vore bra om Skåne och Göteborg får en motsvarighet på denna sida av landet med flera bra lag i varje stad.

//Linnéa

Håller med dig Carin! Det är hög tid att Stockholm får tillbaks SM-finalerna också. Vart tredje år borde finalen spelas i Globen, som tidigare. Det var grymt när vi vann där 2005.

Håller med dig också Linnea, förväxlade er bloggare :-)

Uppladdning inför slutspel

2016-03-23 15:01

Hej på er!
Nu har det gått några veckor sen sista seriematchen och lottningen inför slutspelet. Vi valde att spela mot Heid i kvartsfinalerna och de börjar äntligen närma sig. På måndag börjar vi mot Heid borta i Göteborg och det följs av två hemmamöten i Nacka bollhall.

För att maxa slutspelsformen har vi tryckt på mer lite tyngre fys i några veckor nu. Det har inneburit många fyspass på morgnarna hos Calle på SATS Spårvagnshallarna. Vi har fått prova på mycket nya övningar under den här perioden vilket har varit utmanande och roligt men samtidigt genererat en hel del träningsvärk. På kvällarna har vi öst på men handbollsträningar. Vi har haft tid att fokusera mycket på individuell teknik och det är alltid uppskattat hos oss spelare. Vi har även haft samträningar med våra juniorkillar och de passen har innehållit mycket smällar, snabba beslut och löpning vilket har varit väldigt utvecklande och kul.

Nu går vi in i årets roligaste period: slutspel! Det innebär mycket fokus på matcherna, målsättningar, videoanalys och ännu mer inriktning på explosivitet och återhämtning under fysträningen. Hela året har vi väntat på detta så det skönt att det äntligen kommer!

I juridiken har jag lämnat Rättshistorian och gått vidare till Förvaltningsrätten. Trist tänker ni kanske nu, men det har faktiskt varit roligare kurser än vad jag väntat mig. Förvaltningsrätten handlar mycket om statens maktutövning över medborgarna och det är väldigt spännande. Jag sitter just nu och knåpar på en uppsats á 20 sidor som skall in i april och tentan är först i juni.

Utanför skolan och handbollen så har mina tankar snurrat väldigt mycket kring politik, krig, flyktingsituationen i Europa, den senaste tidens terrorattentat och liknande saker. Jag känner en otillräcklighet och en vilja att kunna göra mer och att vara med och förändra. Ibland, som igår när det smällde i Bryssel, så känner man sig så otroligt maktlös och liten.

Utöver mitt grubblande jobbar jag fortfarande aktivt med min instagram ”Assholesonline” som jag nämnt förut, där jag försöker medvetandegöra sexuella trakasserier och näthat. Det har varit väldigt utvecklande att diskutera olika frågor på min sida med massa följare och lära sig av andras perspektiv. Vi har bland annat berört rättsprocessen för sexualbrottsoffer och varför vissa känner tvivel inför att polisanmäla, vilka slags personer som är näthatare och vad som kan tänkas ligga till grund för deras behov att behandla främlingar illa på nätet, hur sexualbrottsoffer ofta skuldbeläggs på ett sätt som inte förekommer hos andra brottstyper och att facebook inte tar anmälningar av kränkningar på allvar. Jag har lärt mig väldigt mycket av den senaste tidens reflektioner tillsammans med andra som också är intresserade av att diskutera så det känns väldigt givande och bra och jag hoppas kunna ta det vidare.


Som ni hör så är det full rulle och det är då som jag trivs bäst!
Glad påsk, hoppas ni får äta massor av godis, äter glass i solen och har tid med era nära och kära! //Linnéa

88- an I presume, gammal fav. Hoppades på västerås, tar tåget fr Arboga t Västerås för att heja på Skuru. . Näml fl.fr Nacka... 23 el 24?

Bra skrivet och bra spelat ikväll i första semin Linnea. Fortsätt skjuta, det ger resultat! Kul att du kom och hejade tillsammans med oss Torbjörn. Trevligt att du kommer till Nacka och hejar på lördag också.

Dramatik mot Höör...

2016-02-24 21:02

Ni har säkert hört att vi lyckades ta med oss två poäng hem från Höör i onsdags. En lite trevande match från båda lagen gjorde att vi bytte mål hela matchen. Största delen ledde vi med en eller två bollar. När det började bränna till och det var tio minuter kvar hade vi många skuruspelare som klev fram och tog ansvar. Vi hade ett mycket bra punktspel där jag och Hanna lyckades få gungning på Höör och kunde slå ut bollar till våra skickliga kanter. Madde satt en perfekt lobb från linjen, Emma drog in en straff och Kristin satte på två viktiga fina kantmål.

Det är ungefär trettio sekunder kvar när vi sätter dit 26-25. Höör tog timeout och vi snackade om att jobba i försvaret som in i helvete. Höör tog ut en västspelare så de spelade med sju anfallare, varav två på m6 och vi gjorde precis som vi sa: jäklar vad vi jobbade! Jag har sett de sista tjugo sekunderna på video och vi ser hela galna ut! Vi springer och smäller, snackar och springer i försvaret, men med sex sekunder svar lyckas Höörs Anna Olsson få en liten lucka utsida två och vräker sig in och smackar in bollen i långa. 26-26. Höör publiken jublar. Nu är det bråttom: Dagge vänder sig om efter bollen och vi alla springer upp mot avkast och Carin får bollen och kan kasta in bollen i öppet mål med en sekund kvar! EUFORI! 

Lyckan är total och vi firar och hoppar som att vi vunnit OS-guld och skrapat hem 100 miljoner på trisslott, ja ni vet ju hur idrott är! Allt eller inget! Vi tackar för matchen och får sen springa till duschen och tågstationen och njuta när segertåget rullade hem mot Stockholm igen! Vinna är bland det roligaste som finns!


Nu öser vi på med en hel träningsvecka utan matcher. Vi kör hårt på morgongymmet med både styrka och intervallträning och tuffa handbollspass på kvällarna. 

Utöver det pluggar jag inför tentan vi har imorgon i Rättshistoria och på fredag runt kl 14.00 ska jag prata i radio p5 igen om min instagram Assholesonline, näthat och sexuella trakasserier. 

Fullt ös så att säga! Go kväll // Linnéa


  

Storvinst över Önnered

2016-02-14 10:38

Igår mötte vi Önnered hemma i Bollhallen. Önnered hade mycket att kämpa för kring slutspelssträcket och vi kämpar för att nå förstaplatsen då Sävehof tappade poäng mot Heid i veckan. Vi startade matchen piggt med ett utgrupperat försvar, 3-2-1 där vi fick Önnered till många tekniska fel och bollar som Dagge kunde plocka i målet. Ett mäktigare halvtidsresultat var 19-6. Vi trummade på i andra halvlek och alla spelare fick speltid och presterade på alla positioner. Riktigt roligt med en vinst där alla i laget får chansen att ta för sig och också gör det. Nu laddar vi upp för att möta Höör borta på onsdag, en väldigt viktigt match inför framtida positioner i slutspelet. 

Kvällen spenderades med att träffa min bror nya familjemedlem, hundvalpen Rufus. Blir en liten kusin till våra två hundar Stilton och Rut. Sen träffade jag Madde och Klara och åt god middag och hade musikmedley. Idag skall ett träningspass rivas av. 

Trevlig alla hjärtans dag till alla där ute.

Carin 

Ut på nya äventyr nästa säsong

2016-02-12 16:00

Hej hej hallå

Nu var det ett tag sedan ni hörde från mig. Senaste nytt är jag har skrivit på för danska Viborg och kommer spela där nästa säsong. Viborg är en klubb med fin historia med flera Champions Leaugue-guld och danska mästare, just nu ligger de trea i den danska ligan. Det känns jättekul att komma ut i proffslivet och att uppfylla en dröm som jag haft sen jag började spela handboll vid 5 års ålder. Men såklart även tråkigt att lämna Stockholm och Skuru. 17 säsonger kommer det hinna bli i Skurutröjan varav fem i elitserien. Det känns ändå som ett fint facit innan man ska pröva sina vingar någon annanstans. Jag tycker dessutom att det är skönt att få framtiden klar så att jag resten av säsongen kan fokusera allt på slutspel och förhoppningsvis ett guld i Skurudress. 

Det som inte fick hända hände då jag jag skulle presenteras som nyförvärv inför 200 sponsorer och intervjuas på danska. Jag förstod inte första frågan... Det var bara att be dem ta om och hoppas att man förstod rätt andra försöket. 

På lördag möter vi Önnered hemma i Nacka Bollhall 15.00 - Hoppas att vi ses där!

Carin 

Linnéas instagram "Assholesonline"

2016-02-04 06:56

Igårkväll uppmärksammade NVP:s redaktion att mitt namn florerade lite i media och bad mig skriva några ord om vad saken gäller. 

Det är nämligen så att för ungefär ett år sen bestämde jag mig för att öppna ett instagramkonto som heter Assholesonline där jag lägger upp bilder på otrevliga konversationer jag eller andra personer haft på nätet. De allra flesta meddelanden anspelar på sex eller våld och jag tyckte att det var viktigt att alla blir medvetna om att sådana trakasserier försiggår. Av 250 inlägg är ungefär 230 mina egna erfarenheter och jag blandar allvar och humor.

Min tanke är att ibland bemöta dessa människor som behandlar andra illa på internet. Jag driver lite med personerna och försöker belysa problemet på ett delvis skämtsamt sätt. Jag tror att om människor som ser mina inlägg skrattar så kommer de sen börja prata om problemet och diskutera ämnet och det är vad jag tycker är viktigt. Det bör inte vara någon chock att vissa får sådana här meddelanden från främlingar utan jag tycker att alla bör veta att detta inträffar. Personerna bakom dessa meddelanden är nästan uteslutande män i alla olika åldrar från alla olika sorters bakgrunder. Jag anser att det kokar ner i en dålig människosyn och att man tar sig rätten att behandla människor illa för sin egen skull.

Om man vet att problemet finns är det lättare att vara beredd när man ser något hända och ett av budskapen jag vill sprida är att det är så otroligt viktigt att vi visar civilkurage och står upp för varann. Oavsett om det gäller näthat eller att någon blir dåligt behandlad på tunnelbanan, bussen, krogen, skolan eller arbetet. Vi måste backa varandra, män som kvinnor, och hålla ihop.

Jag försöker även förmedla att man ska stå upp för sig själv och inte ta någon skit. Sen tycker jag inte att alla måste svara när någon skriver något oskönt på internet utan alla måste hitta sitt egna sätt att hantera det som känns bäst och säkrast för en själv och det här är bara mitt sätt att göra just det.

Saken blossade upp i media efter att en tjej delat en av mina bilder på sin facebook och den hade snart 8000 likes och 300 delningar. Bilden nådde Lady Dahmer som är en förespråkare för jämlikhet och hon lade upp den på sin sida och sen delades den vidare från sida till sida helt enkelt som det fungerar på sociala medier. Igårmorse ringde Expressen, Aftonbladet och Nyheter 24 tätt efter varann och bad mig berätta mer och det är väl det som flammat upp. Jag tycker det är bra att frågan kom upp och cirkulerar för det har skapat stora diskussioner om ämnet och människor börjar prata med varandra om vad som händer och vad som borde göras. Många har varit engagerade och det är jätteviktigt. 

Jag är glad att jag gick ut med mitt namn för jag står för mina åsikter och jag tycker det är viktigt att vi behandlar våra medmänniskor väl. Jag kan berätta upplysningsvis om vad gårdagen också medför för att jag tycker att det är så viktigt att folk förstår. 95% av responsen jag fått är positiv och det är jätteroligt. Det tyder på att det finns så många underbara vettiga personer därute som bidrar till att göra vår jord till en bättre plats. Ni är fantastiska och viktiga, tack!

Den andra 5% består av meddelanden och samtal med skällsord och nakenbilder på män. Jag har fått privata mail där jag både varit en hora, fitta, bitch, borde dö, jävla idiot, äcklig, ful, kvinnor ska inte tala, feminazihora osv.  En man påpekade att jag borde "tillbaka till köket". Dessa ord rör mig inte i ryggen utan jag låter dom bara hållas. Jag vet att det jag gör är rätt.

Men jag tycker det är så viktigt att alla vet att det är sånt här hat som växer inuti människor. Det är dessa människor vi måste stå upp mot, diskutera med, backa varandra för. Det är vi som måste förändra världen lite lite i taget och det börjar inom var och en av oss.

Var med och gör skillnad!

//Linnéa

Bra skrivet Linnéa :) men för djäv... att det ska behövas

30-15 mot Heid och födelsedagsfirande!

2016-02-01 21:27

Vilken medvind vi har! Ännu en seger är bärgad denna vecka när Heid gästade Nacka bollhall. Vi välkomnade dem med ett aggressivt 3-2-1 försvar och jobbade stenhårt hela matchen vilket ledde till 6 insläppta i första och 8 i andra halvlek. Det är kul att vi har utökat vår arsenal och kan skfita mellan olika försvarsspel så pass bra. Inget lag kan vara säkra på vad vi tänker spela härnäst och det tror jag är en stor fördel för oss.

Som en naturlig följd av ett bra försvarsspel och räddningar från Hanna Daglund och Rebecca Nilsson så kom vårt kontringsspel igång ordentligt. Vi öste in massa mål och bästa målskyttar var Madleine Östlund, Sandra Wrede och jag. Efter den tredje lagvinsten denna vecka fick vi hoppa fjorton segerhopp tillsammans (ett för varje vinst).

Passande nog avslutade jag en superlyckad skuruvecka med att fylla år på söndagen. 24 vintrar har nu kommit och gått (kommer ni ihåg när man skrev 24 jordsnurr när man sökte brevvänner i tidningar när man var liten) och det firades med att hela vår våning på Kungsholmen var full av folk. Massa fina vänner och presenter, blommor förgyllde dagen tillsammans med massor av tårta och bakverk! Kvällen avslutades sen på tapasrestaurang och jag har hela helgen känt mig som världens mest lyckligt lottade 24-åring. Tack för det alla fina vänner och släktingar! 

//Linnéa

Tio bollar upp mot Västerås

2016-01-29 21:16

I torsdags sa det bara PANG när matchen blåstes igång. Det var en sån där fantastisk känsla som bara uppstår när allt klickar på samma gång och hela laget har flow. Vi jobbade stenhårt bakåt och sen sprang vi som illrar och Västerås hade stora problem med att stoppa vårt kontringsspel. Vi tröck in 16 bollar i första halvlek och 18 i andra. 

Försvaret var mycket bra i det stora hela och det var grymt roligt att spela. Jag och Carin var treor tillsammans och smällde på skyttarna ordentligt i mitten och jag tycker vår videoanalys stämde in bra på det vi fick möta på planen. Vi hade förberett oss väl och vi nyttjade det under hela matchen. Några bollar för mycket slank in mellan utsida två på vänster sida i vårt försvar men vi snackade om det och jobbade med det under matchens gång. 

Framåt hade jag en bra dag och satte bollar både med hoppskott utifrån och genombrott och straffmål. Det var riktigt kul och jag är nöjd med min prestation. 

Det var ett lyckligt gäng som åkte hem från Västerås med två poäng och tio bollar upp mot serietrean. En riktig stark lagvinst!

Runt midnatt var vi tillbaka i Stockholm och det var bums i säng för att försöka varva ner och sova lite innan universitetet väntar för nästan hela laget.För min del var det ett morgonseminarium om katolska kyrkans syn på dödsstraff som väntade och jag fick streckläsa filofiska texter från 1700-talet på bussen på väg till skolan, sen var det direkt till gymmet sedan hem och kolla på videoanalys på Heid och vidare till Nacka för två timmars träning med laget. Så kan fredagar se ut om man kombinerar universitetsstudier och elitidrott. Men mitt i alla bollar i luften så är det ändå kul alltihop, det måste jag säga.

Trött och glad ska jag nu börja baka för mitt kalas på söndag (24 år snart) och sen varva ner och börja ladda inför morgondagens kamp mot Heid, vi ses i Nacka bollhall 15.00.

//Linnéa

Grattis till en sådan övertygande vinst mot IVH - hoppas ni kan springa över Heid idag👍

Toppmöte i bollhallen idag!

2016-01-23 11:23

Det är veckans bästa dag nämligen matchdag! Inga mindre än Lugi står för motståndet och det blir säkerligen en tuff, spännande match när båda lagen slåss om poängen. Det är det roligaste som finns att spela såna här viktiga matcher när det verkligen gäller så jag känner mig taggad men samtidigt rätt lugn än så länge. Vi har gått igenom allting, kollat på video och är redo som grupp så vi har fina förutsättningar och nu gäller det bara att få ut allt det på banan när domaren blåser igång. Matchen visas även på TV4 Sport vilket är väldigt roligt. All TV-tid för damhandbollen är väldigt viktig för klubbarnas ekonomi, sponsorpengar och självklart även intresset för sporten så varje tillfälle uppskattas enormt. Även om vi damklubbar självklart önskade att fler matcher sändes, alla toppmöten och slutspelet hade varit rimligt och roligt att sända i varje fall enligt min mening. 

Nu är det snart dags för min att ta bussen ut till Nacka där vi ses och äter lunch med mat från Sovel i Sickla, dom har grymt god mat så det brukar alltid vara en höjdare. 

15.30 går matchen av stapeln och vi hoppas fylla bollhallen med grönvita supportrar som stöttar oss i dagens kamp. Vi ses där! //Linnéa

Fritidsintresse för en handbollsspelare

2016-01-21 22:00

Hej, 

nu har snart en hel vecka gått och på lördag väntar match mot Lugi vilket ska bli roligt. Nu har det varit ett par matcher med vinster men också motståndare från nedre halvan av tabellen. Nu blir det in i hetluften igen och möte med Lugi som brukar vara täta och tuffa matcher.

Men jag tänkte uppdatera er lite kring vad en handbollspelare kan ha för övriga intressen förutom att just spela handboll. Jag läser historia på universitetet men orkar inte alltid sitta och plugga på tågresorna till bortamatcherna. Jag ville dessutom jobba lite mer med händerna då det blir mycket serietittande och skärmtittande i allmänhet, därför frågade jag vår lagledare Tatti om hon kunde lära mig att virka. Nu har jag kunnat virka i ungefär ett år och jag gör det främst på resor med handbollen. Jag har lärt mig att virka mormorsrutor och tänkt mig en filt av alla rutor. När jag var iväg på VM blev det mycket virkande och snart är filten faktikt klar. Ett par rader och rutor återstår men snart har jag en helt filt som jag kämpat med.

Nästa projket blir nog inte lika stort men antagligen på samma tema, handarbete.Jag tror det kommer bli lika trendigt som målarböcker är nu. 

 

Carin 

Matchens lirarepris - topp eller flopp?

2016-01-17 19:52

Hej, 

som Linnéa skrev i tidigare inlägg vann vi idag mot Spårvägen efter en gedigen insats i Brännkyrkahallen. Alltid roligt att vinna mot lokalkonkurrenten trots en inte särskilt spännande match. Många fina prestationer men det bästa var helt klart matchens lirarepriset, 300 kronor i kontanter. Det blir man glad över. Bättre än Sävehofs blombukett kan man säga. 

Matchens lirarepris i olika hallar håller verkligen olika klass. Hemma i Bollhallen kan jag något partiskt säga att vi ofta håller bra standard. Presentkort på akademibokhandeln, fruktkorg från maxi eller den absolut mest eftertraktade: En spavistelse på Yasuragi. Alla i laget vet att då man sett deras logga på matchprogrammet att det gäller att prestera. Dom matcherna är det ingen som passar en halvfri lagkamrat, då gäller det att prestera. Belöningen är en fridfull dag på Yasuragi med fika och fruktbuffe, varma källor och japanska sparitualer.

Något annat lag som har ett roligt matchenslirarepris är Heid. Flera gånger som vi varit där har man fått ett kuvert med en blankett där man får välja mellan olika köksredskap. Jag har fått detta två gånger och har båda gångerna beställt jättefina bestick och har nu 12 "set". Det ni. I Lund vid möten med Lugi brukar man få ett presentkort på Max hamburgare, helt okej om man är en snabbmatstjej. Dock tog det priset för några år sedan då jag fick en karaff, helt okej fin tills jag snurrade den och insåg att det var ett stort Lugienblem på den. Pust, den har inte stått framme så många gånger. Eller ens en gång. 

Man begär inte särskilt mycket i ett matchens lirarepris men skippar gärna blommorna när det är 5 timmar hem och de antagligen hinner dö på tåget. Men Sävehofsspelarna själva brukar istället få en skrivare till datorn som pris. Säkert superbra om man inte redan har en eller fått priset förut. Men lite knepigare när man redan har en hemma. Berättelser från tidigare och nuvarande Sävehofsspelare förtäljer att man inte är lika pepp när man får sin tredje skrivare för säsongen. Tur att blocket finns...

Carin 

Klok reflektion Karin, har tänkt detsamma några gånger när man ser vad ni får som matchens lirare-pris. Det behövs lite tanke bakom om det ska fylla sin funktion. Kul ändå att ni uppmärksammas för era insatser. Lika kul att det går så bra för er. Saknar så mycket att inte kunna vara med och heja på er live. Hoppas vara tillbaks på läktaren snart. Lycka till framöver!

Slaget om Stockholm

2016-01-17 19:37

Huvudsaken – man är bäst i huvudstaden. Det hade vi på en t-shirt när vi var yngre och det känns faktiskt lika bra fortfarande. Vi plockade två poäng mot Spårvägen i helgen efter en makalös försvarsinsats. Sex bollar insläppta i första halvlek och endast tre i andra halvlek till följd av vårt tighta 5-1 och ett grymt målvaktsspel. Vi löpte på bra i uppspelen och ett extra plus till vår debutant Daniela de Jong som gjorde två strutar.

Vi kan ju även titulera oss vinnare av slaget om Salming, vilket självklart också känns roligt att representera vår nya huvudsponsor och göra bra ifrån oss i deras tröjor.

En bra träningsvecka har byggt upp till denna vinst. Vi har kört hårt med träningar varje dag, teori och en massa fyspass. Vi har haft en hög nivå på träningarna med mycket smällar och bra samarbeten och då är det så härligt att få ut allt det på veckans match.

För min del kan jag äntligen säga att jag har en ledig kväll då mina två stora tentor skrevs i torsdags och fredags på Folkrätt och Internationell Privaträtt. Det har varit tentaplugg mer eller mindre sen jul med dubbla kurser och jag har bara varit gym, handboll och plugg i flera veckor. ÄNTLIGEN är de skrivna och klara och förhoppningsvis gick det bra också! Härnäst väntar Rättshistorian på mig med start denna vecka så vi ska lära oss om romarna och juridiken genom tiderna. Jag tror det blir rätt kul faktiskt. Nu däremot blir det middag med familjen och det bjuds på lammfärsbiffar och risotto. 

Nästa vecka väntar Lugi hemma, det får ni inte missa!

//Linnéa
 

Härligt att det går så bra för dig och laget, både på och bredvid planen. Har tyvärr missat, och kommer att missa, några matcher pga jag inte är riktigt kry. Hejar på er framför datorn och TV:n och läser om er på bloggen o FB. Gustav o Amanda och några andra vänner leder klacken med den äran, känns fint då jag inte kan vara med. Lycka till framöver!

Storseger borta mot Hellton

2016-01-05 10:40

Det blev en tidig nyårsafton för samtliga skuruspelare, Efter tolvslaget var det raka vägen i säng eftersom vi hade matchförberedandeträning nästa dag. Vi hade ett bra metodiksnack på träningen och pratade ihop oss om uppgiften. Morgonen efter satt vi på bussen till Karlstad för att möta Hellton igen. Det senaste mötet vart onödigt spännande så idag var vi inställda på att tuffa till oss redan från början och hålla oss till det spel som varit lyckosamt för oss. Efter lasagne till lunch och en iskall promenad i ett snöigt Värmland drog matchen igång. Det är kul att spela när matchen inramas av ett sånt bra arrangemang med över 800 personer på läktaren.

Vi startade matchen med ett aggressivt 3-2-1-försvar där vi delade ut en del rejäla smällar och fick jobba hårt i fötterna. Vi ville starta så för att känna att alla verkligen kom igång och var där. Jag tycker vårt offenssiva försvar till stora delar var bra och vi tröttade ut Helltons spelare rejält. I första halvlek släptte vi in totalt 12 mål och det var främst några kontringsmål och ett fåtal genombrott som vi borde ha haft, annars var det rätt bra! I anfallet kändes det ganska stabilt men varken jättebra eller superdåligt utan okej så i halvlek stod det 12-12.

Efter halvtidsvilan ställer vi upp med ett 6-0 försvar som fullkomligt stänger matchen. Vi smäller på, jobbar tillsammans, skär och stör värmländskorna hela tiden och de lyckas inte göra mer än 7 mål i andra halvlek. Särskilt Madeleine Östlund var vass i försvaret och det kändes som att hon var överallt! När vi sätter vårt försvar sådär bra så blir det naturligt att ta med sig ett hårt tryck upp i första och andra fas och vi fullkomligt springer sönder motståndarna. Hanna Åhlén hade en rad fina genombrott och Carin Strömberg satte några riktigt fina pärlor i krysset. Matchen slutar 28-19 så vi fick glatt sätta oss i segerbussen och rulla hem till Stockholm igen med två poäng.

För mig var det riktigt roligt att vara tillbaka i min gamla hemmahall i Karlstad där jag för snart åtta år sen gjorde min sista match i den röda Helltontröjan. Den kändes nostalgiskt och samtidigt häftigt att se mitt gamla klubblag göra det så bra hittills i elitserien. Det är inte många nykomlingar som klarat av att göra det Hellton har gjort – starkt!

När vi tackade för matchen fick jag ett hederspris av Hellton, utdelat av en av mina gamla tränare: en Helltontröja som blir perfekt till moderklubbsträningarna! Tack för det och för alla gamla fina minnen och vinster!

Nästa sikte är inställt på Kristiandstad hemma. De lyckades ju precis spöa Höör så det gäller att vi är på g och visar att vi är oslagbara i Nacka bollhall, hoppas ni kommer och hejar på oss, onsdag 20.00.

// Linnéa

Gott Nytt Skuru-År!

2016-01-01 21:19

Hej hej hallå! 

Nu är vi tillbaka på skurubloggen för ett nytt härligt år 2016. Vi har haft lite tekniska problem och lite ledigt och jul och nyår men nu är vi tillbaka med full kraft. Jag har varit iväg en månad i Danmark på VM och lovar en genomgång och lite behind the scenes material därifrån. I förrgår mötte vi Hellton hemma och vann med två mål och imorgon väntar returen i Karlstad. Omkring 1000 galna Karlstadsbor kommer säkert sluta upp och jag vet att i alla fall omkring 15 skuruiter kommer vara på plats. Kan bli roligt. Kommer bli roligt. Nu väntar sleepover med Madeleine och imorgon 9:30 går bussen men solskensstaden. 

 

Gott nytt år önskar jag och en god fortsättning. Carin 

Drömspel och heta känslor i Europamatch

2015-10-20 11:37
I söndags var det äntligen dags för cupvinnarcupen att dra igång och vi mötte turskiska Adersen GSK hemma i Erikdsdalshallen. Jätteroligt att DN valde att skriva så mycket om matchen. All publicitet till Skuru och damhandboll är varmt välkommen!

Vi inledde med ett 3-2-1 försvar som turkarna först löste upp med bra m6-samarbeten men då vi stängde igen den möjligheten tog det stopp ordentligt. Vi öste på med ett superkontringsspel hela första halvleken och sprang ifrån till en stor ledning. Det var ett riktigt drömspel med många utgångar och målskyttar och vi sprang runt och njöt på plan i fulla drag.

I halvlek pratade vi om att turkarna skulle behöva ändra något för att komma ikapp och som väntat valde de att börja lyfta mer och ta bort spelare i andra halvlek. Vi lät oss inledningsvis inte påverkas av det utan dunkade in mål till en elvamålsledning. En särskild eloge till våra tre bästa målskyttar Emma, Kristin och Carin som alla presterade på hög nivå hela matchen igenom!

Med tjugo minuter kvar blev spelet lite hackigare och turkarnas irrationella försvar blev mer lyckosamt. De började sakta men säkert knapra in på vår stora ledning och vi kände en frustration över att inte spela sådär bra som vi kan och vill. Det kändes däremot aldrig oroligt och vår seger var absolut aldrig hotad. I slutet lirade vi bättre för varandra och satte upp andra i lägen och det var en bra lösning på turkarnas försvar.

Som flera av er säkert har hört avslutades söndagens match med lite heta känslor. I slutsekunderna hoppade Emma in fri från högersex och blev då nedriven av en turkisk spelare. I det läget av matchen anser jag att ett rött kort hade varit rimligt för en sådan tackling i luften. Jag som stod precis bredvid var framme snabbt och röt ifrån. Efter det kommer direkt spelare från både vårt lag och motståndarna dit och även spelare och ledare från den turkiska bänken sprang in på planen. Det hela både började och avslutades väldigt snabbt men arga kommentarer utbyttes och tillståndet var upprört. Vi gör ingen stor sak av det hela utan vi är glada för att vi är ett gäng där man står upp för sina lagkamrater och sen kommer vi bara lägga allt vårt fokus på handbollen i nästa möte.

Vi åker ned med ett viktigt femmålsövertag till Turkiet på fredag och känner oss absolut som det starkare och bättre laget. Sedan vet man aldrig vad som händer när man åker ner dit, vi väntar oss ett högt tryck på läktaren, filmningar och en hel del fulknep men vi kommer stå upp och bara köra på med vårt spel. Jag längtar redan för dessa matcher är verkligen bland det roligaste som finns! /Linnéa

Önnered borta - dubbelt upp till Skuru

2015-10-15 10:49
Igår var vi verkligen i toppform! Vi kom ner till Göteborg tidigt och laddade med pastabuffé, åkte spårvagn ut till hallen och gick vår vanliga matchpromenad. Vi pratade om innan att sätta en hög nivå och spela med vår rutin i och med motståndarnas unga ålder. Redan från start satte vi ribban högt och pressade Önnered hårt med vårt 3-2-1-försvar samtidigt som Nathalie stängde igen mellan stolparna. I och med vårt tuffa försvarsspel fick vi många fina kontringschanser i båda fas ett och fas två spelet och vi lyckades sprida ut målskyttet bra, vi är ju jobbigast att möta när målen kommer från alla positioner såklart! I halvtid stod det 14-5 till oss och vi ville gå på lika hårt i andra. Här satte Önnereds målvakt fart och räddade lite bollar och de svarade upp med ett piggare anfallsspel och lyckades peta in lite mål. Som tur var fortsatte vi springa in bollar och sätta varandra i fina lägen. Jag, Madde och Emma Hawia hade en lyckosam dag med målskyttet tillsammans med flera andra vilket var kul! Extra roligt var att Rebecca Nilsson gjorde elitseriedebut och lyckades med flera fina räddningar. Vi kände oss heta som ni hör och resultatet blev hela 32-16. Det känns skönt att ha med sig i ryggen inför söndagens drabbning mot turkiska Andersen då vår internationella liga går av stapeln. Som ni säkert hör är matchen 13.00 i Eriksdalshallen, ungdomar i overall kommer in gratis - hoppas vi ses där! //Linnéa

Fuerteventura och handboll

2015-10-13 20:56
I söndags kom jag och Emma hem efter en vecka på Fuerteventura med landslaget. En riktigt härligt vecka blev det med ungefär ett svettigt pass om dagen men annars mycket fritid vilket resulterade i mycket häng vid poolen. Väldigt skönt och jag känner mig för ovanlighetens skull mer energifylld när jag kom hem än när jag åkte. Lite bränna har man lyckats få till och nu kan man glassa i shorts på träningarna hemma i bollhallen. I övrigt låg vi på läger tillsammans med Brasilien, de regerande världsmästarna vilket var kul. Vi körde två samträningar och spelade en match mot dem.

I fredags hade vi helledig dag och då åkte vi till en jättefin lång strand ungefär en timme bort och badade i helt turkost vatten. Allt som allt har jag haft det väldigt bra under veckan. Men nu när man är hemma känner jag mig helt frusen. Det är ungefär 25 graders skillnad mot veckan där borta så nu är det fram med ullsockorna och vinterjackan.

Nu väntar hektiska dagar. Match mot Önnered imorgon i Göteborg, inlämning av en hemtenta på 17 sidor på torsdag, fotografering i Göteborg med Salming på fredag och på söndag första matchen i cupvinnarcupen mot turkiska Ardesen i Eriksdalshallen. Nästa vecka blir inte mindre tuff, då väntar ytterligare plugg, match mot Eslöv och resa till Turkiet. Många bollar i luften just nu. Angående cupvinnarcupen så börjar matchen 13.00 i Eriksdal och alla ungdomar går in gratis om de har på sig sina föreningsjackor. Vore riktigt kul om många ungdomslag slöt upp och stöttade oss.

Nu ska jag producera en sida till på tentan och sen är det dags för bingen.
Carin

ÄNTLIGEN!

2015-10-08 21:28
Imorn ska den här supertrion återförenas!!! Jag och Madde har ju fått klara oss utan Agnes på träningarna sen hon bytte skurutröjan mot Kristianstads färger inför denna säsong. Det är tufft att vänja sig vid att ens bästa kompis som man träffat varje dag i sju år byter stad så vi är jätteglada för att hon kommer hem imorn. Vi ska äta på en tapasrestaurang, prata hemlisar och skratta en massor som vi alltid gör! Det längtar jag till! Idag har vi fortsatt med styrketesterna på gymmet och jag var lika nöjd idag med mina framsteg. Häftigast var att jag lyckades göra fyra repetioner med 80 kg (40 i varje hand) på enbensmarklyften. Det är kul att känna att man tränar rätt och bra! Nu blir det blodpudding till middag, kolla på sagan om ringen och sen sova innan morgonträningen, godnatt! //Linnéa

Fystester

2015-10-05 15:53
Som varje måndagsmorgon var det gym hos Calle idag. Fystester stod på schemat och vi körde frivändning, frontböj, sälroddar, pushpress och brutalbänk. Idag körde vi inte en repetion av sitt max utan vi körde fler reps av varje övning och Calle använder sen våra resultat för att räkna ut exakt vad för vikter vi ska träna på senare. Jag är supernöjd med testerna idag och slog mitt egna personliga rekord på varenda test så det känns jättekul såklart. Det är alltid skönt med ett kvitto på att man gjort en riktigt bra sommarträning och en ordentlig självförtroendeboost är det också såklart! Efter testerna åt jag lunch i solen, var några timmar på universitetet och nu laddar jag för kvällens fys och handboll med äggmackor och Downton abbey. //Linnéa
 

Emma Hawia Svensson och Linnéa Claeson spelar för Skuru i handbollens elitserie. Här bloggar de om det som händer på och utanför planen – om segrarna, förlusterna och livet.

Läs de fem senaste inläggen

Arkiv

Här kan du se arkiverade blogginlägg.

Sök

Här kan du söka blogginlägg.

SOMMARJOBB
/link/86ef731d7abd4f41a07b969cb9309707.aspx

Skapade sitt sommarjobb

Nacka satsar på unga nyföretagare
UTSTÄLLNING
/link/09a9bd50373a4e58abc9749beb64e74a.aspx
BÖCKER
/link/7cc7c221c27e4161b0f6eb5844415a0f.aspx
NÄRINGSLIV
/link/a9fb3f4709f74d15a997083c2d6bcf81.aspx

De lagar lunchlådan

Lokal färdigmat produceras i Boo
MUSIKTERAPI
/link/0adebe39ec7547c4b9aee1f1c994cf02.aspx

Musik ska lyfta flyktingbarnen

Skapar självförtroende och språklust
FOLKFEST
/link/d40c17a5da004042a5607a998a6f10a4.aspx

Karnevalyra i Orminge

Färgglatt firande av 50-åringen
NATURPRIS
/link/730d2111ae8f4dcc8d2e156175d71b95.aspx
UDDA HUS
/link/f9c6a1a706104fef83d7a9603c1c8fd6.aspx

Fylke tar plats i Nacka

Hobbithotell redo för gäster
MILJÖ
/link/e3d36b81260540449287aaf16a1cd1bb.aspx

Pedagogisk plockning

3 723 skolbarn gör Nacka renare
TECKNARSTIPENDIUM
/link/bccbe02368b2446b9e2eb844ff41ffc1.aspx
DESIGN
/link/b96e4d27164748f686b9d9a42fe6d0c8.aspx
SPORT
/link/62b9f474423b4929927e6463e1f80771.aspx

Krigar mot motståndare
– och mot nättroll

NVP har träffat Skurus Linnéa Claeson
PRISTAGARE
/link/743833b9f630414a879c6f0eeb81d420.aspx

Prisbelönta bullar

I Saltis finns Årets bagare
LOKALHISTORIA
/link/0782a0fd14344eacbec50ded3aa0712a.aspx

När Nacka blev Nacka

"Ingen ville veta av den andre"
PORTRÄTT
/link/c8548f4257c04c1693ab9818eaf6bc1a.aspx

"Ingenjörer behöver
inte vara gubbar"

Bättre värld med kvinnliga perspektiv
MUSIK
/link/ac1970af7bdc4cd282b5444de0d7e347.aspx

Sexåringar speglar rädslor

1 200 barn i Grammisnominerade kören
INTEGRATIONSPROJEKT
/link/2eb26e4e0ece4e4b9683c1231fa59468.aspx

Springer för innanförskap

Löpträffar för integration fyller halvår
SJÖRÄDDNING
/link/f3ececb242b64ee1ac57858f760b2952.aspx
MILJÖ
/link/132a6c9e51314ffa8e2c9571630ef84a.aspx

Tips för bättre miljö

Så kan din miljöpåverkan minskas
NÄRLAGAT
/link/0d31f3d932f547ef9b225ac1b5aa9833.aspx

Fixar middag till grannen

Matkoncept som ska ge mer hemlagat
HEALING
/link/e14ac42630bc42049df5ef9f3c3ff30b.aspx

Universiell energi i handen

NVP testar healingmetoden reiki
FISKSÄTRA
/link/3a272e66839149cb8e26f8e6aeff6acf.aspx

"Jag har gråtit och gråtit"

Pia Minati vill berätta dotterns historia
NYÅRSLÖFTE
/link/239c427ec9754347a6848858dc6dfef2.aspx

Nytt år, nytt träningslöfte

Så kommer du igång – efter nyårslöftet
KAFFE
/link/4052651bc8cf4cd9a777ebe73493b0f3.aspx

"Vi är inga nördar"

Folkligt kaffe rostas i Mölnvik
BIODLING
/link/83632630cd284ad8ab9733cb27ae4046.aspx

En bisyssla som trendar

Biodling populärt igen
KULTUR
/link/396ce6a7ed0a404fb4f8051f1655d28f.aspx
PEPPARKAKSTÄVLING
/link/cef8ef4430454e938693bb31339ab262.aspx

Kaktåg knep vinsten

NVP:s juliga tävling avgjord
CHOKLAD
/link/c1783624ba094ce7bbfd1cb02483fddd.aspx
UTSTÄLLNING
/link/f35790ca71604b6285010902fb6ca6e8.aspx

Slussens tågljud blir konst

50 lokala konstnärer i Vintersalongen
NY BOK
/link/2941f162818c43b69a86743aa3008023.aspx

Flinck skriver om sitt liv

”Inte en av alla runkande memoarer”
HISTORIA
/link/dec092fbc1964b368a38543ffe201063.aspx
NACKA
/link/48de4770603247f08d627e66008bc5e9.aspx

Varv rivs inför brobygge

"En epok går i graven"
SOCIALA MEDIER
/link/74b173886b7b43909913d1f0ab885747.aspx
MUSIK
/link/5b33218cb9324a6683d5f381339768d9.aspx
TIPSA NVP.SE

Vet du något vi borde skriva om? Tipsa!
Anna-Karin Blom, webbansvarig
Telefon: 08-555 266 33

FRÅGAN

Har du körkort och bil?
Se resultat
 
 
RSS - BLOGG
/link/ca8242bbb1fd44c79a7ec2f158f06202.gif

Få kontinuerlig uppdatering från bloggarna genom att använda vår RSS-funktion.

RSS - blogg
SÖK PÅ NVP.SE
MEST LÄST IDAG
FACEBOOK

NVP:S NYHETSBREV

Här anmäler du dig till NVP:s nyhetsbrev, med lokalnyheter varje tisdag och torsdag.

NVP.SE PÅ TWITTER

EVENEMANG

Håll koll på allt som händer i Nacka och Värmdö i veckan.

Evenemangskalendern
OM NVP

Nacka Värmdö Posten
Besöksadress: Värmdövägen 205
Postadress: Box 735, 131 24 Nacka

Tel Annons: 08-555 266 10
Tel Red: 08-555 266 20
Fax: 08-555 266 41

Mer om tidningen
Tipsa anonymt
Facebook
Twitter
RSS-flöde

ANNONS

Hjälp med att passa hundvalp

Vi är en familj som i sommar har skaffat en liten fin Pudel. Vi behöver någon som kan komma till oss och hålla vår lilla hund sällskap och kanske hjälpa till med ditt eller datt. Men det går också bra att du tex pluggar, läser tidning eller bara är här. Vi behöver hjälp flera gånger i veckan antingen någon hel dag tex måndag och /eller fredag mellan klockan 8 och ca kl 14.30 eller annan dag del av dag mellan kl 12.00 - 15.00. Gillar du hundar och har tid på dagen hör av dig till Madeleine. Ring eller smsa 073-351 56 37.

Se fler annonser
SUDOKU
/link/eafc4609a34f4306bee78e68b47ddad5.jpg

Spela det omtyckta spelet Sudoku på NVP.se. Klicka på länken nedan för att spela.

Spela Sudoku
COOKIES

NVP.se nyttjar cookies för att underlätta användarens aktiviteter. Det gäller både redaktionellt och kommersiellt material. Om du vill veta mer eller stänga av cookies på din dator, klicka på länken nedan:
Minacookies.se