FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Valdemar, Vol...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
18 april 2014

Snarkande, fläktsnurr, motorljud...

2014-04-13 15:01
Som boende i Sveriges mest tätbefolkade tätort kanske man får förvänta sig diverse ljud under nätterna, i synnerhet helgnätter. Dock kan man vara lite hövlig mot grannarna och inte låta sin bilmotor gå på högvarv klockan 02 på natten. Detsamma gäller det solklara nöjet med att surfa runt på moped bland gårdarna vid samma tid (något som ej heller är tillåtet).

//Lamin

Fisksätras historia och annat i HAMN

2014-04-04 18:22
Att sommaren närmar sig brukar man märka när solljustimmarna blir allt fler, och man hör fler och fler barn leka ute på gårdarna. Just detta år kan du lägga till ännu en milstolpe, för den 1 juni slår Historiearvsmuseet, eller HAMN, upp portarna. Här kommer du bland annat kunna lära dig om slaget vid Stäket, som ägde rum 1719, inte alls långt ifrån Fisksätras gränser, men du kommer också kunna få uppleva historian om den närhet inklusive Fisksätra som vi befinner oss i just nu.

Just detta regionala fokus tillhör inte det vanligaste inom museekoncept, men det är någonting som jag tror kan bli mycket intressant såväl för de som bor här som andra. Museet kommer också förhoppningsvis att bidra till ett av de mål som Nacka har för framtidens Fisksätra - att göra platsen till mer än bara ett bostadsområde, det vill säga en ort där bostad, arbetsplats och sevärdheter finns i blandad och balanserad form. När museet öppnar den 1 juni kommer bloggen vara på plats!

//Lamin

Hur ska detta så kallade historiearvsmuseet bidra till Fisksätras invånare? Förstår inte folk att detta är gentrifiering. Det här projektet är ett skämt som bara käkar upp massa pengar, massa skattepengar. Man har pumpat in flera miljoner i projektet när Nacka Kommun kan göra av med pengarna på ett smartare sätt - hur i helvete tänker man? Fisksätras invånare tjänar absolut 0 på detta projekt och att det ska skapa massa jobbtillfällen är en lögn. Satsa istället pengarna på ungdomsarbetslösheten i Fisksätra, satsa på förebyggande arbete, satsa på saker som utvecklar samhället framåt och inte något påhittad museum projekt för att politikerna ska få skryta om sitt fina projekt i Fisksätra.

Aktiviteter hos ditt folkets hus

2014-03-25 16:50
Du har väl inte missat vårterminschemat för Fisksätra Folkets Hus? Om så är fallet, så hittar du schemat och annat gott info här. Dans, musik och träning, måndag - fredag samt söndag. Det går även familjeföreställningar för barn 3 - 12 år, nu närmast 30 mars! Du kan anmäla dig till någon av dessa aktiviteter via info@fisksatrafolketshus.se, eller telefonnummer 717 89 39.

//Lamin

I lördags kväll var det Earthhour mellan kl. 20.30-21.30. Fisksätraborna verkar inte känna till detta eller bryr sig helt enkelt inte. Så var det även förra året. I fönstren lös det lika mycket som vilken dag som helst. Varför ? undrar jag./Amie

En farlig föreställning

2014-03-18 17:14
I denna veckas NVP skriver kommunalrådet Ylva Sandström om problemen med fortkörning på Saltsjöbadsleden, och behovet av övervakning. Denna mycket raka och något överdimensionerade motorväg byggdes under 70-talet då bilen sågs som framtidens sätt att resa överallt. Nu blev det inte riktigt så, men vägens karaktär gör att vissa får frestelsen att gasa långt, långt över hastighetsgränsen på 90 km/h.

Jag håller just nu på att ta körkort och har därför trafikreglerna färskt inbrända i hjärnan, men vem som helst  borde inse att en hastighet på nära 150 % av det tillåtna är som att bädda för en olycka. Nu ska man inte heller glömma den "grop" som finns vid Järlasjön, där man har satt upp skyltar om att vägsträckan är olycksdrabbad. Sen så finns det ju bussarna som bär på en massa skolbarn och shoppare.

Jag tycker därför det är en bra idé om man på något sätt kan komma åt problemet och bromsa fortkörningen. Detta är förövrigt även ett problem på gamla Saltsjöbadsvägen och många andra delar av Nacka.

//Lamin

Nu är den ju byggd som motorled, och dimensionerad därefter, jag ser ingen anledning att även sätta hastigheten på leden till 110 eller 120 som den borde ha

Mindre fel, större problem

2014-03-10 16:58
Vad nu? Har linje 173 fått en plötslig och omfattande linjeändring?

Jag tvivlar starkt på nyttan med en busslinje mellan Fisksätra och Skarpnäck, men det är vad denna realtidsskylt oftast har visat i mer än en vecka nu. Man skulle kunna tro att åtminstonte någon av de dussintals bussförare och resenärer som har uppehållit sig vid platsen har anmält felet, men det kan ju vara så att det är svåråtgärdat.

De som regelbundet åker med linje 465 och 497 har nog tidtabellen inpräntat i huvudet, men eftersom tiden som visas baseras på vart bussen befinner sig är den fortfarande till stor nytta. Hur som helst kommer SL få in ytterligare en synpunkt om några minuter.

//Lamin

Hej Lamin! Alltid intressant att läsa bloggen.Lycka till med den och med Dina studier. Gudrun

Tankar om hemmet

2014-03-07 15:58
Alla har eller kommer att flytta ut från sitt hem någon gång. Jag själv kommer göra det. Om man är uppväxt i Stockholm känner man mycket väl igen svårigheterna med att skaffa en ny bostad, men på senare år har det utvecklats till någon sorts cirkus där den fattige, unga, eller gamla inte kan komma ut på bostadsmarknaden.

Pengar har blivit en av de största hindren för att kunna hyra eller köpa en bostad, och den rådande bristen på bostäder och i synnerhet hyresrätter driver upp priserna konstant. Man ser denna utveckling i princip överallt, från de rikaste områdena till bostadsområden med sämre rykte. Bristen på hyresrätter gör också att det är hård konkurrens om det allt minskande (!) antal som finns kvar.

Jag har tidigare skrivit om de nya lägenhetshus som kommer byggas på Lännbohöjden. Många kommuner, inklusive Nacka, vill se en blandning av bostadsrätter och hyresrätter, det är därför angeläget med dessa lägenheter som kommer upplåtas som bostadsrätt. Fisksätra är redan en koncentration av hyresrätter, och det finns ju ingen förnekan om att det ofta finns socioekonomiska skillnader mellan dessa två upplåtelseformer.

Att planera en blanding av hyresrätter och bostadsrätter, och inte skapa isolerade öar som var idealet under senare delen av miljonprogramstiden, tror jag att integrationen och sammanhållningen mellan olika människor kommer fungera bättre. Dessutom hålls priserna på en stabil nivå, det finns mindre risk för en "här är bra, där är dåligt"-mentalitet. Därför, som 18-årig, snart högskolepluggande elev som förmodligen inte kommer ha råd att köpa en lägenhet på flera år, stödjer jag helt och hållet beslutet att bygga bostadsrätter i Fisksätra och även andra områden som tidigare har dominerats av hyresrätter. Men vad tycker du? Kommmentera gärna i kommentarsfältet nedan.

//Lamin

Husen som bostadsrätterna kommer att finnas i kommer att se mycket bättre ut än dem som finns idag i Fisksätra. Man skapar bara ännu ett område där det blir "vi" och "dem". Har man ett hus där det finns bostadsrätter och ett där det finns hyresrätter är det ganska enkelt att skilja på dem "rika" och dem "fattiga". Finns ingenting positivt med att bygga bostadsrätter i förorter. Jag skulle knappast köpa en bostadsrätt i en förort. Bara för att man bygger bostadsrätter i ett område, blir det inte bättre status på det. Fisksätra kommer alltid att vara Fisksätra. Visst är det bra att det byggs fler bostäder, men att bygga bostadsrätter i förorter är att ta sig vatten över huvudet. Kolla bara på bostadsrätthuset i förorten Trångsund. Det har bara skapat ännu mer problem i en redan utsatt förort. Man bygger fler bostäder i Stockholm vilket behövs - Man skapar "vi" och "dem" områden i redan utsatta förorter

Stöd på hemmaplan

2014-03-03 16:28
Tyvärr är världen inte en rättvis plats, och det kan vara lätt att tro att allting är frid och fröjd i Sverige, så är dock inte fallet. Fisksätra Råd och Stödcenter, - Källan, är en ideel, icke-politisk organisation som vill hjälpa de som är i nöd, och där myndigheterna inte räcker till. Man kan till exempel få hjälp med att ordna SL-accesskort. Man delar också ut matkassar, som tyvärr har tagit slut snabbt.

Källan erbjuder även kostnadsfria kurser, som syverkstad och svenskkurser. Dessa är öppna för alla. Om du vill ta kontakt med Källan kan du ringa via telefonnummer 546 06 186, man har öppet måndag - fredag. Mer info om Källan finner du här.

//Lamin

(Bilden, från vänster: Gladys Cordova, Wafaa Rahbi, Pernilla Landin)

Sommarjobba hos Stena!

2014-02-24 13:25
Sommarjobb är ett fantastiskt sätt att tjäna pengar och samtidigt få arbetserfarenhet i ung ålder, och jag tycker det super att Stena Fastigheter erbjuder möjligheten för unga mellan 16 - 20 år att förbättra miljön i vårat bostadsområde. Du får sköta rabatten, plocka skräp och städa källarförråd, med mera.

För att ansöka ska du som sagt vara mellan 16 - 20 år, du måste bo i en av Stenas hyresrätter, och självklart ha ett personligt brev och CV redo. Sista ansökningstid är den 31 mars, jag rekommenderar varmt att den som har möjlighet ansöker!

//Lamin

Bättre kommunikationer

2014-02-16 15:15
I dagarna togs ytterligare ett viktigt beslut för Fisksätras framtid. Trafiknämnden i Stockholms läns landsting beslutat att bygga ut Saltsjöbanan med mötesspår i bland annat Fisksätra, vilket möjliggör 12-minuterstrafik. Man har även valt att installera ett säkerhetshöjande system som förhindrar fel som orsakas av den mänskliga faktorn.

Tidigare har man beslutat om en upprustning av hela banan för cirka 1,2 miljarder, och självklart är detta mycket positivt för Fiskis! I det program som Nacka kommun har skapat har den framtida utvecklingen av centrum och stationsområdet en central roll, och förhoppningsvis kommer SL, Nacka, och Stena samarbeta för att få fram en trygg, trevlig och modern entré till orten! Du kan läsa mer om Saltsjöbanans framtid här.

Exploatering på Lännbohöjden - äntligen!

2014-02-09 11:24
Den 3 februari godkände Nackas kommunfullmäktige den nya detaljplanen för Lännbohöjden, vilket förhoppningsvis betyder att det sista hindret för nya bostadshus på Lännbohöjden undanröjts, och att 84 hushåll under 2015 kommer kunna flytta in i nya, miljövänliga lägenheter. Detta blir det första bostadsbygget sedan de sista höghusen samt Fågelhöjden blev klara för 40 år sedan, och kan ses som en milstolpe för utvecklingen av Fisksätra.

Lägenheterna kommer låtas upp som bostadsrätter, vilket kan ses i ljuset av den välkända bristen på hyresrätter. Å andra sidan domineras Fisksätra av hyresrätter just nu, och Nackas mål är att ha en balanserad blandning av både hyresrätter och bostadsrätter. Jag kommer eventuellt skriva ett inlägg om bristen på hyresrätter, som så många drabbas av, men nu tycker jag att vi alla ska vara glada över detta beslut, vilket innebär att Fisksätra utvecklas och förbättras ännu mer!

//Lamin

En kväll mot intolerans fortsätter med workshops

2014-02-03 16:02
Tidigare har Emerich Roth, en av få kvarvarande överlevare från förintelsen, föreläst om intolerans. Nu anordnar Fisksätra Scoutkår en workshop tillsammans med Scouternas dialogledare i Värsta Fördomen. Tyvärr existerar det i vårt samhälle fortfarande en hel del fördomar om såväl de som har annan hudfärg, som olika bostadsområden, men workshopen kommer ge dig möjligheter till nya funderingar, upplevelser och diskussioner. Workshopen äger rum den 20 februari, anmälan görs via epostadressen ekmi@fisksatrascoutkar.se, senast den 15 februari!

Oönskade teckningar

2014-01-27 16:29
Nacka kommun och Stena Fastigheter satsar stort på Fisksätra, bland annat har gångtunnlarna blivit ommålade och lampor har bytts ut, och det är positivt. Mindre positivt är det när enstaka personer förstör för andra. Flera av gångtunnlarna har utsatts för klotter, som har sprayats på de nymålade väggarna, och på lamporna vilket hindrar ljuset från att komma fram. Gatukonst? Nej. Slöseri på skattebetalarnas pengar? Ja. Jag vill ändå tacka klottersanerarna för att de snabbt och effektivt tvättar rent våra gemensamma utrymmen. /Lamin

föräldrarna till dessa klottrarsvin ska få 2 månaders fängelse,då lovar jag att ungdjäveln inte gör om det,man ska klämma där det gör mest ont.

Vilken bra ide. Men, hur ska vi veta med säkerhet vilka föräldrarna är?? Tänk om det är ensamkommande invandrarbarn. Eller barn som kommit till Sverige med sk. föräldrar? Eller i värsta fall ungjävlarna är födda i sverige? Eller tänk om det är en gammal kärring på 80 bast vars föräldrar är döda?

affe du tänker för mycket du får en sockerbit att bli en hög strösocker 80 årinagar är du dum-

Ny Fiskisbloggare hittad!

2014-01-23 13:32
Hej allesammans, jag heter Lamin Jatta Modigh, 18 år gammal och ny bloggare för Fisksätrabloggen. Jag kommer skriva om både positiva händelser och negativa händelser, vissa inlägg kan handla om observationer jag har gjort på väg hem från skolan, medan andra kan vara om ämnen som jag och säkert många andra har funderat på i ett längre tag. Mitt mål är att posta inlägg så regelbundet som möjligt, men naturligtvis så kan det finnas tillfällen då det kan bli glest mellan inläggen. Däremot kanske inte detta behöver vara ett problem med ytterligare en bloggare! Om du är intresserad av att vara med så kan du mejla redaktionen@fisksatrabloggen.se. Hoppas att ni finner mina inlägg intressanta! //Lamin

Välkommen

Stort välkommen, Lamin! Ska bli kul att följa dig.

Välkommen och LYCKA TILL!

Ny Fiskisbloggare sökes!

2014-01-04 17:06
Jag vill börja med att önska alla fina Fiskisbor ett gott nytt år!

Jag har nu skrivit den här bloggen i 1,5 år och det har varit en både spännande och givande resa. Livet tar en dock med på nya vägar för att möta andra utmaningar. Det börjar bli dags för mig att lämna över facklan, och bloggandet, till en efterträdare.

Jag kommer inte överge bloggen helt och hållet då jag fortfarande brinner lika starkt för Fiskis och jag har både en och annan idé om intressanta saker att skriva om. I framtiden vill jag också gärna vara med att gästblogga.

Är det kanske du eller någon du känner som är Fiskis nya bloggare? Sprid ordet och hör vid intresse av er till redaktionen!

/Fanny

Gott nytt år Fanny! Du har varit helt briljant under den här tiden. Jag kommer sakna dina inlägg!

Gott Nytt År Fanny! Det kommer att bli tomt efter Dig. Må så gott och lycka till i Dina framtida projekt, Nickan

Evenmangskrock återigen

2013-12-03 18:41
Bloggen vill påminna om att imorgon är sista chansen att gå på författarkväll i Folkets hus. Imorgon kommer Maria Sveland tillsammans med sin förläggare och pratar om feminism och hatet mot densamma. Jag har varit på plats under alla föregående temakvällar och jag kan inte annat än kalla dem för mina veckors höjdpunkter.

Om någon dock känner att den redan är övertygad och kunnig feminist och istället vill lyssna på en föreläsning om hundar så finns det möjlighet för även det. Till biblioteket kommer nämligen Eva Bodfäldt, känd hundinstruktör och författare, och delar med sig av sin kunskap med fokus på det som i hundtermer brukar kallas positiv förstärkning.

Återigen blir det en kväll där två intressanta evenemang inträffar samtidigt. Om jag kan slita mig från privata åtaganden så kommer ni dock hitta mig personligen på Folkets hus.

/Fanny

Gästbloggaren Lasse ger gott betyg till temakvällar

2013-11-28 20:43
Återigen en trevlig kväll med bekanta från Fiskis. Det är Fisksätra Folkets Hus som håller författarkvällar. Nyss lyssnade vi på, och samtalade med Johanna Langhorst. Hon bodde 17 år i Tensta, och skrev boken “Hatet mot förorten”. Langhorst har samma erfarenhet som många av oss; media beskriver en konstig vrångbild om miljonprogrammen. Jag har väl trott att de flesta journalister strävar uppåt i karriären, och däruppe vill man nog inte tillerkänna för mycket betydelse härifrån. Langhorst menade också något åt det hållet, men berättade också om Olle Bengtsson. Han var journalist på Expressen på 60-talet. Vill minnas han skrev mycket om bostäder. Men Expressen var ju Expressen redan då. Det gällde att generera fram SKANDALER!!

Det fanns också en god kraft i denna berättelse om varför förorten beskrivs så fel; Arkitekten av Tensta. Han hade ritat ett område som skulle vara människovänligt. Fokus på människor. Mycket grönt. Lite bilar. Precis som Fiskis är ritat, och byggt. Och som vi trivs med så bra här. När så Tensta byggdes, skulle det vara färdigt igår. Arkitektens planer på att bygga runt grönområden, gick i stöpet. Alla maskiner gjorde Tensta till månlandskap och gyttjepöl.​ Busshållplatser fanns på provisoriska ställen och Tunnelbana hade man glömt. Stadens ledande män hade ingen ork att lyssna till den klagande arkitekten. Han, vars planer på människovärdigt boende grusats. Det var då han ringde Expressen. Och de ständiga pressberättelserna om förortens kaos blev norm. Tio år senare hade gräs och träd vuxit till sig, och Langhorst beskrev sin kärlek till det Tensta hon bodde i. Och då nämnde vi i publiken hur även Fiskis är byggt för att kunna vistas ute, utan bilars påträngande närvaro.

Förra veckan var det Daniel Poohl som berättade om sin uppväxt i bruksort i Dalsland. Dit kom flyktingar från Bosnien, vilka Daniel välkomnade. Det gjorde inte alla, och där blev starten till Daniels nuvarande arbete på Expo. Efter föreläsningen fick jag chans att samtala med med Daniel. Det var jätteintressant, då även jag studerat nationella grupper.

Föreläsningsserien började med att min granne Awad Olwan, imam i Fiskis, berättade på temat “Är Islam förenlig med demokratin?”. Awad beskrev sin uppväxt i Palestina, och hur den världen var mer västtillvänd än dagens fundamentalism. Awad beskrev även några av grunderna i Islams tidiga förbindelser med Judendom och Kristendom. Samt mycket om dagens möte med modern demokrati.

Nästa vecka bänkar vi oss för Maria Sveland och Moa Elf Karlén. Sveland berättar i sin bok “Hatet” om feminismens ställning idag. Från innegrej på 90-talet till backlash idag. Om hatet och hoten i världens mest jämställda land.

/Lasse Lundeberg

Mera blogg! Skriv lite oftare Fanny.

En kväll med två evenemang

2013-11-12 14:43
Imorgon kväll krockar två spännande evenemang med varandra uppe vid Fisksätra skolan och Folkets hus.

Unga Klara (en del av Stockholms Stadsteater) kommer till Fisksätraskolan med föreställningen "Häst Häst Häst". Föreställningen arrangeras av Fisksätra museum och biljetter går att hämta gratis i biblioteket. Läs mer på Fisksätra museums hemsida.

I Folkets hus är det premiär för höstens fyra författarledda temakvällar ”Från världen till Fiskis”. Morgondagens tema lyder ”Är islam förenligt med demokrati?” och leds av Awad Olwan, som är författare och imam i Fisksätra moské. Besök Folkets hus hemsida för att läsa mer om höstens temakvällar.

Personligen önskar jag att jag kunde vara på två platser samtidigt men inser att det börjar bli dags att bestämma sig. Att jag kommer vara på något av evenemangen är i alla fall säkert.

/Fanny

Kanske inte rätt kille att prata om demokrati. "”Umeågruppen fick stöd av Awad Olwan som menade att det inte gick att fördöma München och Lod-händelserena på moraliska grunder eftersom de var politiskt korrekta”, skriver Ekberg på sid 302 pocketversionen." http://tankaromib.wordpress.com/2012/10/28/marxisten-som-blev-skadespelande-imam/

Insamlingsbluff i Fiskis?

2013-11-09 10:07
Jag såg den här lappen i min port i morse och glad som få satte jag mig vid datorn för att skriva ett blogginlägg och tipsa om insamlingen. Men efter en stund av googlande är jag nu istället ganska arg.

Det enda som dyker upp när jag söker på insamlingen är varningar och tidningsartiklar om misstänkta insamlingsbluffar. I alla artiklar finns foton på likadana lappar upplagda.

Organisationen har ingen hemsida, inget giltigt svenskt organisationsnummer och inget 90-konto.

Jag kan omöjligen avgöra vad som händer med saker som skänks på måndag. Däremot så uppmanar jag alla Fiskisbor att tänka en gång extra innan de skänker något.

/Fanny

jag ger bara till mig själv resten kastar jag och förstör så ingen kriminell kan tjäna pengar på mina grejer.

Saker och ting som inte jag vill ha ger jag till hemösa eller till olika härbergen. Aldrig att jag förstör dom så ingen annan kan ta nytta av dom, istället ger jag bort dom, en god gärning,. Hoppas på Karma ;)

karman kommer att sparka dig i röven en vacker dag

Tipsar om att kyrkan väldigt gärna tar emot kläder och skor för att dela ut till behövande, och där bluffas det i alla fall inte...

Förändringar i centrum

2013-11-08 12:58
Bloggen har uppmärksammat att Matvärlden nyligen har installerat ett separat kylrum för frukt och grönt. Nu känns det ännu mer lockande att handla av det mest spännande grönsakssortimentet i Fiskis.

Lite tråkigare är det att väskbutiken mittemot ICA verkar ha flyttat ut. Kanske är Fisksätra en smula för litet för något så pass nischat som en väskbutik. Förhoppningsvis kommer inte lokalen stå tom allt för länge innan något nytt flyttar in. Personligen hoppas jag fortfarande på en florist, trots att även det är ganska nischat.

/Fanny

Jag skulle vilja att en djurbutik där som säljer hundkoppel, hundfoder och har ett trevligt bemötande flytta in där. :)

eller en mindre loppis butik eller byte av prylar

Bra att de effektiviserar. Behövs 2 matbutiker av flera olika skäl.

Strömlöst, eller?

2013-11-01 20:47
Denna lapp satt på min trappuppgång i cirka en vecka, med information om att elen skulle stängas av torsdagen den 24 oktober mellan 09:00 – 11:00, någonting som lyckligtvis aldrig hände (i alla fall inte inom den anvisade tiden). Däremot hände det ett mycket kort, men inte obetydligt strömavbrott den 28 oktober under samma tidpunkt som stormen Simone härjade i södra och västra Sverige, och Com Hems telenät slutade uppenbarligen fungera i flera timmar.

Man kan ju undra om det verkligen var p.g.a. stormen som det strulade, med tanke på att det inte alls blåste särskilt mycket i Stockholmsområdet?

/Lamin

Com Hems telenät slutade uppenbarligen fungera i flera timmar. JAG startade bara om min router och på en minut så var ja online igen. så istället för att klaga på att grejorna inte fungerar så måste man lära sig hur dom fungerar före innan man börjar gapa.och strömmen som skulle brytas på dagen gick nog så fort att du inte märkte det..men du är väl en tjurig en och satt och kollade strömen hela dagen bara för att få en chans att gnälla..

 
Det här är Fisksatrabloggen.se – Hemsidan för alla Fisksätrabor.

Bloggen drivs av Lamin Jatta Modigh

Vill du bidra med tips eller texter?
Mejla redaktionen.


Sök

Här kan du söka blogginlägg.

FÖLJ OSS PÅ TWITTER

 
FACEBOOK

SÖK PÅ NVP.SE
MEST LÄST IDAG
FACEBOOK

REKOMMENDERAT PÅ FACEBOOK

NVP.SE PÅ TWITTER

EVENEMANG

Håll koll på allt som händer i Nacka och Värmdö i veckan.

Evenemangskalendern
NVP:S NYHETSBREV

Här anmäler du dig till NVP:s nyhetsbrev, med lokalnyheter varje tisdag och torsdag.

OM NVP

Nacka Värmdö Posten
Besöksadress: Värmdövägen 205
Postadress: Box 735, 131 24 Nacka

Tel Annons: 08-555 266 10
Tel Red: 08-555 266 20
Fax: 08-555 266 41

Mer om tidningen
Tipsa anonymt
Facebook
Twitter
RSS-flöde

ANNONS

Björkved

Fin torkad björkved 3m3, 30 cm, travad och hemkört på pall. 070-2151550

Se fler annonser
SUDOKU
/Global/Puffbilder/sudoku250.jpg

Spela det omtyckta spelet Sudoku på NVP.se. Klicka på länken nedan för att spela.

Spela Sudoku
COOKIES

NVP.se nyttjar cookies för att underlätta användarens aktiviteter. Det gäller både redaktionellt och kommersiellt material. Om du vill veta mer eller stänga av cookies på din dator, klicka på länken nedan:
Minacookies.se

 
 

Creative director: John Bark | Formgivare: Ivica Prgomet

Producerat av