FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Vega

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
24 april 2014

Förköp av biljetter till Semifinalen på Lördag!

2014-04-24 08:00
Förköp av biljetter, meddelande från Skuru:

Förköp av biljetter till semifinal 1, Skuru IK-Lugi HF.

På torsdag 24/4 (idag) finns möjlighet till förköp av biljetter till semifinal 1 mellan Skuru IK-Lugi HF. Vi kommer att ha försäljning mellan klockan 19:00 och 20:00 i entrén Nacka Bollhall.

Matchen kommer att spelas lördag 26/4 klockan 16:00 (obs ändrad tid).

Biljettpriser:
Sittplats 200:-
Ståplats 100:-

Förköp gäller endast sittplatsbiljetter,  ståplats säljs tidigas 1,5 timme innan matchstart.
Pensionärer/ungdomar/medlemmar ingen rabatt.

De biljetter som finns kvar kommer säljas i dörren, jag försöker vara uppdaterad här hur många det rör sig om.

Johanna

Foto: Avdo Bilkanovic

Läsartopp

2014-04-23 08:18
Otroligt kul att Johannas debattinlägg här på bloggen har uppmärksammats så mycket som det har gjort och jag kan bara hålla med henne på alla punkter. Vore intressant om vi kunde få någon form av kommentar från Nacka kommun och se hur de resonerar i frågan. En jätteviktig fråga för kommunen men särskilt för Skuru IK och hela dess verksamhet! Hur som helst så slog vi läsarrekord igår vilket är väldigt kul, välkomna hit nya läsare! Något som också är roligt är att frågan som togs upp här på bloggen igår ska uppmärksammas på nyheterna. ABC ska komma till bollhallen ikväll och göra ett inslag, jättebra att frågan får mediatid och att den når ut till fler för det behövs tror jag om vi ska få något att hända i kommunen.

Emelie

Förstår delvis varför du går till Lugi med de förutsättningar som de har. Lycka till där men först får du hjälpa till å slå ut dem :-).

Läser med sorg att Emelie är klar för Lugi till nästa säsong. Stor förlust för Skuru. Men jag förstår dig. Tränarteamet i Skuru har inte utvecklat laget alls under säsongen, tvärtom. Blir nog spelarflykt om de fortsätter. Synd, för det behövs ett bra lag i Mellansverige som utmanar Skåne och Göteborg. Lycka till i Lugi.

Och så smart av Lugi och släppa det 2 dagar före första semin. Skapar såklart oro i Skuru. Fördel Lugi

Det var jag tillsammans med Skuru och Lugi som valde att gå ut med det nu, för att lägga fokus på rätt saker och få bort snack. Men vi lever i nuet och nu ska en finalplats bärgas!

Vakna Nacka Kommun!

2014-04-22 08:41
Igår fick vi beskedet innan träningen att Nacka Kommun drar tillbaka planerna om att bygga om/ut Nacka Bollhall, en utbyggnad som spelare som Anna Ljungdahl Rapp och Katarina Chrifi Arvidsson säkert också en gång längtade efter när de var aktiva i klubben. Skuru har totalt tagit 3 SM-guld och två togs under tidigt 2000-tal. Jag kommer själv ihåg känslan av att vara i hallen - det var smockat med folk, härlig stämning, men alla kom inte in. Redan då var det problem med att få in tillräckligt mycket folk i hallen utan att riskera att det blev en fara. Att det inte har hänt något sen dess är skrattretande.

Nacka Bollhall invigdes 1992 vilket är 22 år sedan. Detta kan man även se på golvet som börjar svikta och på stolarna på läktaren som saknar ryggstöd eller i omklädningsrummen för motståndarna där man får kommentarer som "ni har de ofräschaste omklädningsrummen i serien". Och det förstår jag, det har ju inte hänt något på så många år och det blir löjligt att jämföra standaren på vår hall med Eslöv eller Lunds arena som är i toppskick. Det är helt absurbt att ett lag som legat i toppen av eliten i så många år fortfarande spelar i en hall som får dispens över att man inte har fullt stora läktare. Det är även helt absurt att Nacka Kommun drar tillbaka utbyggnaden av bollhallen när Skuru IK handboll, som har en sådans tor ungdomsverksamhet och delar hallen tillsammans med skolor och andra sporter, inte kan få bättre förutsättningar för att utveckla sina spelare. På Nacka Kommuns hemsida står det "Bollhallen i Nacka Sportcentrum är en av Nacka kommuns större sporthallar. Hallen passar för många olika typer av sporter; basket, badminton, innebandy, handboll, fotboll och gymnastik". En av kommunens större sporthallar och passar för så många... Kanske det är dags att agera på riktigt och se till att man kan springa på golvet utan att sjunka ner för att golvet sviktar?

Vår match mot Lugi på lördag skulle egentligen TV-sändas, men eftersom inte bollhallen håller måttet för att kunna TV-sändas var vi tvungna att flytta matchen. Matchen skulle då ha spelats i Eriksdalshallen, men eftersom den var upptagen skulle vi vara tvungna att spela i Fyrishov i Uppsala. Japp, ni läste rätt. Vi behöver alltså åka ända till Uppsala för att komma närmre en hall i fullt stor storlek som håller måttet för TV-match. Det är verkligen löjligt att det inte finns bätre förutsättningar i Nacka. Vi var dock tvungna att pga sportsliga skäl tacka Nej till TV-match, något som är otroligt bra för klubben, och ändå spela i Bollhallen.

Det är riktigt synd tycker jag själv att det inte finns bättre förutsättningar för ett elitlag i toppen, för jag vet att det är många som inte kommer kunna se oss spela på lördag för att hallen tar inte mer än en halvsida i de flesta arenor i Sverige.

Det är dags att vakna Nacka kommun och ge oss den hall som vi, tillsammans med många andra, förtjänar.

Johanna

Strålande skrivet Johanna. Ni förtjänar verkligen bättre förutsättningar. Vakna nu Nacka kommun och ge ert damelitlag rätt förutsättningar

Bra skrivet Johanna! Instämmer helt i det du skriver. Det är pinsamt att Nacka kommun nu drar tillbaks löftet om att bygga om Nbh. Lika pinsamt som att alla som vill se vårt fantastiska damlag spela inte får möjlighet att göra det. Förra året såldes slutspelsbiljetterna ut på mindre än en halvtimme. Det är skämmigt att vår rika kommun inte kan satsa de pengar som behövs för att vi skall få en väl fungerande bollhall med plats för publik och TV-sändningar! Säger som Errold Westman en gång sa i Robinson,-Nacka kommun borde "skämmes tamme fan!"

Bra skrivet Johanna men en detalj slank förbi, de TV-sända matcherna är ovärderliga ur ekonomisk synpunkt för en liten förening som Skuru. Föreningen tar stort socialt ansvar, är Nackas främsta klubb gällande PR för Nacka och ständigt i toppen i en av Sveriges största bollsporter. En större hall skulle innebära fler TV-sändningar, bättre ekonomi, ge möjlighet att erbjuda våra talanger att stanna längre och eventuellt få en något mindre dålig ersättning och ännu mer PR för kommunen och kanske ett SM-Guld!! Dessutom har Nacka ett gymnasium och 3 fullstora hallar inom 5 minuters gångavstånd. Varför inget handbollsgymnasium??? Nacka kommun bör skämmas ögonen ur sig. Gör minimalt/inget för elitidrott i Nacka.

Håller med till 100%. Tyvärr är det nog också en fråga om att det är damidrott och att Nacka är en gubbkommun. Kanske bäst och spela alla matcher i Eriksdalshallen för att få nån reaktion.

Helt skandalöst att en kommun av Nackas storlek kallar Nacka Bollhall för representationshall - den är liten, sliten, omodern och på väg bli farlig (golvet)Nacka kommun skulle inte behöva bygga en fantastisk hall, 1000 åskådare, modern och med lite sidoutrymmen skulle säkert räcka för handbollen o förmodligen övriga också? Ville man vara lite modiga kunde man hitta partners och bygga en hall för 3000-4000 åskådare, behovet av en så arena är skriande i hela Stockholms län så den skulle nog bokas en hel del. Tråkigt att kommunen inte förstår att bredd o elitidrott behöver varandra. Ungdomsidrotten, såväl utövare som ledare behöver förebilder på lokal nivå. Snart är det kanske inget problem för kommunen längre, har svårt att se hur Skurus damer ska kunna konkurrera när tv-sändningar o möjlighet att locka publik med en bra hall går till konkurrenterna med nya fina hallar. Det tråkiga då är att även bredden o ungdomarna drabbad, för det hänger som sagt ihop.

Lugi VS Skuru i Semifinal

2014-04-21 21:08
Under kvällen blev det klart att det blir Lugi vi möter i semifinalen. Skövde blev tyvärr överkörda av ett revanschsuget Höör som inte visade någon respekt alls på bortaplan i kvällens fjärde kvartsfinal. Efter matchen kunde Signell meddela att dem valde att möta Höör i semifinalerna vilket gjorde att Lugi blev kvar till oss. I och med att vi får möta Lugi blir det tredje året i rad som vi möts i en semifinal och efter fjolårets snöpla förlust efter dubbla förlängningar i femte avgörande är vi från Nacka ruggigt sugna på revansch. Det ska bli sjukt kul att semifinalserien äntligen drar igång och första matchen blir hemma i Bollhallen på lördag. Matchen skulle ha TV-sänds men pga massa olika anledningar så blir det inte så... Mer om det i ett senare inlägg. Ladda batterierna för att skrika ordentligt på läktaren på lördag, det kommer behövas!! Johanna

Glad Påsk från Skurus tjejer

2014-04-16 11:25
Idag blir det vår sista kollektiva träning innan vi går på Påskledighet. Eftersom vi vann vår tredje kvartsfinal så kunde vi unna oss ledigt över påskhelgen. Detta passade även bra då våra U-landslagstjejer är borta på kval i Italien i veckan så vi är 5 man kort.

Under träningarna vi haft den här veckan har vi haft fullt fokus på oss själva och individuell teknik då vi ännu inte vet vilka våra motståndare blir i och med att Skövde lyckades slå Höör i den tredje kvarten. Väldigt kul tycker jag personligen så att det blir lite mer dramatik i slutspelet. Deras fjärde match spelas på måndag (tror jag), så då kan det bli klart vilka vi får möta. Annars får vi vänta några dagar till för att veta om det blir Sävehof elelr Lugi i semin.

Tills dess vill jag och Emelie önska er alla en Glad Påsk. Det kommer inte hända så mycket på handbollsfronten under ledigheten då vi endast har egna pass att beta av, så därför tar vi också lite ledighet från bloggen tills efter helgen.

Johanna

Foto: Avdo Bilkanovic

Fantastiskt skönt!

2014-04-14 10:48
Ååååååh vad skönt! Igår kunde vi säkra semifinalplatsen efter 3-0 i matcher mot Eslöv. Gårdagens match var lite upp och ner för båda lagen och efter en jämn första halvlek (11-11) så kunde vi vinna matchen med 29-20 där vi sprang ifrån på slutet. När slutsignalen gick så var det en torligt skön känsla och hela laget var i eufori, känns bra att kunna få lite extra tid fram tills semifinalspelet och kunna lappa ihop kropparna och lägga fokus på oss.

Vill även passa på att tacka vår fantastiska publik för er insats igår. Ni var helt fantastiska och det blir som en extra spelare på plan! Vi hade ett grönt hav som hejade fram oss till seger, både unga och vuxna! Helt underbart och hoppas att ni kommer tillbaka till semifinalerna, vi behöver er! En stor kram till er alla!

Emelie

Grattis till semifinalplatsen! Kul att ni hör och ser oss och uppskattar vårt stöd på läktaren. Hoppas många ställer upp på samma sätt inför semifinalerna. Jag är tyvärr bortrest på lördag men ska göra vad jag kan för att få dit de grönklädda supportrarna och alla andra som vill vara med och heja på er. Se till och vinn några fighter nu så att jag också får chansen att se er spela semi :-) Lycka till!

Kvartsfinal 3:5

2014-04-13 09:21
Idag spelar vi vår tredje kvartsfinal mot Eslöv i Eriksdalshallen kl 16:00. För er som inte kan ta er dit så sänds den på SVT1, men vi önskar att så många som möjligt kan ta sig till Eriksdalshallen så att det blir en riktig handbollsfest!

Igår hade vi ett bra morgonpass i Eriksdalshallen som avslutades med lite detaljtaktik om hur vi ska sätta upp spelet idag. Vi är otroligt laddade inför uppgiften och sugna på att göra en bättre prestation än vår senaste match.

Kom och heja oss fram till semi!

Johanna

Vi kan avgöra på hemmaplan!

2014-04-11 14:45
I och med att vi vann onsdagens match mot Eslöv, vilket var kvartsfinal nr 2, har vi chansen att avgöra på söndag på hemmaplan när vi möter dem för en tredje gång. Dock kommer inte vår hemmaplan vara Nacka bollhall denna gång, utan vi har förflyttats oss till Söders höjder, närmare bestämt Eriksdalshallen. Det vore otroligt häftigt om vi kunde skapa en lika bra stämning som vi hade förra året när vi spelade slutspelet där. Då skapade ni, publiken, en magisk atmosfär och det vore väldigt kul om vi kunde få samma inramning på söndag.

Så kom till Eriksdalshallen på söndag kl 16:00 och heja oss fram till semifinal, då blir det åka av!

Johanna

Gameday!

2014-04-09 14:57
I kväll smäller det! Kvartsfinal 2:5 mot Eslöv hemma i Nacka Bollhall. Vore sjukt kul om så många som möjligt kom och heja fram oss till seger i kväll! Kan vi inte se till att fylla hallen med Skurufans och se till att Eslöv får det riktigt jobbigt med en sjunde grön skuruspelare?

Matchstart som vanligt 19.00 i Bollhallen! Vi kommer vara taggade till tusen och göra allt för att ta med oss ytterligare en vinst i den här kvartsfinalserien!

Emelie

Vinst i kvartsfinal 1:5

2014-04-06 19:48
Imorse åkte vi ned till Eslöv med 8.21-tåget från Stockholm för att hämta hem 2 viktiga poäng. Resan gick ovanligt snabbt, men det var ganska skönt för ibland är det rätt tradigt att gå och vänta...

Vi inledde matchen hungrigt och bra med ett stabilt försvars- och anfallsspel. Det blev tidigt rätt måmga utvisningar i matchen vilket gjorde att det blev en rätt ryckigt. Vi gick till halvtidsvila med en ledning på 4, 10-14 och andra halvlek dominerade vi helt. Vi spelade bra och samlat försvarsspel vilket gav utdelning framåt med lätta mål. Slutresultatet skrevs till 18-32 - en grym laginsagts och en perfekt födelsedagspresent!!

Nu sitter vi på tåget hem till Stockholm och kommer hem redan 23 ikväll. Imorgon är det ny träning med fortsatt fokus på Eslöv och allt det vi kan göra bättre. Nästa match är redan på Onsdag i bollhallen kl 19:00, så kom dit och heja oss fram till ytterligare en seger!

Johanna

Dubbelt grattis!!

Givande dagar

2014-04-03 21:17
I och med att vi haft en del spelare bort på U-landslagsuppdrag och jag själv i Serbien med A-landslaget har iv inte kunnat haft några slutspelsdagar för att tajta ihop gänget som vi brukar göra när vi går in i slutspelet. Därför samlades vi igår vid lunchtid på söder där vi skulle ha lite övningar ihop. Under eftermiddagen blev vi ledda av en kvinna som är skådespelare och stand-upkomiker och hon hade lite teaterövningar med oss och samarbetsövningar. Det var alltifrån att vi skulle stava våra namn med våra kroppar till kull-lekar samt små teateruppsättningar. Det blev hur som helst en riktigt bra eftermiddagen som avslutades i Hammarbysjöstad medmiddag tillsammans.

Idag fortsatte temat med slutspelsläger då vi samlades i farstahallen för handbollsträning kl 10. En mycket bra träning där vi började med basket för att komma igång med kropparna. Efter det var vi nåhgra som grillade korv hemma hos fmailjen Westberg och sedan var det smaling i Skurustugan för videoklipp och samtal om vårt lag. Det bjöds även på tårta eftersom Hanna Daglund fyllde 20 år idag. Efter mötet åkte vi vidare till bollhallen och avslutade dagen med ett bra handbollspass med mycket spring och kamp.

Nu är vi väl förberedda inför söndagens match och har bara en avslutande träning på lördag då vi ska putsa till det sista.

Johanna

Slutspelsfas

2014-03-31 11:50
Det blir lite glest med inlägg här på bloggen nu när vi är mitt emellan serien och slutspelet, det händer inte särskilt mycket utan att vi tränar på och börjar så smått ladda på inför det som komma skall. Men lite spännande händer det i alla fall, i helgen mötte vi nämligen Sveriges U-20 damer i en träningsmatch. De hade läger uppe i Sthlm och vi tackar för allt motstånd vi kan få inför slutspelet. Vi hade en del spelare sjuka vilket gjorde att vi som var friska fick köra hårt, vilket i och för sig var väldigt roligt men lite tufft att inte ha ordinarie lag ändå. Matchen slutade lika efter en väldigt svängig tillställning. Vi gjorde en bra och en dålig halvlek och Sverige tycker jag gjorde en okej instats, men som sagt kul att spela match igen!

Veckan som kommer så lättar vi upp på fysen för att hitta en bra känsla och form inför första kvartsfinalen på söndag borta mot Eslöv. Det blir mycket fokus på vårt spel och hur vi ska göra för att vara så förberedda som möjligt när det väl smäller. Otroligt kul att det drar igång, det är nu det börjar på riktigt!

Emelie

Veckan som kommer

2014-03-24 09:59
Hoppas att alla ni läsare har haft en skön helg, det har jag haft. Eller den har varit lugn i alla fall, har haft en förkylning på halsen men den är på bättringsvägen och nu är det bara att snyta sig massa kvar. Men känslan av att inte behöva plugga något (eftersom jag hade tenta förra veckan) är otroligt skön och den kommer hålla i sig några dagar till.

Nu har vi en liten mellanperiod inför det viktiga och roliga slutspelet. Vi kommer därför köra på lite hårdare denna veckan med träningar och tuffare fys. Den här veckan kommer vi även ha en del spelare iväg på landslagsamlingar. Johanna åkte tidigt imorse till Köptenhamn för vidare färd till Serbien där första EM-kvalmatchen kommer att spelas. Returmötet kommer vara i helgen tror jag, i Kristianstad(?). På torsdag kommer våra U20-tjejer att ha läger så då blir dom borta några dagar. Så ett stort lycka till till alla våra tjejer!

Vi som kommer vara kvar på hemmaplan ska göra allt för att bygga upp en bra känsla inför slutspelet och vi kommer köra på som bara den!

Ha en trevlig måndag!

Emelie

Summering och det som komma skall

2014-03-20 21:05
I och med matchen igår så är seriespelet 13/14 nu färdigspelat och vi står inför det kommande slutspelet. Utgångsläget inför matchen var att vi var tvungna att vinna för att ha en chans på 3e platsen då Höör gick om oss när vi mötte dem på bortaplan. Förutom att det var ett derby som alltid ger extra tändvätska hade vi alltså mycket att spela för eftersom vi verkligen ville knipa 3e platsen. Matchen började jämn och Spårvägen satt i förarsätet men efter ca 10-15 min så ändrade vi på det och vann sista kvarten i första halvlek med 11-3, ett försprång som de aldrig orkade hämta upp. Det var många fina prestationer igår men framförallt så var det en riktigt skön lagseger där vi alla bidrog till maskineriet som malde ner Spårvägen. Trots en stabil insats av Höör mot Sävehof lyckades dem inte rå på göteborgarna vilket innebar att vi gick om Höör i tabellen och slutade 3a och Lugi:s seger mot Önnered (som satt långt inne) gjorde att de slutade på en 2a plats.

Vilka kommer då mötas i kvarten? Eftersom Sävehof fick välja först valde dem Önnered, Lugi som andraväljare valde lite otippat Spårvägen vilket innebar att vi fick välja mellan Skövde och Eslöv - och då valde vi skåningarna. Den sista kvartsfinalen blir alltså mellan Skövde och Höör, en repris på fjolårets kvart. Matcherna kommer dra igång första helgen i April, och nytt för i år är att man börjar på bortaplan och får sedan två hemmamatcher i rad.

Om man ser till de resterande lagen så kommer Kärra flyttas ned direkt medan Skånela, Heid och Västerås får kvala mot tre allsvenska lag.

Sammanfattningsvis har vår egna insats varit rätt upp o ner under året. Första delen av serien, innan den vände, tappade vi endast 3 poäng totalt medan vi under den andra halvan tappat 6 poäng. Vi har även varit upp o ner i flera matcher där våra toppar varit otroligt höga och våra dalar riktigt djupa. Sista matchen mot Spårvägen nu vidade vi ändå en bättre jämnhet matchen igenom vilket gav oss en härlig känsla att bygga vidare på nu när vi går in i slutspelet. Hela året går man och väntar på att man ska få komma in i slutspelsbubblan igen och snart är den här, så nu gäller det att njuta till max!

Johanna

Upplopp

2014-03-16 13:32
Veckan börjar lida mot sitt slut vilket innebär att vi glider in på upploppet av serieslutspurten. På onsdag kommer samtliga lag i Elitserien spela sin avslutande match och därefter kommer det bli klart vilka som kommer ställas mot varandra i de kommande kvartsfinalerna. Om man ser till serien så kommer det bli viktiga och avgörande matcher för flera lags placeringar på onsdag. De enda lagen har sina placeringar klara (om jag kollat rätt) är Sävehof som tar 1a platsen, Skövde kommer inte kunna komma varken sämre eller bättre och Skånela har en kvalplats säkrad. Resterande lag, inklusive oss själva, har mycket att spela för då det gäller klättra i tabellen, klara av slutspelsplats eller att inte bli nedflyttad direkt. Vi måste vinna mot Spårvägen för att hamna på en 3e plats i tabellen samtidigt som Spårvägen måste vinna över oss för att få spela slutspel. Förutom alla dess krav och måsten så är det i slutändan ändå än vanlig match, men det gäller som alltid att vara på tårna för annars går det fort i handboll.

En annan sak som inte hör till ämnet men som jag vill poängtera är dessa kommentarer som börjat trilla in på bloggen. Det är jätteroligt att fler börjar hitta hit och kommenterar - fortsätt med det, men jag ber er att inte kommentera om spelares prestationer, om det inte görs för att hylla någon såklart. Tack på förhand!

Johanna

Det är tråkigt när läktarkommentarerna sprider sig även till bloggar. Många vet ju bäst, när de inget eget ansvar har. Istället borde de fundera på varför de själva inte är utvalda som spelare, tränare eller ledare. Men det smärtar kanske.

Tråkig förlust.

2014-03-13 10:45
Det blev förlust i gårdagens match borta mot Höör. Sen dem kom upp i elitserien har vi haft många jämna matcher där flera slutat lika, vilket det var på väg att göra igår också. Höör gjorde sitt segermål med 4 sekunder kvar då dem hade satt in en västspelare. Oerhört surt att förlora när sekundrarna bara tickar iväg mot matchens slut. Det är aldrig kul att förlora, men när man gör det på det här sättet så svider det extra mycket. Denna förlust innebär också att vi inte kan ta en andra plats i tabellen, vilket också känns otroligt tråkigt. Nu är det bara en match kvar av ordinarie serie innan vi går in i slutspelet och det blir en derbymatch mot Spårvägen hemma i Bollhallen på onsdag. Vi kommer kämpa för vår tredjeplats och Spårvägen kommer kriga för en slutspelsplats.

Bryt ihop och kom igen, det är det vi kommer att göra.

Johanna

Ny vecka!

2014-03-10 08:34
I helgen blev det seger mot Skånela hemma i Bollhallen med 34-22. Första halvlek var jömn och vi spelade ganska ofokuserat med en hel del missade avslut trots att vi kom till många bra lägen. Men det blev bättre i andra där vi spelade riktigt bra stundtals och vi tar med oss en härlig lagkänsla till nästa match som är redan på onsdag där vi möter Höör på bortaplan i Skåne.

Idag är det träning som vanligt och jag tror att det är lite intervaller som står på schemat innan handbollen också, får se om det blir lika mycket träningsvärk som förra måndagen. Så nu blickar vi alltså framåt mot nästa match, nu är alla poäng extremt viktiga och vi ska ge Höör en riktig omgång nere i Skåne!

Emelie

Årets viktigaste match! vad väljer man då för coachning. Jo att bänka Carin Strömberg i början av matchen och väljer att låta en spelare starta som knappt varit med i truppen tidigare i år. Varför? På H6 väller man att ta med en 9 m spelare som heller knappt varit med i truppen tidigare. Osäkrare spelare på den positionen har man sällan sett, långsam i kontringen, dåligi försvaret och tog inte sina lägen. ändå får hon spela typ halva matchen. Varför? När man kan välja att låta Kristin eller Lina spela på där. Halva första halvlek har man på h9 en spelare som inte en enda gång går på mål utan bara spelar i sidled. Varför? Tycker synd om alla er spelare som lägger ner så mycket tid och så blir ni m.atch efter match mot topplagen bortcoachade av era tränare. Har det gått prestige i densociala coachningen för deras del? Beviset att coachningen inte håller har ju verkligen kommit nu mot topplagen.

Ja det är skrämmande hur man förstör Skuru som har så bra lag. Tror inte spelare som är i landslaget och på gränsen dit nöjer sig med att spela halva matcher. Kan nog bli en del speltapp. De har ju under den här säsongen inte utvecklats överhuvudtaget utan snarare tvärtom.

När Johanna äntligen börjar att skjuta från 9 meter och matchen vänder till 21-19 (tror jag) så bänkas hon och Höör går i fatt. Hopplöst. Annars var det väl i mycket orgien i tekniska fel som fällde Skuru denna gång plus ett skytte som fick Höör:s målvakt att framstå som rena väggen även om hon iofs är bra. Frågan är om det inte är dags för Westbergarna m fl att dra vidare i karriären - tror inte att de kommer att utvecklas mer i nuvarande miljö.

Träningsvärk!!!

2014-03-07 13:17
I måndags rivstartade vi veckan med 200m intervaller som Emelie skrev. På förmiddagen hade vi kört ett tungt överkroppspass och avslutade kvällen med handboll. I tisdags var det hoppkoordination+handboll och i onsdags innan träningen var jag och Emelie och körde ett benpass med vår fystränare, Calle. Alla dessa pass plus handbollen igår har satt sina spår i min kropp. Jag har sån sjuklig träningsvärk i rumpa/baksida lår så att det värker. Vi ska köra tungt i någon vecka till och sedan lätta upp till slutspelet så att vi får en formtoppning, och det längtar jag till kan jag säga er. Idag ska jag gå till gymmet och sätta mig och cykla lite och köra lite rehab så att man kropp vaknar till innan matchen imorgon. Det kommer göra gott.

Kom till bollhallen imorgon kl 15 och se oss ta emot Skånela!

Trevlig helg!

Johanna

Semlor och landslagsuppdrag

2014-03-04 21:22
Idag var det semmeldagen och det visste vår lagledare Bettan! Under flera år tillbaka har våra lagledare bakat till hela laget då det varit semmledagen/kanelbullens dag. De skämmer verkligen bort oss med material och service och de borde få mer uppskattning än vad de egentligen får - så tack Johan, Tatti och Bettan för det ni gör. Ni är guld värda och utan er hade verkamheten inte fungerat!

Idag kom även truppen ut till kommande dubbelmöte i EM-kvalet mot Serbien som kom 2a i VM som spelades i december förra året. Det är jättekul att jag får förtroende att representera Sverige igen och jag kommer vara riktigt taggad när vi åker till Serbien inför den första kvalmatchen den 27e mars. Hemmamötet blir den 30 mars i Kristianstad - så om ni inte bokat biljetter ännu och har vägarna förbi, gör det nu!

Truppen ser ut såhär:

Mv
Filippa Idéhn, IK Sävehof
Cecilia Grubbström, OGC Nice

V6
Louise Sand, IK Sävehof
Edijana Dafe, IK Sävehof

M6
Ulrika Ågren, Buxtehuder SV                                              
Frida Tegstedt, IK Sävehof

H6
Hanna Fogelström, IK Sävehof
Nathalie Hagman, Lugi HF

V9/M9/H9
Linnea Torstenson, Viborg HK
Jamina Roberts, IK Sävehof
Maria Adler, HC Odense
Johanna Westberg, Skuru IK
Isabella Gulldén, Viborg HK
Johanna Ahlm, Team Esbjerg
Ida Odén, IK Sävehof
Anna-Maria Johansson, Skövde HF

Nu ska jag smaska i mig en till semla här hemma, det blev några över efter träningen så det var först till kvarn!

Johanna

Veckan är igång

2014-03-04 09:25
Nu har den här veckan startat och det med besked. Igår hade vi som vanligt träning och på schemat stod det även 200meters-intervaller, vilket är otroligt jobbigt. Vi startade upp med att värma upp tillsammans på löparbanan och sedan var det bara att ge gärnet! Vi körde 10x200 i en form av stafett så vi körde tillsammans tre och tre för att få lika mycket vila hela tiden. Det blev ett riktigt bra pass på löparbanan och sedan gick vi in i hall och där blev det också ett bra handbollspass med fokus på individuell teknik. Trots lite tunga ben i början så blev det en bra träning och vi kunde hålla bra kvalité passet igenom! Bra jobbat tjejer! På bilden så ser ni Madde som ligger på golvet i omklädningsrummet lite halvt utslagen efter löpningen. 

ikväll är det träning som vanligt igen och det är bara att köra på lika bra som vi brukar!

Emelie

Jag hatar att förlora.

2014-03-03 09:13
När man lägger ner mellan 10-15 timmar i veckan på förberedelser med videotittande och träning är det så otroligt surt att förlora. Det är också otroligt jobbigt att förlora när man sitter i förarsätet och har greppet om matchen, ett grepp som vi släppte alldeles för lätt till ett hungrigt Lugi. Handboll är väldigt svängigt och det borde vi ha lärt oss vi det här läget. Man har inte råd att slappna av för laget som är i underläge gör ju alltid allt för att komma ikapp.

Halvlekarna var verkligen som dag och natt från vår sida. Vi bränner förvisso rätt många klarar lägen i första men då har vi iallafall ett flyt i spelet och låter bollen göra jobbet. I andra halvlek blev det alldeles för många låsningar och en-mans-prestationer vilket ledde till att flytet försvann, och då är tyvärr Lugi ett för skickligt försvarsslag. Tungt är bara förnamnet efter sådana förluster, men det är bara att brya ihop och komma igen.

Efter matchen stannade jag och Emelie kvar hos Nathalie i Lugi och servade henne med middag och frukost. Skönt att se att hon var på benen väldigt snabbt efter incidenten med knät och hoppas verkligen att det inte är något allvarligt!

Johanna

Skåne-helg

2014-02-28 09:20
Efter en vecka med träningar och en hel del annat för min del så är det nu dags för match igen. Den här gången komme vi göra lite annorlunda än vad vi brukar göra när vi har bortamatcher. Imorgon Lördag möter vi Lugi på bortaplan och eftersom att den ska tv-sändas i vinterstudion på SVT så spelas matchen klockan två vilket gör att det blir lite tight för oss att åka ner samma dag med tåget. Vi kommer därför att åka ner redan idag och sova på hotell för att vakna upp pigga och laddade på matchdagen. Tåget går cirka 17 idag och sedan blir det kvällsmat på hotellet innan det är dags att sova och se till att vi är utvilade.

Känns riktigt bra att få vara på plats i god tid och hinna ladda upp tillsammans och fokusera på match redan när vi går upp på morgonen. Så ska bli kul att spela match imorgon och känna att vi har gjort allt vi kan med förberedelser mm. Är redan nu taggad för att det kommer bli en tuff match och förhoppningsvis en rolig match att titta på. Matchen sänds som sagt på SVT klockan två, så se till att planera er lördag så att ni har en lucka där så ni kan heja fram oss till seger om ni inte är på plats i Lund.

Trevlig helg på er!

Emelie

Vad är det för coachning???? Man toppar inte i slutet utan låter Westbergarna sitta på bänken ca en kvart när Lugi börjar sin upphämtning. Helt sanslöst!!! Bara för Lugi att tacka. När det är 5 min kvar ska man punkta Hagman, då får Skurus för dagen bästa kantspelare gå och sätta sig. Med den här coachningen går man inte långt i slutspelet. Jag är mållös inför den urusla coachningen. Det är elitidrott inte socialverksamhet

Håller helt med Carl. Har under en längre tid misstänkt att Skuru:s coacher drabbats av hybris och inbillat sej att man har en lika bred trupp som Sävehof. Man har varit på väg att tappa flera matcher tidigare p g a social coaching - nu hände det.

Kan bara hålla med föregående skrivare. Det är dags att agera, Styrelsen. Detta är pinsamt och har varit så hela säsongen.

Ja det är direkt pinsamt hur man disponerar laget, har så varit hela säsongen. Skulle vara mycket intressant och höra tränarnas förklaring till att man bänkar Westbergarna länge i 2:à halvlek. Även intressant med en förklaring till varför man plockar bort Lina H-S när man ska punkta. Hon var bäst av kantspelarna idag.Varför tog man inte bort Wrede? Tränarna kan ju snacka hur mycket dom vill om hur stor och jämn trupp man har. Alla vet att Westbergarna och Strömberg är mil bättre än övriga i Skuru på 9 m, ja alla då förutom tränarna i Skuru...Man låter

Håller helt med tidigare Annette... rent bedrövligt att bänka Westbergarna .. vad händer ?? Hur tänker ni?? Social verksamhet kan man köra med barn, inte på elitnivå... låt dom bästa spela och byt ut när dom isåfall behöver vila eller inte presterar det dom ska!

Måste tyvärr hålla med föregående inlägg. Att låta alla spela i princip lika mycket kan man ev göra mitt de sämre lagen. Men inte när en ev femte hemmamatch i semin står på spel. Samt när självförtroende inför slutspelet ska byggas mot antagonisten Lugi. Annars var första halvlek mycket bra så självklart finns det goda chanser att reparera detta snart. Heja Skuru!

Framtiden stavas SKURU

2014-02-27 13:15
I går släpptes truppen för U-20 landslagets (tjejer födda 94/95) nästa samling som kommer äga rum i Stockholm i slutet av mars som förberedelser inför VM-kvalet i april. I den truppen har vi 5 tjejer från Skuru och dominerar helt klart uttagning. Stort grattis och lycka till tjejer!

Truppen:
Jessica RYDE, Höörs HK H65
Hanna DAGLUND, Skuru IK
Kristin NORDSTRÖM, Skuru IK
Hanna BARRÖGÅRD, VästeråsIrsta HF
Rebecka LINDBERG JOHANSSON, Höörs HK H65
Daniela GUSTIN, TSV Nord Harrislee
Melissa PETRÉN, Spårvägen HF
Julia ERIKSSON, Kärra HF
Hanna ÅHLÉN, Skuru IK
Amanda SUNDBERG, IK Sävehof
Jenny SÖDRÉN, Skuru IK
Isabella BENGTSSON, Skuru IK
Ellenor ÅSTRÖM NILSSON, VästeråsIrsta HF
Elin LUNDBERG, Skara HF
Jenny KARLSSON, Kärra HF
Olivia MELLEGÅRD, Önnereds HK

Johanna

Tisdagsträning = Duschtisdag

2014-02-25 20:44
Idag är det tisdag vilket innebär träning i vanlig ordning men även obligatorisk dusch för samtliga spelare i Skuru:s damlag. Vi har som vana att komma iväg otroligt snabbt efter varje träning och därför införde vi för ett tag sedan en duschdag, och den landande på tisdagen. I ett lag är det otroligt viktigt med ammanhållningen och det är rätt gött att stanna kvar lite efteråt och utbyta några ord och snacka skit i omklädningsrummet, men framförallt att komma ner i varv.

Förutom att duscha har vi även tränat idag. Vi började dagens pass med hoppkoordination/spänst/snabba fötter i olika banor. Därefter blev det fokus på intensitet i försvar samt att använda hela banan i anfallet. Det blev en riktigt bra träning och en av anledningarna är nog för att folk var sugna på att köra i och med att vi ägnade hela gårdagen åt videoanalys samt diskussion.

På lördag har vi en otroligt viktigt match borta mot Lugi om vi ska behålla vår andra plats i tabellen. I och med att matchen redan spelas kl 14:00 så reser vi ned dagen innan och bor över på hotell. Men till dess blir det fokus på vårt och finslipning, taggningen kommer det inte vara något fel på då vi har en enorm revanschlust från vår senaste förlust.

Johanna

Tung förlust

2014-02-23 15:08
Gårdagens seriefinal belv inte riktigt som vi tänkt oss. Vi var sjukt taggade när domarna blåste igång och vi inledde matchen riktigt bra, men efter första halvlek fick vi en tidig utvisning och Sävehof utnyttjade den på bästa möjliga sätt och gjorde direkt 3-0 på oss. Vi hade lika, 16-16, efter ca 5 min in i andra efter en stark start i och med att vi låg under med 13-15 i halvtid, men tyvärr kommer vi inte riktigt tillbaka in i matchen efter det. Uppställt tycker jag att vi gör det bra mot dem, både i offensiven och i deffensiven. Det är vårt hemspring som är lite för oorganiserat samt att vi brände på tok för mycket fria lägen, båda i första-fas-kontringen och i andra-fas. Siffrona blev som bekand 22-32 vilket jag tycker är lite orättvisa siffror om jag får uttrycka mig så för det speglar inte matchbilden rätt. Vid flertalet gånger spelar vi ut Sävehof, så deras försvarsspel hade vi inte så stora problem med, utan det var Filippa i mål som storspelade. Med lite kyla i avsluten hade matchbilden sannolikt sett annorlunda ut. Det kändes faktiskt lite som att möta sig själva igår då vi ofta straffar våra motståndare när de gör något misstag... Otroligt jobbigt. Vi har med andra ord mycket att lära oss av den här matchen och kommer nog ägna större delen av träningen imorgon till att kolla på matchen ihop för att se skillnaden i de olika halvlekarna.

Johanna

Seriefinal!

2014-02-22 11:26
Idag är det match igen, 3:e matchen på 7 dagar! Idag är det de regerande svenska mästarna som kommer på besök och det ska bli extra kul. Vi har haft några dagar på oss att förbereda oss och det känns väldigt bra i truppen och alla är inställda på att göra en riktigt bra match! Det är alltid extra kul att få möta topplagen för det blir ofta tuffa och jämna matcher och man har inte råd att göra några misstag för då blir man straffad direkt. Så idag gäller det att vara med från början för det kommer nog att bli en match med mycket fart och spring och en hel del tuffa närkamper.

Vi har samling 12.00 för att käka lunch hos Staffes och sedan börjar laddningen. Matchstart 15.00 i Bollhallen och idag hoppas vi på mycket publik så det gäller nog att vara på plats i hyffsad tid! Vore kul om vi kunde bjuda upp till bra stämning på planen så får ni göra detsamma på läktaren!

Nu kör vi!

Emelie

Bortaseger i gurkstaden

2014-02-20 15:50
Igår blev det vinst borta mot VästeråsIrsta i en till en början jämn match. Halvtidsresultatet skrevs till 13-13 efter en delikatess av Alexandra Bjärrenholt när tiden var ute. Andra halvlek startade vi grönvita bäst och kunde efter 10 min göra ett ryck där vi punkterade matchen. Slutresultatet blev 21-28 och är helt glad en godkänd insats på bortaplan. Bäst på plan i vårt lag var Kristin och Emelie, en klapp på axeln till er!

Idag har vi träning igen och nu har fokus förflyttats från Västerås till serieledarna Sävehof. Vi gjorde en bra första halvlek mot dem borta och hoppas att vi kommer göra en bra match mot dem på lördag under 60 minuter. Vi är troligt taggade för att bryta deras segersvit somtidigt som vi vill fortsätta med vår fina på 12 raka. Kom till bollhallen på lördag kl 15 och heja oss fram till vinst mot serieldarna!

Johanna


Bild tagen av Tony Persson, VLT.

Dagen före match

2014-02-18 13:47
Matcherna rullar på i ett vansinnigt högt tempo.. Kul!

Igår hade vi en bra dagen-efter-match-träning med bra tempo och kamp. Idag kommer det blir större fokus på morgondagens motstånd, närmare bestämt VästeråsIrsta. Matchen spelas på bortaplan men eftersom det inte är superlångt att åka dit tycker jag att alla grönvita supportrar som inte har något för sig på lill-lördagen ska bege sig till den så kallade "bomben" och se när vi spelar mot Västerås. Vi ska göra allt för att försvara vår andra plats i tabellen så vinst är det enda som gäller imorgon!

Om ni inte kan se den matchen rekommendarar jag att ni sätter av 2 timmar på lördag för suverän handboll. Klä er i grönt och kom till bollhallen kl 15:00 när vi ska sätta stopp för de regerande svenska mästarinnorna!

Tills dess, ha en bra vecka!

Johanna

Ny vecka

2014-02-17 13:17
Det blev vinst igår mot Önnered på bortaplan. Vi vann med 31-23 efter en match där vi ledde i stort sett hela tiden men där Önnered aldrig slutar kämpa och står upp bra. Vi hade många bra perioder men också en hel del som vi kan förbättre, vilket ger oss blodad tand till matchen på onsdag mot Västerås där vi ska visa att vi kan spela bättre än igår.

Hur som helst så var det kul med match igen och nu är det en ny vecka med nya tag och nytt fokus på vår nästa match. Eftersom det är så tight med matcher nu så gäller det att hela tiden kunna ladda om och fokusera om på nästa match. Så ikväll har vi redan släppt vinsten från igår och nytt fokus kommer ligga på Västerås. Ska bli otroligt kul att spela så mycket matcher nu och särskilt kul mot bra motstånd.

Emelie

Mot Götelaborg!

2014-02-16 10:58
Nu sitter vi Skurutjejer på tåget till Göteborg, samling 9:59 på Centralen och avgång 10:14. Vi kommer äta lunch när vi kommer fram till Göteborg och sedan blir det matchuppladdning och match kl 17. I och med att matchen är relativt sen så kommer vi inte komma hem förrän strax innan tolv inatt vilket är ganska segt... Å andra sidan så fick vi lite sovmorogn istället vilket verkligen uppskattades imorse.

Igår tog VästeråsIrsta två viktiga poäng på bortaplan mot H65 Höör. Det blev en riktigt målsnål match som slutade 13-16 till bortalaget och Västerås ligger nu över slutspelsstrecket istället för under. Sjukt egentligen att det kan bli så lite mål i en handbollsmatch... Men målvakterna hade 45% och 54% i räddningsprocent och ingen utav lagens storskyttar hade dagen, så då är det tydligen möjligt. Bra jobbat iallafall utav Västerås!

Nu ska jag vila lite och sen blir detf ullt matchfokus, håll tummarna här hemma!

Johanna
 
Emelie Westberg och Johanna Westberg, födda 1990, är ett av tvillingparen som spelar i Skuru handboll i elitserien. De bor båda i Nacka och har spelat i Skuru sedan barnsben.

På bloggen skriver de om livet på och utanför handbollsplanen.

Läs de fem senaste inläggen

Sök

Här kan du söka blogginlägg.

NATUR
/Global/Nyhetsbilder/2014/April/grodpuff1.jpg

Nacka kartlägger
grodperspektiv

"Groddjuren är fridlysta"
LEDAREN
/Global/Personal/anders250.jpg

Anders Milde:
"
Inte ens Nackas klassiska skyline är ohotad."

Det nya klistras in framför det gamla
BOSTAD
/Global/Nyhetsbilder/2013/december/sjoutsiktpuff.jpg

Sjöutsikt lyfter värdet till skyarna

Vilka yttre faktorer påverkar priset?
VÄRMDÖ
/Global/Nyhetsbilder/2013/december/busskurspuff1.jpg

De tar strid för
den gröna funkiskuren

En 70 årig skönhet i förfall
KONST
/Global/Nyhetsbilder/2013/december/konstpuff.jpg

Konstchefens inredningstips

"Kvalitativ konst behöver inte vara dyr"
NACKA
/Global/Nyhetsbilder/2013/december/magikerpuff.jpg

15-åringen som
lurar skjortan av dig

"100 timmars träning"
SPORT
/Global/Nyhetsbilder/2014/februari/motneiropuff.jpg

Bajenstjärnans nya utmaning

José Monteiro ska lyfta Värmdö IF
MITT KVARTER: HENRIKSDAL
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/Mitt-kvarter-Henkan-NE5.jpg

Så förvandlades Henriksdal till en borg

"Pappa tyckte att det var fint."
KULTUR
/Global/Nyhetsbilder/2013/december/Stig-Lindberg_puff.jpg

"Han drevs av
en lust att arbeta"

Stig Lindberg inpå livet
BÅT & SJÖVLIV
/Global/Nyhetsbilder/2014/April/Batgyggare-JF-puff2.jpg

"Ångbåtsinredning
på tio veckor"

Anders är av det rätta virket
KLASSIKER TILL HAVS
/Global/Nyhetsbilder/2014/April/Stjarnbaten.jpg

Överlevde glasfiber
och majbrasor

Stjärnbåten – ett levande minne från förr
KULTUR
/Global/Nyhetsbilder/2014/April/danspuff1.jpg

"Min kropp är som ett material"

Kroppsfixerad koreograf
VÄRMDÖ
/Global/Nyhetsbilder/2014/April/gaddpuff.jpg

Nu gäddrar ska det bli fisk

"Det är rena ruschen"
SPORT
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/supporterkartan_liten.jpg
BOO
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/Myrsjoskolan-appar-puff-NE4.jpg

Apptillverkning på schemat

Spel som kan spelas världen över
KULTUR
/Global/Nyhetsbilder/2013/december/Hembygdsforeningen_puff.jpg
FRÅGAN

Vilket lag hejar du på?
Se resultat
 
BIL
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/BildtemaNE1.jpg

SÅ FÅR DU BILEN VÅRFIN

En femstegsraket
SPORT
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/Rodel-NE1_liten.jpg

Drömmen om en
egen rodelbana

Hemmaplan ligger i norska Lillehammer
HÄLSA
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/screening_liten.jpg

Testa dig som eliten

Träningshajpens senaste grej
LOKALT
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/Strandskydd1.jpg

Strandskyddet väger lätt

Hårt tryck på kommunerna
UNG TRÄNING
/Global/Nyhetsbilder/2014/januari/140304_NvP_bootcamp_liten.jpg

Tung allsidig träning

"Tränar allt på en gång"
MODE
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/NvP_Mode_liten.jpg

Killar – så klär ni er rätt i vår

"Byxor som framhäver rumpan"
VÄRMDÖ
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/Fardtjanst-och-pensionarer-NE1_250.jpg

Missnöjet med
färdtjänsten pyr

"Det är inte acceptabelt"
REPORTAGE
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/God-man-Benjamin-och-Catharina-NE2_liten.jpg

Många ställer upp för flyktingbarn

"Påminner om mamma"
VECKANS MEST KOMMENTERADE
/Global/Nyhetsbilder/2014/Mars/Infartsparkering_Sickla_MF1_255.jpg

INFÖR SLUSSENKAOSET

800 kronor för att parkera?
MÖTET
/Global/Nyhetsbilder/2014/februari/sahar.jpg

”Livet i fält blir allt farligare”
Möt läkaren Sahar Nejat från Nacka

Ser livet från ett annat perspektiv
SNACKIS
/Global/Nyhetsbilder/2014/februari/Duvnas-strand_LITEN.jpg

Kissbråket i Duvnäs

Mest kommenterad på webben
NOMINERING
/Global/Nyhetsbilder/2014/februari/nvpse250.jpg

Juryn: "Den självklara
digitala mötesplatsen"

NVP.se kan vinna pris
OVANLIGA BOENDEN
/Global/Nyhetsbilder/2014/januari/alternativ250.jpg

Bo på en ö – inte alls ensamt

"Det blir ju en del att göra"
NÄRINGSLIV
/Global/Nyhetsbilder/2014/februari/Akzos-tomma-lokaler2501-JB.jpg

Nackas yttersta hus
står tomt efter avhoppet

"Har aldrig varit med om det"
FISKSÄTRA
/Global/Nyhetsbilder/2014/februari/Kallan-NE250.jpg

De delar ut en
matkasse – per dag

Ministern kom på besök i Fiskis
TIPSA NVP.SE

Vet du något vi borde skriva om? Tipsa!
Jörgen Löwenfeldt, webbansvarig
Telefon: 08-55526628

MILJÖ
/Global/Nyhetsbilder/2014/januari/gift250.jpg

Din nya lägenhet
– ett sätt att rensa gift

Men bör man vara orolig?
FRÅGAN

Har du körkort och bil?
Se resultat
 
NÄRINGSLIV
/Global/Nyhetsbilder/2014/januari/forrad250.jpg

Goda förråd har blivit dyra

"Kommer att fyllas första kvartalet"
SKÄRGÅRDEN
/Global/Nyhetsbilder/2014/januari/obo240.jpg
NACKA
/Global/Nyhetsbilder/2014/januari/hyresratt455.jpg

Hyresrätterna tappar
mark – trots byggboom

S kritiskt: ”Talk is cheap”
LUNCHPATRULLEN
/Global/Nyhetsbilder/2013/april/koloni250.jpg

Behöver du lunchtips?
Här finns alla lunchpatruller

 
RSS - BLOGG
/Global/Puffbilder/RSS2.gif

Få kontinuerlig uppdatering från bloggarna genom att använda vår RSS-funktion.

RSS - blogg
SÖK PÅ NVP.SE
MEST LÄST IDAG
FACEBOOK

REKOMMENDERAT PÅ FACEBOOK

NVP.SE PÅ TWITTER

EVENEMANG

Håll koll på allt som händer i Nacka och Värmdö i veckan.

Evenemangskalendern
NVP:S NYHETSBREV

Här anmäler du dig till NVP:s nyhetsbrev, med lokalnyheter varje tisdag och torsdag.

OM NVP

Nacka Värmdö Posten
Besöksadress: Värmdövägen 205
Postadress: Box 735, 131 24 Nacka

Tel Annons: 08-555 266 10
Tel Red: 08-555 266 20
Fax: 08-555 266 41

Mer om tidningen
Tipsa anonymt
Facebook
Twitter
RSS-flöde

ANNONS

Björkved

Fin torkad björkved 3m3, 30 cm, travad och hemkört på pall. 070-2151550

Se fler annonser
SUDOKU
/Global/Puffbilder/sudoku250.jpg

Spela det omtyckta spelet Sudoku på NVP.se. Klicka på länken nedan för att spela.

Spela Sudoku
COOKIES

NVP.se nyttjar cookies för att underlätta användarens aktiviteter. Det gäller både redaktionellt och kommersiellt material. Om du vill veta mer eller stänga av cookies på din dator, klicka på länken nedan:
Minacookies.se

 
 

Creative director: John Bark | Formgivare: Ivica Prgomet

Producerat av